Pai…nu e greu deloc, mai ales atunci cand nesimtirea e mare. Totusi, trebuie sa indeplinesti musai cateva conditii:

1. Sa te afli intr-o functie publica, de mare vizibilitate

Aceasta conditie este musai de indeplinit – degeaba te doare in cur de tara daca nu te vede nimeni, nu? Pentru ca, asa, pe multi ii doare in cur de tara lor, dar durerea lor in cur nu produce niciun efect.

Asadar, neaparat – trebuie sa te afli intr-o functie publica, de vizibilitate. Aici, de la inaltimea ei, poti sa faci gesturi care sa denote ca te doare in cur de tara si sa fii vazut; pe principiul, Mircea, arata ca lucrezi!

O functie…precum cea pe care sta acum cocotat Johannis, sa spunem (am luat exemplul la pura intamplare). O functie mare, ati inteles…

2. Sa te doara in cur de tara ta

La propriu…sau la figurat. Din nou, si aceasta este o conditie obligatoriu de indeplinit. Nu poti sa arati ca te doare in cur de tara ta decat daca te doare, nu? Iar durerea aceasta sa fie atat de mare incat sa nu fie suficient sa te tratezi de ea plecand dracului din tara, pe unde te taie pe tine sau pe nevasta-ta capul, prin destinatii care mai de care mai exotice…cam cum face Johannis (am ales exemplul, din nou, din pura intamplare, sa ne intelegem…).

3. Sa vrei sa arati intregului popor ca te doare in cur de tara ta

Degeaba te doare in cur daca nu vrei sa o si arati, nu? Ei bine, aceasta dorinta nu poate fi indeplinita oricum. Bun, vrei sa o arati, dar ca sa ai maxim de vizibilitate, trebuie sa o faci in stil mare. Cum ar fi, de exemplu, sa fie tot poporul la munca si tu sa pleci de joi la ma-ta, la Sibiu. Cam cum a facut, de exemplu, Johannis (am ales exemplul la intamplare…).

Sau, cum ar fi, sa astepte un intreg popor o veste de la tine, urmare a propunerii unui premier de catre partidul care a castigat alegerile, si tu sa iti pui mana in cur si curul in BMW si sa pleci cu girofaruri catre Sibiu, la ma-ta, asa cum spuneam. Cum a facut, din nou, un exemplu care ne vine in minte aleatoriu, Johannis.

Sau, cum ar fi, sa anunti prin comunicat de presa ca ai acceptat propunerea partidului care a castigat alegerile in ceea ce priveste desemnarea premierului. Si, in timp ce oamenii sa pun pe treaba, sa isi faca „guverne” si sa se bage la ciolan, tu sa stai acasa la tine, in fotoliu, si sa te bucuri ca a vazut tot poporul ca te doare in cur de tara. Exact cum a facut Johannis, iar exemplul nu este intamplator.

Concluzie

Astazi, daca mai era nevoie de vreo dovada, Johannis ne-a demonstrat ca il doare la propriu in cur de tara, de „guverne”, de economie, de industrie, de finante, de traiul omului de rand, de viitorul acestui petec de pamant. Johannis ne-a demonstrat astazi ca nu e roman si ca nu are nimic de-a face cu Romania.

Jocul de manipulare politica, sociala si mediatica pe care acest personaj dubios si sinistru l-a jucat a mai consumat un episod prin modul in care Johannis a catadicsit astazi sa dea verde comunicatului de presa prin care anunta ca e de acord cu propunerea PSD. Nu, nu cu „jihadista” ci cu Sorin Grindeanu. Un premier caruia ii va face viata amara in viitorii ani de guvernare. Veti vedea…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

5 × one =