Armele de foc sunt interzise la detinere in Romania, cu cateva exceptii, clar stipulate de lege (militari, demnitari, politisti, etc.). In orice caz, ca simplu cetatean, nu poti merge la Politie pentru a obtine autorizatia in vederea procurarii de arme de foc si nici la magazinul de arme pentru a-ti procura una.

Si totusi, unul cate unul, asasinatele sau tentativele de asasinate comise cu arme de foc au inceput sa reapara. Aflam ca un tanar a fost asasinat cu arme de foc la Braila, ca o tanara a fost asasinata cu arme de foc in Oradea, ca unui barbat din Arad i-a fost atacata locuinta cu arme de foc si tot asa.

Asasinatele comise cu arme de foc s-au inmultit, semn ca interlopii detin extrem de multe astfel de arme, ilegal, bineinteles…doar ca autoritatile, dupa ce ca sunt incompetente in a tine in frau acest fenomen, nici nu vor, dragele de ele, sa inspaimante care-cumva populatia si prefera sa nu informeze in legatura cu ce sa intampla…

Si totusi, de ce au reaparut in Romania asasinatele comise cu arme de foc?

In Romania au reaparut asasinatele la comanda comise cu arme de foc insa aceste cazuri sunt tinute sub tacere de catre mass-media conventionale, cu largul sprijin al Politiei si al SRI. Ati sesizat – RE-APARUT, pentru ca in anii ’90 in Romania ajunsesera sa se comita asasinate la comanda sau din razbunare cu fel de fel de arme si prin fel de fel de modalitati – de la soti carora li se punea grenada la motor sau care erau impuscati noaptea cu pusca in cap de catre sotia nemultumita ca era neglijata pana la chinezi care erau asasinati, transati si bagati in geamantan pentru a fi abandonati pe camp.

O perioada insa, in anii 2000, asasinatele au incetat. De ce au reaparut in acum in Romania asasinatele comise cu arme de foc?

Cateva motive:

  • pentru ca politia si celelalte institutii din cadrul sistemului de ordine publica nu mai sunt la fel de preocupate de securitatea si siguranta cetatenilor; institutiile statului au fost decimate, profesionistii au fost alungati sau li s-a taiat capul (la figurat, deh!) iar acum majoritatea celor care activeaza in sistemul de siguranta nationala nu fac altceva decat sa isi taraie existenta pana la urmatorul salariu, in timp ce indeplinesc fara cracnire ordinele care vin dintr-o directie politica sau alta.
  • pentru ca interlopii au vazut bresa de securitate care s-a creat in cadrul statului roman si al institutiilor care aveau sarcini precise pe linia combaterii detinerii ilegale de arme si au decis sa profite; acum fiecare clan interlop este foarte posibil detinatorul mai multor arme letale, intre care unele de foc.
  • pentru ca mass-media conventionale (televiziunile, radioul, presa scrisa) sunt mai preocupate de can-canuri politice si de tampenii cu iz de manipulare sociala ieftina decat de probleme ce privesc siguranta concetatenilor de pe urma carora castiga bani frumosi.

De ce evita mass-media sa dezbata transant subiectul numarului impresionant de arme de foc pe care le detin interlopii in Romania?

In primul rand pentru ca asa li se ordona de catre sefii trusturilor de presa, in cardasie cu institutiile din cadrul sistemului. Politicienii au tot interesul ca alegatorii sa aiba impresia ca traiesc intr-o tara sigura, asa ca dezbaterea unui subiect precum detinerea ilegala de arme de foc in Romania ar genera teama in randul populatiei si, implicit, ar scade intentia de vot pentru partidele aflate la putere.

In al doilea rand pentru ca au aflat de la Politie si SRI ca daca vor pune un astfel de subiect pe agenda publica, s-au sters pe bot de alte informatii pe care si le obtineau de la aceleasi institutii. Iar, pentru un trust de presa, sa nu mai aiba acces la comunicatele politiei, jandarmeriei sau ale SRI-ului inseamna sinucidere mediatica.

In al treilea rand sa nu uitam ca redactiile mass-media conventionale sunt intesate de ofiteri sub acoperire ai SRI, DGIPI si ai altor institutii. Ar fi culmea ca acesti ziaristi, unii dintre ei aflati fara indoiala in posturi de conducere ale acelor trusturi de presa, sa scrie altfel decat le ordona superiorii reali, cu grade mult mai mari ca ale lor si aflati pe functii mult mai mari.

O concluzie

Daca pana acum aveai mari sanse sa sfarsesti sub rotile unei masini sau cu capul spart de bate de base-ball atunci cand puneau unii ochii pe tine pentru ca ii deranjai, acum ai si mai mari sanse sa sfarsesti cu un glont in cap sau in stomac, dupa cat de bun e interlopul la tragere (doar nu credeti ca merg in poligon sa isi exerseze tirul!). In orice caz, traim in Romania, cum zice Badea, si asta ne va umple capatana de gloante cu o astfel de politie si cu astfel de servicii incompetente.

A! Ca sa va raspundem la intrebarea din titlu – nici autoritatile nu stiu cate arme detin interlopii…si nici daca ar sti nu v-ar spune…

Ne auzim maine…daca nu primim sau daca nu primiti intre timp un glont in cap!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

fourteen − 3 =