Coalitia pentru Familie este o initiativa civica ce se doreste a proteja familia si principiile care stau la baza acesteia; formata din mai multe asociatii, Coalitia are ca principal scop (cel putin in aceasta perioada) definirea familiei in legea fundamentala ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie.

Recent insa, Coalitia a intrat in vizorul mass-media conventionale pe un subiect ceva mai controversat – „celebra” scena gay din filmul Disney „Frumoasa si Bestia”. Punem „celebra” intre ghilimele intrucat nu am vizionat scena si nici nu intentionam sa o facem; la fel ca noi sunt multi altii, insa toata lumea vorbeste de aceasta scena in care un barbat danseaza cu un alt barbat. E „celebra”, nu?

Ce treaba are Coalitia cu scena gay? Pai, pe drept cuvant, a atras atentia asupra faptului ca, in timp ce in alte tari filmul a fost interzis pentru vizionare copiilor sub 16 ani iar in altele a fost retras definitiv (Malayezia), in Romania, Consiliul National al Audiovizualului a lasat la vizionare acest film, fara restrictii, etichetandu-l AG (Audienta Generala). Cum ar veni, copilul de gradinita sau cel din clasele primare se pot uita nestingheriti la o scena exclusiv gay; ramane apoi sa ii explice parintii cum ca in Romania se doreste ca nea Ion sa se marite cu nea Vasile, pentru ca, nu-i asa, lobby-ul gay a ajuns de mult pe coridoarele de la Palatul Cotroceni si nu numai…

Postarea originala a Coalitiei pentru Familie

Acum cateva zile Coalitia pentru Familie a postat urmatorul mesaj pe pagina lor de Facebook:

Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce secventa gay a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani.
În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteți scrie centrului pe adresa: [email protected]
.

Din pacate, in urma scandalului, postarea a fost retrasa de pe pagina de Facebook; sincer, nu intelegem de ce. In fine, fiecare isi administreaza cum doreste paginile de socializare.

Mesajul original nu cerea altceva, din cate se poate vedea, decat ca prietenii paginii sa atraga atentia CNC asupra faptului ca o asemenea pelicula nu poate fi etichetata AG. Exemplele din Rusia si Malayezia sunt puse ca sa poata oricine intelege ca initiativa nu este una singulara si ca alte tari au luat masuri similare:

Coalitia pentru familie - postare Frumoasa si Bestia

De fapt, Malayezia nu a decis retragerea filmului – acest lucru l-au facut studiourile Disney, de nervi ca o tara le-a scos aceasta scena din film pentru ca acesta sa poata fi difuzat pe teritoriul respectiv.

Nimeni nu spunea – „scrieti-le CNC sa interzica filmul in Romania” si doar niste minti bolnave puteau sa interpreteze asta. Minti bolnave ale unor redactori care isi manipuleaza cititorii dupa bunul plac. Haideti sa vedem cui apartin aceste minti bolnave…

Manipularea „intelectualilor” de la Revista 22

Pe Revista22online, o publicatie prea „desteapta” pentru cititorii ei, observam urmatorul titlu: Coalitia pentru Familie a sters postarea care cerea interzicerea filmului «Frumoasa si bestia».

Pai, babaeti…unde dracu’ ati vazut voi in postarea originala (pe care o si redati integral in articolul vostru) ca s-ar fi cerut interzicerea filmului? Sunteti tampiti sau doar vreti sa va manipulati cititorii? Pentru ca, sincer, alta explicatie nu avem…

O interpretare mai putin tampita, dar la fel de manipulatoare – Adevarul

Cei de la Adevarul isi manipuleaza la randul lor cititorii in legatura cu postarea Coalitiei pentru Familie si baga mare: Coaliţia pentru Familie vrea să interzică filmul „Frumoasa şi Bestia“ în cinematografele româneşti: care este motivul.

Alo, Adevarul, domnu’ Victor Arvunescu, ne-am trezit? Pai ce dracu’ facem aici? Unde vedeti voi ca se cere interzicerea filmului?

O interpretare si mai putin tampita dar la fel de manipulatoare – Mediafax

La Mediafax lucrurile stau cel mai aproape de adevar. Nu de Adevarul, am vazut cat le poate bubui mintea celor de acolo, ci de realitate. Titlul stirii celor de la Mediafax spune: Coaliţia pentru Familie sugerează interzicerea filmului Disney „Frumoasa şi Bestia“ care are mâine lansarea în România.

Bine, nici asta nu e adevarat, dar se apropie de realitate.

Tot ce au facut cei de la Coalitia pentru Familie a fost sa sugereze prietenilor paginii ei de Facebook sa scrie CNC in legatura cu faptul ca „Frumoasa si Bestia” a fost etichetat AG (Audienta Generala) in loc sa fie etichetat cu AP (Acordul Parintilor). Atat.

De ce se incerca discreditarea Coalitiei pentru Familie?

Foarte simplu – in Romania se doreste legalizarea maritisului lui nea Ion cu nea Vasile. Sau  a insuratorii lui nea Vasile cu nea Ion. Iar alde Coalitia pentru Familie stau in calea lobby-ului gay care a patruns, asa cum spuneam, pe culoarele Cotroceniului si si-a intins tentaculele (ati inteles ce) pana spre Palatul Victoria si Parlament.

Cam despre asta e vorba…restul e doar manipulare!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × 5 =