Astazi vom fi foarte succinti, mai ales ca vom vorbi despre un subiect pe care nu-l va putea un manual de istorie complet sa-l incapa daca ar fi sa se doreasca sa fie cuprins in intregime. Nu, nu suntem la lectia de istorie, desi ne-am fi dorit ca toate intamplarile despre care va vorbim sa se fi petrecut in vremuri de mult apuse…

Decebal despre Traian

Nu e vorba de regele dacilor si nici de conducatorul legiunilor romane ci despre doi politicieni (da, stim, deja ni se face si noua scarba la trecerea aceasta de la eroi ai neamurilor la polticieni romani) care au avut si ei razboiul lor politic la un moment dat. Unuia dintre ei, lui Decebal, i s-a taiat capul deja, metaforic vorbind, in timp ce Traian a scapat neatins pana acum.

Ca sa nu mai lungim vorba, Decebal Traian Remes, pentru ca despre el e vorba, s-a exprimat la adresa lui Traian Basescu astfel: „Doar daca moare, poate scapa de puscarie!”. E drept, Decebal a si argumentat de ce considera el acest lucru: „e atat de vinovat in N probleme incat nu poate sa scape!”.

Cat de vinovat e Traian Basescu de fapt?

Este clar pentru oricine ca in cei 10 ani lungi de domnie (intrerupti de doua ori cate o luna), Traian Basescu a taiat si a spanzurat in tara aceasta, cu sau fara sprijinul americanilor si germanilor carora le-a inchinat tara. Printre acuzatiile ce i se aduc lui Basescu (si la care abia asteptam sa ni se raspunda) ar fi:

  • vanzarea flotei Romaniei la pret de fier vechi; unii vorbesc despre scufundarea flotei si nu despre vanzarea ei, altii despre disparitia flotei Romaniei in Triunghiul Bermudelor. In orice caz, mandria Marii Negre s-a evaporat peste noapte, cu barci, barcute, vapoare, salupe, etc – a disparut precum velierele din „Toate panzele sus!” in ceata. „Flota vindeam, turcu banii papam, roman ramas moare de foame!” cum ar fi spus un simpatic personaj din film… Dracu’ stie daca s-or descalci itele afacerii vreodata; pana va fi prins, Basescu este un negustor cinstit.
  • masluirea alegerilor din 2004 si 2009; primele castigate impotriva lui Nastase, cel despre care se spune ca tot Basescu i-a aranjat un dosar, cele secunde castigate impotriva lui Geoana, prostanacul PSD-ului, asa cum il alinta „tatuca” Ion Ilici Iliescu. „Un fleac, i-am ciuruit”, cum spunea Basescu in noaptea respectiva cand aflase deja rezultatul cu mult inainte de numaratoarea partidelor, gratie celebrului soft SIVECO ce intra acum in colimatorul opiniei publice si nu numai pentru ca exista suspiciunea rezonabila ca acesta permitea masluirea rezultatului electronic al numaratorii voturilor.
  • inventarea sistemului represiv, condus de aparatul Securitatii si al DNA, sistem bazat pe tortura, inventare de probe, fabricare de dosare, folosirea denunturilor ca proba regina, ascultare si interceptare in masa a sute de mii de romani si eliminarea fizica sau din viata publica si politica a adversarilor politici ai lui Traian Basescu.

Merita sa stea Traian Basescu la puscarie?

Aici e o discutie lunga insa vom spune doar ca daca justitia va dovedi capetele de acuzare, atunci acesta merita sa stea la inchisoare. Daca justitia romana il va face scapat, atunci inseamna ca nu merita.

De ce spunem ca nu merita?

Pai pentru ca in Romania asta nenorocita de straini si de romani s-au gasit intr-un an, cu prilejul alegerilor, cateva milioane bune sa il faca presedinte prima data, apoi alte cateva milioane bune pentru a-l ajuta sa castige al doilea mandat de marinar suprem. In plus, la aceste zeci de milioane se adauga si milioanele de romani care l-au ajutat pe Basescu sa treaca cu bine peste cele doua suspendari.

Concluzia?

Dragi cetateni romani, iubitori de democratie – degeaba il urati acum de moarte pe Basescu daca in 2004 sau in 2009 l-ati votat!

Degeaba il urati acum de moarte pe putoarea de Johannis daca in 2014 l-ati votat!

Degeaba va place democratia si credeti in ea daca nu ati inteles ca singura palma pe care o puteti da clasei politice este sa stati acasa in ziua votului.

Democratia naste monstri iar Basescu e doar unul dintre ei!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

two × 1 =