Astazi vom vorbi din nou despre animale in contextul in care la DNA, pe langa bufnita mov s-a mai aciuat un animal – o cartita.

Inregistrarile cu sefa DNA

Opinia noastra este ca ele sunt autentice dar, ca si in cazul pixelului albastru, celebrul scandal in care Traian Basescu NU a lovit copilul nici cu pumnul in stomac si nici cu pumnul in fata, nimeni nu va putea proba autenticitatea inregistrarilor. De altfel, sefa DNA nu a contestat autenticitatea lor (adica recunoaste ca e vocea ei) dar arata faptul ca sunt „scoase din context” si „modificate”. Adica, un cuvant de aici lipit la un cuvant de dincolo, o fraza scoasa si inlocuita cu o expresie spusa in alt context, toate acestea au dus la rezultatul pe care l-ati putut vedea (sau, mai bine spus, auzi) in inregistrarile care au iesit in presa.

De ce au iesit acum inregistrarile DNA?

E clar ca ele fusesera tinute un timp la pastrare si au fost scoase in momentul in care criza politica din Romania necesita o actiune tipica de „pac! Rasboiu!” demna de nuvelele si schitele lui Caragiale.

Logica scoaterii lor in public era ca Grindeanu sa afle de la prima sursa (cine altcineva ar fi putut fi decat Kovesi) ca la DNA este un dosar in lucru care il priveste si ca se fac presiuni pentru solutionarea lui. Aceasta ar fi trebuit sa il inmoaie pe „rebel” care ar fi urmat sa isi tempereze un pic elanul revolutionar a la Che Guevara.

Ei bine, nu s-a intamplat asta. In orice caz, indiferent cine a ordonat scoaterea la lumina a acelor inregistrari, e clar ca e din tabara Dragnea – Tariceanu si ca dorea compromiterea „lu’ domnu’ premier” in contextul in care imaginea aceastuia risca sa ajunga pana la cer ca simpatie publica.

Ce intrebare nu pune nimeni din presa romaneasca?

Una simpla – „Cine a facut acele inregistrari?” 

De ce nu pune nimeni aceasta intrebare? Pentru ca presa traieste din astfel de actiuni ale unor „surse”. Mai grav este cand „sursele” sunt de fapt cartite infiltrate in DNA, pentru ca in acest caz despre asta vorbim – cineva, indiferent ce grad, functie si intrare la DNA are, a inregistrat prin orice mod o discutie care se incadreaza cel putin la nivel de „secret de serviciu” intre sefa DNA si lucratorii de aici.

Bun, era un bilant, sonorizarea trecea prin anumite echipamente care puteau fi usor derivate, dar, inca o data, exista CINEVA care a facut asta – a inregistrat pe Kovesi in timp ce isi admonesta intr-un anumit limbaj procurorii si discuta despre cum urmeaza sa fie „decapate” anumite dosare pentru a fi decapitati anumit oameni politici.

Ei bine, noua ni se pare chestiunea asta foarte grava si foarte posibil sa vorbim aici despre comiterea unei infractiuni. Sedintele DNA nu sunt publice iar modul in care procurorii isi organizeaza activitatea sau discuta modul de solutionare a dosarelor ar trebui sa fie secret. E drept, daca in acele inregistrari sefa DNA sau procurorii din subordine pun la cale o infractiune sau comit o infractiune, atunci vorbim de un erou si nu de o cartita.

Despre asta e vorba de fapt in toata povestea aceasta, numai ca nimeni nu vrea sa puna aceasta intrebare – ziaristii pentru ca le convine aparitia unui nou scandal, DNA-ul pentru ca acum e preocupata, ca institutie, sa-si gaseasca cartita care se ascunde pe culoarele lor si prin birourile lor si care, foarte posibil, are numeroase alte inregistrari.

Ne-auzim maine, de motiune de cenzura!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × four =