Democratia, aceasta pacaleala prin care se cuceresc popoare fara sa se traga un singur glont, are o definitie consacrata, care provine din limba greaca – chipurile, democratia reprezinta puterea poporului; cuvantul provine de la „demos” si „kratos” iar in antichitate chiar se credea ca acest concept va da putere popoarelor de a-si alege liderii. De unde sa stie ganditorii aceia in antichitate ca peste 2000 de ani se va naste cate un Johannis care sa le deturneze intelesul conceptelor?

Definitia democratiei – de la Johannis citire…

Intr-un comunicat remis Agerpres, administratia prezidentiala a facut un rezumat al discutiilor sefului statului cu ambasadorii UE in Romania, intalnire in cadrul careia Johannis a afirmat ca:

„România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste.”

Johannis, aici ne-ai pierdut, omule… Deci, in acceptiunea ta democratia e doar atunci cand in Parlament intra anumite partide? Esti cumva idiot sau doar te prefaci a fi unul?

Logica ficusului de la Cotroceni…

…este atat de subreda incat ar putea fi contrazis pana si de Alina Gorghiu, cea care, asa cum am vazut, nu se pricepe deloc la politica, daramite de ambasadorii statelor carora li s-a adresat la intalnirea respectiva.

Democratia, stimate domn care te prefaci a reprezenta interesele poporului roman, presupune ca poporul voteaza anumite partide care intra sau nu in Parlament. Faptul ca partidele extremiste, eurosceptice sau nationaliste nu au acces in viitorul legislativ nu inseamna ca Romania are o democratie consolidata si nici ca Austria, de pilda, acolo unde presedintele putea proveni dintr-o astfel de formatiune, nu este o tara democrata.

Democratia, Johannis, tata, nu se raporteaza doar la mintea ta subreda – democratia inseamna in primul rand respectarea vointei poporului, indiferent ca acesta iti voteaza peneleii tai sau pesedeii altora. Democratia inseamna ca respecti votul poporului fie ca iti convine sau nu, fie ca partidul care a castigat alegerile vrea sa scoata Romania din UE sau pe tine de la Cotroceni. Democratia este despre cine are mai multe voturi, nu despre cine iti place tie mai mult, Joahannis! Ai inteles?

De ce ar fi fost nedemocratic sa intre in Parlament si partide eurosceptice sau nationaliste?

Ei bine, asta nu stim. Ne duce capul mai mult decat il duce pe „presedintele-ghinion” al romanilor si la intrebarea asta nu va poate decat el raspunde.

Pentru cei pe care chiar ii intereseaza raspunsul la aceasta intrebare, va rugam sa ii scrieti pe adresa de aici. DaCA CAtadicseste sa va raspunda, ceea ce ne-am mira, trimiteti-ne si noua raspunsurile. Chiar suntem curiosi sa aflam cam ce ar putea Johannis raspunde cetatenilor la intrebarea simpla:

„Domnule presedinte „al tuturor romanilor”, de ce considerati dvs ca nefiind democratica intrarea partidelor eurosceptice, extremiste si nationaliste in Parlament?”

Pariem ca o da in…ghinion?

Share.

Despre Autor

4 comentarii

  1. Dar UDMR-ul nu se incadreaza la definitia ”extremist”? Un partid pe criterii etnice, cu platforma separatista teritoriala si etnica ce e? Si este la guvernare! Johannis asta este de departe cel mai prost presedinte pe care l-a avut tara asta! Va mai amintiti cand zicea cu seninatate ”mai bine sunt sluga americanilor decat a rusilor”? Este de o slugarnicie si de o incompetenta crasa, halal ”presedinte”. Oricum, nu o sa apuce al doilea mandat! Doamne-ajuta!

Lasa un raspuns

eight − 2 =