Acum 2000 de ani Sun Tzu dezvaluia strategilor militari, in faimosul sau manual de strategie militara „Arta Razboiului”, o tactica de lupta care a ramas valabila peste milenii – „Prefa-te puternic atunci cand esti slab si slab cand esti puternic”. Uneori aceasta este cea mai buna tactica de manipulare pentru a deruta adversarul militar, politic sau economic, iar situatia poate fi intalnita in viata de zi cu zi la tot pasul.

Observam, in contextul ultimelor evenimente pe scena politica si sociala romaneasca, faptul ca cel mai mare partid al tarii da semne de slabiciune. Aplica oare PSD aceasta tactica pe care o stim de la Sun-Tzu in relatia cu presedintele Johannis sau nu?

Noi spunem doar ca PSD este un partid slab…slab de tot…si va demonstram pe scurt acest lucru.

O armata este la fel de curajoasa pe cat de curajos este liderul ei

Plecat la Washington sa asiste la ceremoniile de instalare a liderului american la Casa Alba si sa-si faca vreo doua poze cu acesta, Liviu Dragnea, conducatorul ostilor pesediste, nu a fost in tara nici cand elefantul de la Cotroceni a descins inopinat si neinvitat la sedinta de guvern cu pricina (cea in care, spun unii, urmau sa se discute acele ordonante pardalnice) si nici atunci cand, dupa incendierea clubului Bamboo, s-a pus la cale, pe modelul #Colectiv, o alta iesire in strada a miilor de johannisti infierbantati, doar-doar o cadea si acest guvern, chiar daca avea doar doua saptamani de la instalare.

Mai mult, liderul ostilor pesediste nu a fost in tara sa asiste nici la parasutarea lui Johannis, imbracat intr-o geaca de culoarea lampadarelor de la usa parasutelor, in mijlocul multimilor infierbantate; jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a si exprimat in legatura cu aceste parasutisme johanniste si a aratat ca este dezamagit de faptul ca presedintele a ajuns in piata pentru a se freca de multime, dar aceasta chestiune, a modului in care se freaca presedintele depaseste cumva limitele de condescendenta pe care incercam sa le pastram pe acest site.

Fanii PSD se asteptau ca atunci cand marele conducator al ostilor pesediste se va intoarce in tara, acesta sa arunce cu bomba nucleara peste Palatul Cotroceni atunci cand presedintele se afla inauntru.

A facut asta? Nu. In niciun caz… Dar, prin ce a facut sau prin ce nu a facut, ne-a demonstrat tuturor ca, in ciuda procentului mare de voturi obtinute la ultimele alegeri, PSD este un partid slab.

Cat de slab este PSD?

Pai, asa cum spuneam, cam atat de slab cat de slab este liderul lui. Mai jos, cateva semne ale lipsei de vlaga pesediste:

  • dupa scandalul cu dezvaluirile lui Ghita in legatura cu practicile ilegale ale SRI, te-ai fi asteptat ca bugetul acestei institutii sa fie redus la un procent care sa asigure siguranta patriei si a cetatenilor ei, dar fara a mai permite derapajele institutionale anti-romanesti de tip securist. S-a intamplat asta? NU! Bugetul SRI a fost crescut in noul proiect de buget, in detrimentul bugetelor celorlalte institutii de forta – SIE, SPP, etc. 
  • dupa ce presedintele s-a auto-parasutat in mijlocul multimii si s-a frecat de ea, cum se exprima CTP, (scuze pentru exprimarea aproape porno, dar asta a facut) te-ai fi asteptat ca Dragnea sa faca pe dracu in patru si sa porneasca demersurile pentru suspendarea celui care, desi avand atributii de garant al echilibrului la nivel de stat, se alatura celor care doresc inlaturarea guvernului. S-a intamplat asta? NU! Dragnea a anuntat chiar ca nu va face demersuri pentru suspendarea lui Johannis pentru ca, citam, „asta asteapta Johannis”. Pai si ce daca asta asteapta???
  • dupa ce grupul celor care isi doresc inlaturarea guvernului au anuntat ca vor protesta neautorizat si incontinuu in fiecare week-end, te-ai fi asteptat ca Dragnea sa decida masuri drastice pentru pastrarea ordinii si linistii publice. A facut asta? NU! Dragnea a anuntat ceva de genul – „aduc si eu 1 milion de oameni la un meeting in Bucuresti!”. Da, multumim…am mai avut parte de desant al haitelor de mineri, prin ’90…

Concluzia noastra?

In ciuda a ceea ce pare (un partid bine organizat cu lideri puternici), PSD este un partid slab, chiar foarte slab. Au mai cedat o data in fata multimilor care cereau capul lui Oprea si s-au decis sa se sinucida politic odata cu intreg guvernul; o vor mai face!

In opinia noastra, asadar, PSD  nu este in situatia aplicarii strategiei lui Sun-Tzu…nici pe departe. PSD este un partid slab si ne demonstreaza pe zi ce trece ca este slab. Cei care vor sa profite de pe urma acestor stangacii ale liderului PSD o vor face pentru ca au vazut ca se poate.

Romania se va conduce in strada, prin instaurarea anarhiei, pentru multa vreme, si asta pentru ca cei carora le-a fost acordat votul nu sunt in stare sa o conduca pe cale democratica. Ii credeati puternici? Nu, nu sunt…si vom fi cu totii martorii slabiciunilor lor inca maxim patru ani de acum inainte.

De ce sunt slabi acesti lideri? Nu stim…poate le e frica de vreo eventuala condamnare, poate ca au fost amenintati cu dezvaluirea unor secrete din trecutul sau prezentul lor…nu stim. Dar realitatea este una care nu poate fi contestata.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

15 − eight =