Auzim fel de fel de teorii, pro-americane, cum ca „stapanii” au venit in tara noastra cu trupe si armament greu pentru a sustine si intari pozitia Romaniei in perspectiva anului 2018 cand multi dintre patriotii naivi sperau ca, la aniversarea a 100 de ani de la obtinerea independentei tarii noastre, se va realiza unirea Romaniei cu Republica Moldova. Toti basistii si pupincuristii americanilor ne-au vanturat teoria aceasta pe la nas, doar-doar om fi de acord cu amplasarea scutului anti-racheta american pe pamant romanesc. Sloganul „daca nu va aparam noi, or sa va atace rusii” devenise un soi de strategie nationala in mintea unora si astfel Romania a ajuns sa gazduiasca atat trupe cat si arme americane pe teritoriul sau, devenind, asa cum am spus de multe ori, o tinta. Ieri ne-a fost dat sa constatam cu totii ca americanii nu numai ca nu isi doresc Unirea, dar o si combat cat pot de mult pe ambele maluri ale Prutului.

Declaratia ambasadorului SUA la Chisinau cu ocazia implinirii a 25 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova

James Pettit, ambasadorul SUA la Chisinau, a declarat intr-un interviu acordat postului de televiziune Moldova 1:

Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite (…).

Asadar, in opinia trimisului Inaltei Porti, Moldova nu numai ca nu este Romania, dar are si propria sa istorie iar Unirea cu tara nu este o alegere practica. Mai vreti vreo dovada in plus ca SUA nu isi doresc ca Romania si Moldova sa se reuneasca intr-un singur stat?

Mai adaugam doar ca James Pettit a fost anterior ambasador al SUA la Moscova si la Kiev, aceasta pentru a sublinia ca stie ce spune si cunoaste bine intentiile Americii in privinta celor doua tari, si avem o imagine completa.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti completeaza declaratiile omologului sau de la Chisinau

Coincidenta? In aceeasi zi, ambasadorul SUA la Bucuresti declara la Alba Iulia ca SUA apreciaza foarte mult faptul ca in Romania nu exista partide nationaliste sau extremiste, apreciind si in acest context ca Romania se afla pe o traiectorie pozitiva si ca spera ca va ramane astfel un aliat al SUA.

Cu alte cuvinte, americanul de la Chisinau ne spune sa ne punem pofta in cui cu Unirea, pentru ca ei nu sustin acest deziderat, ba ne mai si jigneste spunand ca Romania si Moldova au istorii diferite, iar americanul de la Bucuresti ne transmite printre randuri sa stam linistiti cu spiritul asta nationalist daca vrem sa ramanem aliatii SUA. 

Acum ati inteles rolul lui Johannis in toata ecuatia asta, un presedinte impus cu forta din exterior tocmai pentru pasivitatea sa si slugarnicia recunoscuta chiar de el in fata americanilor? Acum ati inteles de ce Romania nu a facut niciun pas pentru a se realiza mult asteptata Unire cu Republica Moldova? Acum ati inteles cine si de ce v-a scos din case la vot in 2014 si de ce trebuia sa iasa presedinte Johannis si nu Ponta? Acum ati inteles de ce dupa evenimentele de la #Colectiv ambasadorul SUA in Romania incuraja masele de demonstranti sa continue marsurile prin oras pentru a da jos cu forta guvernul Ponta?

V-a venit mintea la cap in sfarsit? E prea tarziu…

De ce SUA nu doresc unirea Romaniei cu Republica Moldova?

Trei motive:

 • Amplasarea scutului anti-racheta pe teritoriul Romaniei, miscare ce deja a iritat Moscova extrem de mult, ar avea o cu totul alta semnificatie daca in 2018 s-ar realiza Unirea, scutul aflandu-se din acel moment pe teritoriul unui stat care a fost candva parte a imperiului sovietic. E ca si cum i-ai intra omului in hol incaltat cu bocancii plini de noroi si te-ai pregati sa ii intri si in sufragerie…
 • Teritoriul Republicii Moldova este folosit acum ca zona tampon intre trupele rusesti cantonate in Transnistria si in Crimeea si Uniunea Europeana. Aceasta zona ar disparea daca s-ar realiza Unirea si atunci americanii ar fi nevoiti sa isi mute si ei trupele si echipamentul militar mult mai aproape de zona unde sunt stationate trupele rusesti, potentialul escaladarii unui conflict in urma unei provocari fiind major si extrem de probabil.
 • Unirea Romaniei cu Moldova este un fel de zaharel pentru Romania si un bici pentru Moscova, ambele aflate in mana americanilor. In functie de cum evolueaza geopolitica in zona, ei sustin una sau alta din parti; acum s-au decis sa se pronunte impotriva unirii, probabil facandu-si calculele pe care le expuneam mai sus.
Unire? Cu americanii stapani in Romania si la Chisinau, cand o zbura porcul…

In Romania traiesc multi naivi pro-americani, care au vazut in parteneriatul acestia cu SUA drept calea pentru o societate mai buna – ei bine, de trait mai bine, nu traim, securitatea s-a diminuat de cand americanii ne-au transformat in tinte pentru Rusia si pentru extremistii ISIS iar lupta impotriva coruptiei nu este altceva decat o simpla metoda de manipulare a maselor, care trebuie in lipsa painii sa primeasca numere de circ.

Unirea cu Moldova? Cand o zbura porcul… Dar mai stii? Poate ca va zbura si porcul romanesc vreodata, asa cum in ’89, tot cu sprijin extern, a explodat si mamaliga.

Vom trai si vom vedea.

Share.

Despre Autor

2 comentarii

 1. Prostituatele politice si tradatorii de tara scuipa in sufletul nostru, a Neamului Moldovenesc numindu-ne romani si mintindu-ne copiii precum ca noi vorbim limba romana! Vom lupta prin orice mijloace pentru apararea statalitatii Tarii Republica Moldova, Limbii Moldovenesti, vom promova valorile nationale! Noi nu sintem romani! Noi purtam cu demnitate de veacuri denumirea de Popor Moldovenesc! Necatind la asemanarea limbii romane – o limba artificial create odata cu unirea unui grup de etnii intr-un stat de stransura numit – romania, cu Limba Moldoveneasca aceste limbi sint diferite iar Poporul Moldovenesc nu are nimic comun cu statul romania, din contra Poporul Moldovenesc uraste tot ce se numeste roman, lucru care-l putem demonstra si prin faptul ca din cele mai vechi timpuri la Moldoveni in Limba Moldoveneasca cuvintul roman este un cuvint de ocara prin care se intelege: roman – CURVA, LEPADATURA, BORATURA, LICHEA, TARFA, TIGAN, SPURCACIUNE, etc. Aici sirul sinonimelor cuvintului roman poate continua la nesfarsit cu alte ocari si injurii necenzurate pe care din mitove etice nu ne putem permite sa le mentionam! TRAIASCA REPUBLICA MOLDOVA!

  • Ioane, pari un extremist moldovean. E o „meserie” noua prin partile astea, noi stiam ca exista doar extremisti ISIS. Iti mai ramane sa iti pui vreo centura cu explozibil pe tine si sa te detonezi.
   In orice caz, asa cum aratam si cu alte ocazii cititorilor, esti dovada vie a faptului ca nu toti moldovenii isi doresc unirea cu Romania. Ultimul sondaj de opinie realizat in Moldova indica faptul ca doar 50% dintre moldoveni ar accepta asa ceva si asta doar in cazul in care le-ar aduce beneficii imediate.
   Pentru tine – unirea cu Moldova reprezinta pentru noi reintregirea tarii noastre. Nu inseamna ca va ocupa nimeni, inseamna ca se restabilesc granitele care existau si pe vremea lui Stefan cel Mare si mai apoi pana sa intre rusii cu cizma militara si sa ocupe teritoriul pe care ei l-au numit „Basarabia”. La un moment dat, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, se va intampla si asta.
   Apropos – nu vrei sa stii intelesurile cuvantului „moldovean” la Bucuresti… 🙂

Lasa un raspuns

eighteen − 5 =