Acum 5 ani Julian Assange se refugia in interiorul Ambasadei Ecuadorului din Londra in urma solicitarii autoritatilor suedeze adresate britanicilor de a-l aresta pe fondatorul Wikileaks pentru acuzatii de viol. Povestea lui Assange este una care, desi la prima vedere este extraordinara, se poate intampla oricui lupta cu sistemul…

Julian Assange – omul, eroul, fondatorul Wikileaks

In 2006 aparea pentru prima data in online organizatia si arhiva de documente secrete Wikileaks. Din 2006 si pana in prezent Wikileaks a publicat sute de mii de documente confidentiale care prezinta lumii intregi abuzurile sistemului, indiferent in ce tara sau pe ce continent.

Julian Assange este un jurnalist australian, editor si fondator al Wikileaks. El a deschis ochii lumii intregi, prezentand probe asupra ceea ce se intampla de fapt in spatele usilor inchise in urma oamenilor sistemului, fie ca vorbim de oamenii politici fie ca vorbim de ofiterii serviciilor.

Eforturile sale impotriva sistemului nu au trecut neobservate, asa ca fondatorul Wikileaks s-a trezit deodata acuzat de fel de fel de infractiuni, care mai de care mai dubioase si mai trasnite. Cea mai dubioasa dintre ele a venit nu din partea statului american (acestia l-au acuzat de chestii serioase, nu nimicuri) ci din partea statului suedez…

Julian Assange, „violatorul”

Prin 2010 Assange a fost acuzat de autoritatile suedeze de viol asupra unor tinere; chipurile, cu ani buni inainte, niste „suedeze” si-au amintit ca au facut sex cu Assange iar acesta (atentie!) nu s-ar fi oprit din actul sexual atunci cand ele au cerut asta! Nu e comic?

Assange s-a refugiat in ambasada Ecuadorului la 19 iunie 2012 pentru a scapa de o eventuala extradare a sa in Suedia, de unde, se temea el, urma sa fie extradat in SUA. Diferenta intre orice tara civilizata a lumii si SUA este ca in SUA sistemul este extrem de puternic si iti insceneaza sau iti probeaza orice, indiferent de ce ai facut sau nu ai facut.

Acum, dupa atata timp, suedezii au anuntat ca renunta la acuzatii iar Assange se poate gandi ca intr-o buna zi sa iasa liber pe poarta ambasadei Ecuadorului, pe care nu a mai parasit-o de 5 ani, fara teama de a fi arestat de catre britanici sau americani.

Sa rezumam

Fondatorul Wikileaks, cel mai ofensiv proiect impotriva sistemului de pe intreaga planeta, a fost acuzat de catre suedezi ca in timpul unei partide cu doua domnisoare nu s-ar fi oprit atunci cand acestea i-au spus asta. Comic, nu? Inedit? Nicidecum – in Romania se intampla in mii de cazuri sa ti se insceneze orice atunci cand lupti impotriva sistemului.

Assange a gasit o cale de a eluda sistemul si s-a refugiat in cadrul unei ambasade neutre. Altii nu au fost la fel de norocosi precum Assange si au fost arestati si „refugiati” de catre sistem in cadrul vreunei inchisori, infundand si acum aresturile, daca nu or fi fost asasinati („sinucisi”) intre timp. Altii au incercat sa fuga in Serbia (vezi cazul Sebi Ghita) sau in alte tari, mult mai departe (Mexic, tarile arabe, Asia, etc.) – unii au fost prinsi, altii se ascund si acum cu brio si se vor ascunde pana li se vor prescrie pedepsele pentru inchipuitele infractiuni comise.

Ca o concluzie…

Assange nu este nici primul si nici ultimul asuprit al sistemelor din lumea intreaga. Este insa un caz fericit al unui om care a reusit sa lupte impotriva sistemului, cu armele sistemului, si sa supravietuiasca. Altii nu sunt la fel de liberi sau fericiti ca el.

Respect tuturor luptatorilor romani anti-sistem, indiferent unde s-ar afla!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 × 3 =