Trei puncte pot defini atat o axa (o linie dreapta) cat si un cerc. Asta ne-a invatat tovarasa sau doamna profesoara la matematica. Asta ne invata si tovarasii sau domnii din politica.

AXA lui Basescu: Bucuresti – Washington – Londra

Basescu, atunci cand conducea Romania cu mana de fier si tocmai nascuse, dupa nici 9 luni de chin si jale, sistemul ticalosit care avea sa puna la pamant Romania in cei 10 ani de dictatura portocalie, visa la o AXA pe directia Bucuresti – Washington – Londra, asa cum in perioada interbelica Hitler visase si realizase o AXA a puterilor aliate – Germania, Italia si Japonia.

Bine, acum, intre noi, Washingtonul si Londra habar n-aveau ca marinarul planuia sa se joace cu cuculetul sau de sef de stat din Estul Europei in nisipul marilor puteri si sa uneasca cele trei puncte, printr-o linie mai mult stramba decat dreapta, Bucurestiul cu Londra si cu Washingtonul.

Totusi, in ciuda acestor mici piedici generate de marimea si importanta Romaniei in comparatie cu colosii planetei, marinarul a batut mereu cu pumnul in masa si a facut pe dracu’n patru sa ii aduca pe americani incoace. Au venit…cu tot cu arme si scutul anti-racheta. Tot dracu’ ii va mai scoate din tara noastra… Asta insa nu inseamna ca AXA lui Basescu s-a realizat. Nicidecum. A ramas si va ramane in istorie doar AXA lui Hitler.

Cercul lui Grindeanu: Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti

Grindeanu e un tip destept. Si-a dat seama ca Bucurestiul nu are cum sa fie pus pe o AXA, asa ca s-a gandit sa il puna pe un cerc. Cele trei puncte care definesc Bucurestiul ar fi Bucurestiul, Tel Aviv si…Bucurestiul! Bine, veti gandi, dar aici Bucurestiul e un singur punct! Pai va spunem noi ca nu e – primul e punctul de la Palatul Victoria (acolo unde pastoreste Grindeanu) si al doilea e punctul de la Parlament (acolo unde pastoreste Dragnea).

Care era de fapt stirea?

Premierul Grindeanu face o vizita la Tel Aviv, cu un mare alai de ministri. Va fi primit de Netanyahu in persoana si va discuta tet-a-tet chestiuni pe care poporul roman nu are voie sa le stie.

Presedintele partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, a facut la randul lui o vizita la Tel Aviv, cam atunci cand era campania electorala pentru locale in Romania si cam atunci cand PSD era sprijinit in comunicarea politica de consultanti evrei (asa cum fusese si Tariceanu odata sprijinit de aceiasi consultanti in timpul unor alegeri mai vechi). Apoi a revenit de cateva ori, ultima data in luna martie, atunci cand Dragnea era acuzat de anumite treburi murdare (Tel Drum, proprietatile din Brazilia, sinuciderea lui Comana, cel care il „imprumutase” cu vreun milion, etc).

Carevasazica, vorba lu’ nenea Iancu, treburile stau cam asa…

Liviu Dragnea, are, n-are treaba, la doua-trei luni da fuga in Israel. De ce? Dracu’ stie…sau Dumnezeu (daca tot suntem in „Tara Sfanta”).

Sorin Grindeanu, are, n-are treaba, viziteaza si el Israelul alaturi de un sobor de ministri piosi. De ce? Dracu’ stie…sau Liviu Dragnea, daca tot vorbim de subordonarea de partid.

Concluzia? Kipa a devenit noua moda a celor de la Putere, iar AXA Bucuresti – Washington – Londra s-a transformat in cercul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti de cand demnitarii PSD fac ture prin Israel la cateva luni. In tot acest timp poporul roman rabda cu cizma stapanitorilor, americani, evrei sau alte neamuri, pe grumaz…

Ei, ce sa-i faci…mamaliga nu explodeaza!

 

Share.

Despre Autor

Un comentariu

  1. n-as vedea asta deloc de rau augur. toate tarile preponderent crestine ar trebui sa faca aliante. din motive lesne de inteles, islamismul radical fiind doar unul din ele… Trump contempleaza daca sa mute ambasada la Jerusalem, Rusia e prima tara care declara Vestul jerusalimului capitala Israelului. Nu stiu ce a raspuns Israel ca ei vor si estul, dar e un prim pas. O intreaga serie de intrevederi au avut loc anul trecut intre Netanyahu, Putin si Trump… https://unitedwithisrael.org/russia-us-israel-must-join-forces-against-radical-islam-netanyahu-says/

Lasa un raspuns

five × 5 =