Daca nu cunoasteti cazuri specifice, macar ati vazut fiecare dintre voi in filmele in care subiectul il reprezenta o luare de ostatici ca revendicarile teroristilor nu erau niciodata satisfacute. Daca in ceea ce inseamna luarile de ostatici in care se cere unor persoane private sa dea in schimbul eliberarii celor dragi o anumita suma de bani se mai fac exceptii, guvernele nu au voie sa satisfaca niciodata cererile teroristilor!

V-ati intrebat vreodata de ce? Si nu, nu este pentru ca sa faca actiunea filmului mai palpitanta (in filme) sau pentru ca ar saraci vreun guvern pentru milionul acela de dolari pe care il cer teroristii (in viata reala)…

De ce nu se satisfac niciodata revendicarile teroristilor – 5 motive care interzic acest lucru

Presupunem ca o grupare de teroristi, mai restransa sau mai numeroasa, mai slaba sau mai puternica, a ocupat un sediu al unei institutii in care se afla oficiali guvernamentali si revendica in schimbul eliberarii acestora ca guvernul statului respectiv sa adopte o anumita actiune – eliberarea unor camarazi aflati in inchisori, retragerea trupelor din anumite locatii, etc.

De ce nu ar trebui statul sa le satisfaca teroristilor niciuna dintre cereri?

Simplu, dragi prieteni…

  1. Pentru ca succesul actiunii teroristilor inseamna infrangerea guvernului tarii respective; si, din cate stiam pana nu de mult, niciun guvern nu accepta sa cedeze in fata teroristilor.
  2. Pentru ca indeplinirea revendicarilor teroristilor (trimiterea sumelor de bani, eliberarea unor camarazi, retragerea fortelor armate ale statului din anumite regiuni) incurajeaza alte revendicari de aceeasi natura sau chiar mai pretentioase decat primele – ex: Acum, daca mi-ai dat cu un deget un milion de dolari, ia da-mi cu o mana zece milioane! 
  3. Pentru ca indeplinirea revendicarilor teroristilor constituie un exemplu de urmat pentru ceilalti teroristi din intreaga lume. Teroristii vor vedea ca au de-a face cu un guvern slab si vor continua luarea ostaticilor pana cand guvernul slab le va indeplini toate revendicarile.

Acum ati inteles – niciodata nu trebuie indeplinite revendicarile teroristilor!

Asta stim, iar in teorie o stiu si liderii statelor. In practica insa intervine frica de a-ti asuma raspunderea, teama de a nu fi aratat cu degetul pentru ca ai fi vinovat de moartea ostaticilor in cazul unei actiuni in forta esuate sau in cazul in care nu sunt revendicate cererile teroristilor. Aceasta teama paralizeaza judecata si actiunile care ar trebui luate de un guvern capabil.

Concluzie

Revendicarile teroristilor nu trebuie niciodata indeplinite. Punct.

P.S. Ce bine ca Romania este condusa de lideri puternici care nu ar ceda un milimetru in fata unor teroristi, in cazul in care acestia ar ocupa o anumita institutie si ar revendica adoptarea anumitor actiuni guvernamentale! Liderii Romaniei sunt adevarati barbati care nu fac pe ei in fata teroristilor…

Romania este condusa de barbati de stat, neinfricati, care nu cunosc teama si care ar merge pana la capat in fruntea armatelor impotriva oricarui inamic al tarii!

Ne putem culca acum linistiti. Noapte buna, Romania!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × 5 =