Dacian Ciolos vrea sa dea un semnal politic…sau mai multe, dupa cum vom vedea.

Am avut ieri nesansa sa conduc o zi intreaga si sa ascult emisiuni la radio…vreo 9 ore…mult. De mai multe ori pe parcursul zilei l-am auzit pe premierul Romaniei cum dorea sa dea un semnal politic ca se doreste a se incepe constructia la nu stiu ce autostrada, ca nu stiu ce se doreste sa se mai faca sau pur si simplu sa se dea un semnal politic ca Guvernul este interesat de nu stiu ce proiect: Cred că e importat să dăm semnalul că începe o schimbare așteptată de oameni…Trebuie să dăm semnalul că există o platformă neutră, dar eficientă pentru cei care vor câștiga alegerile la sfârșitul lui 2016…Aș vrea să demarăm proiectul Pitești-Sibiu. E important să dăm semnalul, să-l avem prins și în buget…Mai e și legătura dintre Moldova și Transilvania, avem această prioritate și în Master Plan, Moldova este puțin izolată în privința investițiilor. Cred că ar trebui să dăm un semnal că vrem să legăm Moldova de restul țării.”

Toate expresiile de mai sus au fost folosite in acelasi interviu la Digi 24. Repet: in acelasi interviu!
Ciolos da semnale, adica arata ca lucreaza sau se face ca lucreaza, depinde.

Daca erati prea mici la Revolutia din ’89 si nu stiti sau nu va mai amintiti ce s-a intamplat atunci, a fost un episod pe care presa l-a manipulat grosolan si l-a intitulat “Mircea, fa-te ca lucrezi!”. Ce s-a intamplat: “revolutionarii” ocupasera televiziunea romana si incercau sa faca prima transmisie in direct, in care sa se prezinte poporului. Pe Ion Iliescu tot in acele momente l-au prezentat, pe Petre Roman si toata gasca de fesenisti. In fine. Totusi, in primele momente in studio se aflau doar Mircea Dinescu, poetul, Ion Caramitru, actorul, si inca vreo 20-30 de personaje mai putin cunoscute dar care venisera cu totii sa ii vada poporul ca sunt revolutionari. Inainte de a intra in direct, pentru ca se poate vedea pe momentele inregistrate si acum postate pe Youtube, Caramitru, care trebuia sa deschida cu un scurt speech de prezentare acest moment, a ridicat carnetelul pe care isi notase si Dinescu o serie de idei si i-a spus: “Mircea, arati ca lucrezi”, indicand lui Dinescu catre carnetel. In direct nu s-a vazut momentul, dar s-a vazut pe inregistrari.

Dupa acele momente presa a scos ca actorul i-ar fi spus poetului “Mircea, fa-te ca lucrezi” dar ce s-a intamplat se poate vedea pe inregistrarea de aici.

A ramas totusi o idee adanc inradacinata in constiinta poporului roman dar si a consultantilor politici: degeaba lucrezi daca nu te preocupi sa si arati ca lucrezi. De aceea il vedeam pe Boc, atunci cand era premier, cu televiziunile dupa el pe la cate o coasa ajutand chipurile taranii pe camp sau pe la cate o inzapezire distribuind ceai soferilor care ramasesera in zapada.

Ciolos stie si el ca trebuie sa arate ca lucreaza. El foloseste in schimb o alta sintagma, mai cunoscuta in mediul politic: sa dam semnalul ca facem ceva.

Ciolos da semnale. Nu s-a apucat sa faca, isi planuieste sa faca, dar da cate un semnal politic…sau mai multe, asa cum am vazut.

Ciolos gandeste aiurea cu voce tare. Daca dai semnale politice, Ciolos, am un sfat pentru tine: nu le mai da, fa-le; semnalele politice sunt gandite in culise, inainte de a aparea tu la televizor, si sunt ca sa le tii tu pentru tine si sa le faci, nu sa le spui pe gura. Te-au invatat consultantii tai de imagine, pentru ca stim ca ai, dar nu te pricepi tu sa transmiti ce te-au invatat ei. Deci, nu mai da semnale, fa ce iti propui si facerea in sine e un semnal. Altfel nu esti deloc tehnocrat, esti un politruc manat de la spate de consultantii politici ai marilor partide din Romania.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × four =