Invita-ti partenerul de afaceri la masa! Desi cei mai multi dintre noi vedem in a lua masa cu partenerul /posibilul partener de afaceri doar o masa gratis la care putem sa comandam orice, de la cea mai scumpa friptura la cel mai fin vin (ca doar plateste firma, nu?), aceasta este o ocazie minunata de a ne citi interlocutorul. Cum? Simplu! Dupa felul in care mananca.

Interlocutorul mananca foarte putin si des

Inarmati-va cu multa atentie si rabdare la o cina de afaceri cu un asa partener. O persoana care mananca putin si des este un observator care nu se hazardeaza niciodata. O astfel de persoana nu va lua o hotarare inainte de a chibzui indelung. Asa ca sa cautati sa fiti suficient de increzatori in ideile voastre pentru a-i transmite si acestuia siguranta voastra. Va fi contat foarte mult atunci cand peste o saptamana “observatorul” va va suna sa va spuna ca s-a gandit si va va cere sa bateti palma.

Interlocutorul mananca mult

De regula, aceste persoane sunt agreabile, deschise si sociabile. Luati totusi aminte deoarece o astfel de fire va profita de caracterul ei deschis si, distragandu-va atentia de la adevaratele probleme, va sti ce anume sa obtina de la voi si o va obtine, daca nu suntem atenti, in timpul unei cine de afaceri.

Interlocutorul mananca repede

Energia i se citeste pe chip, asa-i (a se citi in farfuria acum plina, acum goala)? Pe langa faptul ca mananca repede, o astfel de persoana este caracterizata de o mare rapiditate in luarea deciziilor. Cu astfel de persoane nu este cazul sa ne purtam cu manusi si nici sa ne gandim sa punem presiune prin factorul timp pentru ca  nu vom avea sanse. Stie ce vrea si nu are timp de pierdut. Pentru o asa personalitate 5 minute in plus la o cina de afaceri s-ar putea sa ne coste scump. In plus, astfel de persoane tind sa devina destul de competitive. Pana la urma timpul foarte bine calculat le permite sa ne faca putina concurenta, nu? Sfat: mizati pe ei cand e vorba de incheierea unui contract cu termen limita.

Interlocutorul mananca incet

Fiti atenti si pregatiti bine terenul inainte.  Astfel de persoane nu se grabesc niciodata, le place sa se gandeasca bine la ceea ce vor face si la consecintele actiunilor in cauza. Sunt persoane care muncesc destul de incet, asa ca drumul spre succes va fi usor…anevoios. Sa luam totusi in calcul ca se vor pune pe ei si nevoile lor inaintea celorlalti. Prin urmare, la o cina de afaceri cu o astfel de persoana, sa incercam sa prezentam situatia lasandu-i impresia ca incheiem contractul pentru ea, ca ea va beneficia in cea mai mare masura de rezultatele scontate.

Interlocutorul mananca ingrijit

Acesti oameni nu se reped sa ia cate putin din toate felurile de mancare si nici nu discuta cu mai multe persoane simultan la masa. Personalitatea lor se rasfrange si in maniera in care acestia fac afaceri. Sunt genul de persoane care ne vor acorda maximul de atentie. Nu va lasati pacaliti. Un astfel de interlocutor va avea timp sa ne analizeze, dar si sa isi puna in valoare farmecul personal astfel incat sa incerce sa obtina de la noi ce doreste. Inainte de o cina de afaceri cu o persoana care mananca ingrijit va recomandam sa va insusiti bine limbajul paraverbal .

“Poti sa spui foarte multe despre caracterul unui tip dupa modul in care mananca jeleuri” – Ronald Reagan si  poti sa obtii exact ceea ce ti-ai propus daca inveti sa iti citesti interlocutorul si sa aplici tehnicile de negociere prezentate de Politic Scam.

Acum stiti…

Sursa foto: www.entrepreneur.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

14 − fourteen =