Maior, Dragnea si Grindeanu. Johannis nu. Ultimul s-a scuzat si a ingaimat ceva, intr-un soi de comunicat al Administratiei Prezidentiale, despre cum nu putea sa mearga pentru ca…nu a fost invitat! Adica, ce sa fie invitat cand el nici macar nu a apucat sa il felicite pe Trump pentru castigarea alegerilor! Bine, asta n-a mai spus-o in comunicat…

Lumina de la Marele Licurici

Daca de Pasti crestinii merg la biserica pentru a lua Lumina, este o obisnuinta ca statele care se considera aliate ale SUA sa isi trimita in anumite momente liderii pe continentul american pentru a lua un alt fel de lumina, lumina de la Marele Licurici. Aceasta lumina se ia nu doar o data pe an, ca Lumina de Pasti, ci de cate ori este nevoie (a se citi de cate ori te convoaca Marele Licurici).

Cea mai puternica lumina de la Marele Licurici se ia fix cand este instaurat la Casa Alba un nou lider; atunci se creaza primele contacte, atunci noua administratie prezidentiala americana realizeaza cine ii sunt supusii. E bine sa fii acolo, sa te ploconesti pana la pamant, sa saruti inelul de conducator si sa iei „lumina”, recte cateva indicatii pretioase de la noii reprezentanti ai papusarilor omenirii. Daca te prinde si vreo poza pe langa Mai Marele si Intaiul Licurici, cu atat mai bine – te poti lauda vreo 4 ani de domnie in tara cu fotografia respectiva si nici mama DNA-ului nu ar indrazni sa se ia de vreun „prieten” al Casei Albe.

Daca nu reusesti sa te tragi in poza, nu-i nimic, macar afla prostimea ca ai fost si tu acolo in public, gura casca, si te lauda la intoarcerea in tara, intrebandu-te daca noul lider de la Casa Alba e atat de nebun pe cat pare sau daca chiar si-a intins parul cu prastia in dimineata ceremoniei…

Ce reprezentanti va avea Romania la ceremonia de investire a lui Donald Trump?

Asa cum precizam mai sus, Maior, Dragnea si Grindeanu. Maior in calitate de ambasador al Romaniei in SUA, asa cum vor fi invitati toti ambasadorii statelor prietene cu americanii. Dragnea si Grindeanu in calitate de…invitati, ca sa nu spunem altfel, desi invitatia asta are un anumit substrat.

Administratia Prezidentiala de la Cotroceni s-a grabit sa explice ca Johannis nu are cum sa participe la ceremoniile de investire ale lui Donald Trump pentru ca nu l-a invitat nimeni pe asa zisul presedinte al tuturor romanilor. Bun. Dar cum naiba i-a invitat cineva tocmai pe seful PSD si pe seful noului guvern?

Gasim o explicatie intr-un articol caruia ii acordam o doza ridicata de credibilitate (datorita surselor autorului): Misterul vizitei lui Dragnea in SUA. „Misterul” neinvitarii lui Johannis dar al invitarii lui Dragnea si Grindeanu este ca ultimii doi vor participa la ceremonii in calitate de invitati ai unei fundatii private si nu in calitate de invitati ai Administratiei Prezidentiale.

Multumiti de explicatie? Stati sa vedeti cum sta treaba de fapt…

Ce insemnatate are invitarea lui Dragnea si Grindeanu la ceremonia de investire a lui Trump?

Mass-media aservite actualei opozitii se straduieste sa ne prezinte faptul ca cei doi sunt invitati de o fundatie privata. Adevarul este ca, asa cum spune si articolul citat, invitatia a facut-o chiar vicepresedintele Comisiei de Investire a lui Donald Trump.

Daca nici vicepresedintele asta nu inseamna nimic in noua administratie prezidentiala americana, atunci nu stim cine ar putea insemna ceva…in afara de presedinte, bineinteles!

Invitarea, cumva „pe sest”, a celor doi lideri ai Romaniei in timp ce Johannis nici macar nu a apucat sa vorbeasca cu noul lider al lumii, face ca Johannis sa para, in ciuda inaltimii sale, un pitic atat de mic ce face baie intr-un ibric in noul context geo-politic mondial.

Pentru cine inca nu a priceput…

…reluam: Johannis nu a apucat macar sa il sune pe Trump si sa il felicite pentru castigarea alegerilor, in timp ce Dragnea si Grindeanu sunt invitati de vicepresedintele Comisiei de Investire a noului lider de la Casa Alba. Voi intelegeti cam cum se vor schimba treburile prin Tara Romaneasca?

Americanii – or fi ei „prosti” si nu stiu unde e Romania pe harta dar macar respecta vointa poporului si atunci au inteles ca trebuie sa manevreze alte personaje in partea asta de Glob pentru ca, nu-i asa, Johannis e un pitic atat de mic ce face baie intr-un ibric…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

14 − 8 =