Darren White. Un personaj care dupa ce a fost intervievat de cateva ori in legatura cu situatia politica si sociala din Romania a atras atentia anumitor cercuri de interese politice si mediatice.

Cine este Darren White

Darren White a lucrat in perioada noiembrie 2009 – februarie 2014 in cadrul US Secret Service, fiind detasat in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti. Intrucat biroul din Romania avea un caracter regional, Darren White acoperea mai multe tari din regiune ca si responsabilitate.

Sarcina US Secret Service este de a acorda protectie presedintelui Statelor Unite si altor oficiali de rang inalt. In principiu, orice vizita in tara noastra a oficialilor americani este asigurata, din punct de vedere al securitatii, de catre detasatii din cadrul Ambasadei, ofiteri din cadrul US Secret Service care insotesc oficialul in deplasarea acestuia, in colaborare cu lucratori ai SPP, serviciul omolog romanesc.

De ce se doreste discreditarea lui Darren White?

In interviurile sale, Darren White vorbeste despre situatia politica si sociala din Romania, dar nu din postura de outsider ci din postura de oficial care a stat vreme de 5 ani in tara noastra si a cunoscut realitatea romaneasca dar a si beneficiat de informatiile pe care le au la dispozitie cei care se afla in pozitia lui, adica un responsabil pe securitatea Ambasadei si a oricaror oficiali aflati pe teritoriul Romaniei. Fara indoiala, informatiile la care a avut acces au fost unele de o calitate si o acuratete deosebita, unele provenind de la serviciile romane de informatii, care coopereaza cu omologii americani si fac schimb de informatii de fiecare data cand este necesar, altele provenind de la sursele americanilor sau de la ofiterii lor de informatii cantonati pe teritoriul nostru. De aceea, ceea ce afirma Darren White are o foarte mare probabilitate sa fie de o acuratete care depaseste multe voci din spatiul public romanesc.

In interviul pe care l-a acordat fostului ofiter acoperit, asa cum singur s-a deconspirat, Robert Turcescu, actual prezentator la Unde TV, o televiziune care incearca sa isi faca acum un nume, Darren White a facut unele afirmatii care au deranjat in primul rand pe Laura Codruta Kovesi, fata de care a spus ca este directionata politic si fata de care s-a exprimat la modul:

„Aș avea niște dubii cu privire la legitimitatea anchetelor în desfășurare demarate de aceste structuri (N.R. DNA, DIICOT) pentru că de regulă sunt represalii cu ținte politice. … Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei (Laura Codruta Kovesi) de a fi neutră, corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta.”

Cum incearca sa se discrediteze imaginea lui Darren White?

Simplu: metoda „mormanul de argumente”, ce presupune, asa cum rezulta si din denumire, invocarea unui morman de argumente care discrediteaza pe cel vizat, incercandu-se in acest fel sa se demonstreze ca ceea ce afirma el nu este credibil, fara a se aduce insa vreo dovada impotriva afirmatiilor sale. Asadar – tehnica ataca persoana si nu ceea ce a declarat si implica invocarea unei insiruiri de pseudo-dovezi care ar demonstra, chipurile, necredibilitatea sa. Logica manipularii ar fi ca daca personajul este astfel discreditat atunci afirmatiile sale sunt mai putin credibile.

In urma interviului mentionat, mass-media romanesti aservite unor anumite interese incearca sa isi demonstreze capacitatea de a manipula opinia publica si invoca un morman de argumente pentru discreditarea lui Darren White:

Departe de a fi un fost şef al US Secret Service, White este administratorul companiei de consultanţă ASC Global Security. Potrivit informaţiilor obţinute de STIRIPESURSE.RO, americanul deţine doar 50% din firma American Security Consultants SRL (ASC). Cealaltă jumătate a părţilor sociale este deţinută de un afacerist cu probleme penale: Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group.

Firma American Security Consultants SRL a fost înfiinţată pe 20 decembrie 2013, de Roxana-Dorina Grigoruţa, fost preşedinte al CA la Mediafax Group. Sediul firmei este pe strada Tincani, din Sectorul 6 al Capitalei. Fosta subalternă a lui Sârbu a devenit ulterior denunţătoare în dosarul în care afaceristul a fost arestat preventiv în februarie 2015. Grigoruţa a declarat la Parchet că Sârbu le-ar fi spus şefilor din trustul de presă, în cadrul unei şedinţe, că vor fi utilizate firme fantomă pe care să fie facturate drepturile de autor.

În 27 ianuarie 2014, Roxana-Dorina Grigoruţă i-a cooptat în cadrul firmei pe Adrian Sârbu şi Darren Terrell White, fiecare cu câte 0,20% din capitalul social. După o zi, pe 28 ianuarie 2014, Roxana-Dorina Grigoruţă a cedat părţile sociale deţinute în cadrul American Security Consultants SRL către ceilalţi doi asociaţi. Astfel, Sârbu şi White au ajuns singurii asociaţi, fiecare cu câte 50%.

Fara nicio dovada plauzibila dar neavand nici pretentia ca invoca vreuna, stiripesurse.net incearca sa manipuleze opinia publica in favoarea ideii ca Darren White nu este un personaj credibil in ceea ce afirma. Afirma despre Darren White ca este „departe de a fi un sef de Secret Service” (Darren White, ca si coordonator regional era exact asa, un sef…), il asociaza pe acesta cu „un afacerist cu probleme penale” (afaceristul fiind…Adrian Sarbu, unul dintre parintii show-biz-ului de calitate din Romania, fostul boss de la Pro-Tv), incearca sa ii diminueze aportul sau la infiintarea unei societati (spunand ca detine…”doar” 50% din firma) si fac aluzie la o declaratie pe care o fosta asociata a celor doi a depus-o la Parchet cum ca Sarbu i-ar fi spus ca urmeaza sa foloseasca niste firme fantoma pentru a factura anumite servicii (din aceasta noi, cititorii, urmand sa deducem ca Sarbu ar fi avut in vedere exact aceasta firma a lui si a lui Darren White). Cu alte cuvinte, atunci cand citesti atatea lucruri negative despre americanul asta, nu are cum sa nu rezulte decat ca este un tip in care nu poti sa ai incredere, nu-i asa? Si, prin urmare, a carui indoiala cu privire la obiectivitatea Laurei Codruta Kovesi si implicit a actiunilor DNA nu se bazeaza pe nimic… In concluzie, Laura Codruta Kovesi este Scufita Rosie impartiala iar Darren White este lupul cel rau de peste Ocean care nu are cum sa spuna adevarul.

Un morman de argumente care poate tine la cititori dar nu tine la noi, cei de la Politic Scam. Data viitoare incercati mai rafinat, stiripesurse.ro!

Sursa foto: ZF live

Share.

Despre Autor

2 comentarii

  1. No shit, Sherlock! pe

    Desigur că aveţi dreptate în principiu. Ar trebui totuşi găsit un răspuns la întrebarea „cui folosesc dezvăluirile d-lui White?”, şi „De ce acum?”
    Eu unul rămân foarte circumspect pentru faptul că aceste informaţii au fost făcute publice la emisiunea unui personaj mai mult decât dubios, avocat înflăcărat al ex-preşedintelui, „acoperitul (auto)descoperit” Robert Turcescu.

    • Probabil ca vom afla raspunsul in curand. De regula orice actiune de genul manipularii (daca aveti dreptate si White a intentionat acest lucru prin exprimarea opiniei lui) repercuteaza intr-un anumit interval de timp. Opinia noastra este ca in orice caz, intentionata sau nu, prin ceea ce s-a scris in presa romana ulterior interviului lui Turcescu, White nu si-a atins scopul (oricare ar fi fost acesta). Singurul rezultat palpabil din toata aceasta poveste este, pana in prezent, un mai mare awareness fata de „Unde TV”, asadar interviul, prin controversa starnita, nu a facut decat sa ii aduca o notorietate in plus „acoperitului (auto)descoperit” si „televiziunii sale.`

Lasa un raspuns

12 + seventeen =