Saptamana si scandalul in ceea ce priveste romanitatea – dupa ce ambasadorul SUA la Chisinau ne dadea o palma peste ochi transmitandu-ne ca Republicii Moldova ii sta bine unde e si ca trebuie sa ramana independenta, ieri a aparut in presa fotografia cu ambasadorul SUA la Bucuresti tinand in mana, alaturi de cativa etnici maghiari, steagul asa numitului „tinut secuiesc”:

ambasadorul sua steagul tinutului secuiesc

 Reactia Ambasadei SUA

Solicitata de presa sa ofere explicatii privind acea fotografie, ambasada SUA a oferit o mostra de manipulare a opiniei publice prin folosirea unui limbaj de lemn, tehnic, care de fapt sa nu transmita nimic:

„Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii.”

Despre manipularea prin folosirea unui astfel de limbaj am mai discutat. E un limbaj specific diplomatilor, politicienilor sau chiar bancherilor, adica a acelor persoane carora meseria sau preocuparea vremelnica le impune sa stie cum sa dea din gura fara sa spuna nimic. Si totusi, dincolo de comunicatul „porno” al ambasadei SUA la Bucuresti (prin goliciunea si perversitatea lui), SUA reusesc sa comunice fara sa scoata un cuvant si destul de bine intentiile lor in raport cu „aliatii” (astia am fi noi, e termenul american pentru sclav). Cum?

Va mai amintiti?

La ceremoniile de inaugurare a scutecului de la Deveselu, organizatorii (aceiasi americani) ne-au comunicat subtil unde ne e locul in raport cu ei:

Drapelul Romaniei la inaugurarea scutului

Observati? In timp ce drapelul lor e la loc de cinste, drapelul NATO (organizatia care chipurile este beneficiara scutecului) nici nu s-au mai obosit sa il puna pe undeva, iar drapelul Romaniei e pus „bine de tot”, la dosul generalilor si amiralilor americani, sa nu ii traga curentul la spate.

Manipularea prin folosirea simbolurilor

Americanii sunt experti in simbolistica si nu numai. In plus, pentru ei drapelul e sfant, desi si-l pun si pe chiloti. Totusi, ceremoniile militare si intrunirile oficiale sunt atent calculate din punct de vedere al folosirii coloristicii si simbolisticii, fiecare detaliu transmitand audientei un mesaj, mai ascuns sau mai la vedere.

De aceea, plasarea drapelului romanesc la fundul soldatilor americani reprezinta un mesaj pe care nu ai cum sa nu il intelegi.

De aceea, fotografia lui Klemm tinand in mana alaturi de etnicii maghiari steagul asa numitului tinut secuiesc reprezinta un mesaj pe care nu ai cum sa nu il intelegi.

De aceea, indiferent ce am spune noi acum, pana nu le luam steagul in…, la propriu, americanii nu vor intelege nimic. Ei trebuie atentionati prin simboluri, de vorba buna nu inteleg.

Concluzia

Suntem sclavi in propria tara iar SUA folosesc orice prilej pentru a ne demonstra asta. O fac comunicandu-ne mereu sa ne vedem de treaba in chestiunea Moldovei (si in mod garantat nu se va realiza aceasta Unire atata vreme cat SUA vor mentine ocupatia de facto in Romania) si o fac comunicandu-ne sa ne potolim cu sentimentele nationaliste (stapanii nu vor revolta intre sclavi, se stie).

Sincer? Asa ne trebuie! Intr-o tara in care milioane de oameni s-au calcat in picioare sa voteze in funtea statului pe un impostor, etnic german, care in nesimtirea lui isi permite sa recunoasca faptul ca e sclavul americanilor, nu aveai la ce altceva sa te astepti…

A fost nevoie sa moara oameni…

Respect, #Colectiv, acum suntem siguri ca vinovatii nu ii vom afla niciodata!

Sursa foto: commondreams.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

two × one =