Ultimele zile au adus in atentia publica un nou scandal – dupa Hexi Pharma, acum ne „delectam” cu scandalul LGBT si cu discutiile privind modalitatea prin care doi homosexuali sau doua lesbiene ar putea forma o familie in inteles constitutional. In acest moment, legea fundamentala a tarii defineste familia ca fiind formata din „soti”, fara sa spuna negru pe alb, asa cum o face Codul Civil, ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie. Biserica Ortodoxa Romana a intrat pe fir in aceasta chestiune si a strans prin intermediul preotilor aproximativ 3 milioane de semnaturi de la enoriasii care sunt pentru modificarea Constitutiei in sensul precizarii componentei familiei ca fiind formata dintr-un barbat si o femeie. Logica initiativei ar fi ca un Cod Civil poate fi schimbat mai usor decat o lege fundamentala si atunci biserica doreste sa puna familia traditionala la adapost de gasca lui Remus Cernea, ptiu! arza-l necuratul!

Stie cineva de ce Antena 3 a rezervat o intreaga seara, in saptamana dinaintea campaniei electorale, acestui subiect?

Pare cumva un subiect off-topic in saptamana in care toate televiziunile care se respecta organizeaza dezbateri electorale, prezinta pozitiv sau negativ, dupa cum le dicteaza interesul, anumiti candidati, lovesc sau ridica partide, prezinta sondaje mai mult sau mai putin exacte – de ce tocmai Antena 3 ar face o exceptie?

Raspunsul este simplu – e suficient sa ne uitam la ce candidat sau ce partid este vazut ca mai apropiat de biserica si de valorile crestine ca sa intelegem de ce tocmai acum avem parte de discutiile despre comunitatea LGBT.

Biserica si influenta ei in randul electoratului

In Bucuresti, dar si in multe zone din tara, bisericile sunt pline ochi, duminica de duminica. Nu ai loc sa te strecori – enoriasii se inghesuie cu sutele si asteapta pe Dumnezeu sau pe Duhul Sfant sa le faca minuni. La fel si in cazul unor sarbatori sau aducerii unor moaste – oamenii se inghesuie sa ia agheasma sau sa se inchine la „sfintele racle”.

Nu e treaba noastra sa judecam aceste lucruri ci doar am amintit ca religia este un mijloc extrem de eficient de manipulare a maselor. Religia poate manipula nu prin ea insasi ci prin acei „slujitori ai Domnului” care au ajuns sa „predice” si sa indemne lumea sa voteze cu un anumit partid, fara jena, de la patriarh pana la nivelul preotilor din satele si comunele patriei. La asta se preteaza acum cei carora sute de mii de oameni li se spovedesc si le incredinteaza cele mai ascunse secrete – la a influenta inclusiv votul enoriasilor.

In acest caz insa, initiativa bisericii, o initiativa obligatorie din punct de vedere al dogmelor crestine, nu a constituit prin ea insasi o tehnica de manipulare, intrucat a avut loc incepand cu finalul anului trecut, ci a fost folosita ca atare de catre Antena 3 acum, in perioada campaniei electorale. Atunci cand peste 80% dintre cetatenii tarii se declara crestini iar, conform unor sondaje de opinie, 60% dintre cetateni declara ca in opinia lor politicienii trebuie sa fie credinciosi, atunci inseamna ca orice politician care nu se inscrie in aceste repere sau nu tine cont de ele are o problema vis-a-vis de numarul de alegatori care l-ar putea vota la urne.

Scandalul LGBT – un scandal folosit in scopuri electorale

Miza maxima a acestor alegeri este Capitala – Primaria Bucurestiului este o reduta care va reprezenta un stindard pentru partidul care o va cuceri dar si un vector de imagine fantastic in perspectiva alegerilor din toamna.

Care dintre candidatii la fotoliul de Primar General a venit cu un mesaj in care erau puse pe primul plan valorile crestine si ale familiei? Sotul carei candidate a adus acum doua saptamani moaste din Grecia la catedrala din Voluntari? Ce partid a fost mereu apropiat de biserica?

Raspuns

Scandalul LGBT cu familia de homosexuali sau lesbiene care vor putea adopta un copil este impins pe micile ecrane acum in campania electorala folosindu-se regula a doua a Decalogului Manipularii: creeaza o problema falsa pentru a oferi solutii – poporul nu isi doreste, in marea lui majoritate, sa vada cupluri de barbati tinandu-se de mana pe strada si de aceea se apeleaza la aceasta strategie – acum s-a creat amenintarea, urmeaza cat de curand sa ni se spuna direct ca PSD si candidatii acestui partid ocrotesc familia traditionala, nu pentru ca nu s-ar fi insinuat deja acest aspect publicului, dar doar asa, sa se intareasca ideea…

Acum ati inteles…

P.S.

Apropos, ieri nu prea functionau semafoarele prin Capitala – stie careva daca acelasi candidat care ne prezinta valorile familiei ca repere nu cumva ni s-a prezentat si ca singura solutie pentru a fi rezolvata problema traficului in Bucuresti? Nu de alta, dar incepem sa ne punem intrebari…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

5 × 2 =