Democratia americana…asa e ca ati auzit de multe ori expresia aceasta? O auziti de la Maria Sa, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti (baiatul ala care s-a pozat cu carpa secuimii in mana), o auziti de la deontologii politici care vomita pro-americaneste zi de zi la televizor, o auziti de la liderii nostri care au capatat dureri de spate de la cat s-au aplecat sa sarute inelul de stapan si dosul celor care trimit Lumina Marelui Licurici in tara noastra. Si totusi…ce dracu’ e democratia asta americana?

Democratia americana dupa alegerea lui Trump

Ieri poporul american a decis – Trump a fost votat pentru a fi ales de catre electori al 45-lea presedinte al SUA. Motivele pentru care americanii l-au votat pe Trump vi le-am prezentat intr-un articol precedent si nu le mai reluam. Mult mai interesanta insa ni se pare reactia „Americii democrate”, cea care in cursul zilei de ieri si pe parcursul noptii a inceput sa iasa in strada pentru a protesta fata de rezultatul acestor alegeri. Pai nu tot poporul american l-a votat?

  • America „democrata” arzand un chip urias al lui Trump:

Donald Trump puppet on fire

  • America „democrata” si pro-fund homosexuala demonstrand impotriva alegerii lui Trump:

Donald Trump gay protests

  • America „democrata” si indigena („pieile rosii”) cerand deportarea lui Trump:

Protests against Donald Trump

Cat ii tine democratia pe Americani

Democratia la americani, asa cum am vazut, este o cale pe care elitele lor o propovaduiesc doar atat cat iese rezultatul pe care il sconteaza elitele. In momentul in care nu le convine rezultatul votului, atunci incepe razboiul civil. Nu ca ar fi prezis asta „celebra” Baba Vanga, dar America e un butoi pe cale sa explodeze din clipa in clipa si nu sunt excluse confruntari intre pro-democrati si pro-republicani. Iar la ei confruntarile pot lua intorsaturi foarte urate – americanii, sub Barrack Obama, au ajuns sa detina mai multe arme decat numarul total al populatiei! O fi intamplator???

Democratia americana isi dovedeste in aceste momente limitele. E drept, asa cum au spus unii, acest rezultat este triumful natiunii in fata sistemului. Si totusi, atunci cand o parte din aceeasi „mareata” natiune (Let’s make America great again, nu?) nu respecta jocul democratic si incepe protestele doar pentru ca voturile pentru celalalt candidat au fost mai numeroase, avem o mare problema si incepem sa intelegem despre ce este vorba in aceasta asa numita democratie de tip american…

Democratia pe americani ii tine doar cat ajung sa predice acest lucru celorlalte state – i-am auzit deseori pe trimisii Marelui Licurici cum propovaduiau valorile democratice, nu numai la noi ci si prin vecini; totusi, asa cum a fost cazul in Romania sfarsitului de an 2015, atunci cand s-a ivit ocazia pentru a fi inlaturat un guvern instaurat democratic la presiunea strazii (strada fiind reprezentata in acel caz de vreo 15.000 de oi asezate intr-o turma perfect manipulabila si plimbata cu talanga democratiei si prostiei pe strazile Bucurestiului), americanii au stiut sa o dea dracului de democratie si de valori occidentale si sa laude protestatarii pentru ca au inlaturat regimul Ponta, care devenise indezirabil.

In acele momente de dupa #Colectiv ambasadorul Statelor Unite a iesit public sa laude protestatarii si sa dea astfel semnalul ca democratia americana isi dorea inalturarea nedemocratica a unui guvern legitim si impunerea unuia care, dupa cum s-a vazut, a adus zero rezultate pentru tara dar care a netezit drumul unor deziderate pro-fund democrate americane, asa cum este de pilda legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Daca nici America nu mai respecta jocul democratic, atunci democratia mai este o cale?

NU! Am spus-o mereu – vointa si dorinta poporului sunt niste fete morgana pe care nu le va atinge in veci poporul prin democratie! Tara asta si nicio tara din lume nu se face bine cu stampila de vot in mana!

Democratia este o iluzie. Puterea poporului nu poate sta in democratie atat timp cat manipularea politica si sociala va transforma multimile in turme de vaci care, avand atarnata talanga prostiei de gat, se incoloneaza sa mearga la vot la fiecare patru ani, legitimand in functii aceeasi clasa politica!

Trump nu este politician – norocul celor care il sustin si ghinionul establishmentului american.

Democratia a murit de mult ca sistem prin care poporul isi exprima vointa, fie ca vorbim despre democratia americana sau europeana. Nu exista puterea poporului (demos kratos) ci exista puterea elitelor, iar atunci cand elitelor nu le convine situatia, stiu cum sa impuna cu forta o alta stare de fapt.

Inainte de alegerile locale, analistul Cozmin Gusa spunea:

„Alegerile doar într-un tur înseamnă rămânerea la putere într-o mare măsură a baronilor locali. Această clasă politică nu se poate schimba decât prin alegeri în două tururi, în aşa fel încât şi oameni din partide noi, şi oameni din partide mici, şi independenţi să poată să acceadă în turul doi, iar în turul doi, cu sprijinul altora, să învingă baronii locali. Lupta este practic împotriva baronilor locali şi nu se poate duce decât prin alegeri în două tururi.”

Daca un mare analist politic recunostea ca de fapt votul poporului este manipulat prin alegerea unui sistem diferit de votare, in functie de interesele elitelor, atunci ce rost are sa mai detaliem? Asadar, daca se dorea sa iasa unii, s-ar fi ales votul in doua tururi, daca se dorea sa iasa ailalti, se lasa votul intr-un singur tur. Au castigat ultimii…

Concluzie – vreti democratie americana? Plecati dracului de-aici!

Democratia americana isi arata limitele in aceste momente, pe strazile in haos din toate marile orase americane. Homosexuali, lesbiene, imigranti, activisti, democrati, dracu’ sa-i ia, cu totii au iesit sa protesteze la adresa rezultatului unui vot care s-a dorit a fi unul cat se poate de corect si de transparent.

Poporul american si-a ales presedintele. La ce mai protesteaza multimile de „democrati” pe strazi? Ce fel de democratie e asta, care ne convine doar cand ies „ai nostri” dar dam foc la steaguri si papusi cu chipul celorlalti atunci cand ies ei? De cand a inceput „democratul” popor american sa se manifeste precum islamistii care ard steagurile jidanilor si ale americanilor dupa cate un bombardament in care ultimii le ucid familiile si le distrug casele?

Cand a murit democratia americana?

Democratia americana nu a existat inca de la inceput. Celebra „declaratie de independenta” este o facatura masonica, emanata de elitele mondiale pentru a da o nuanta de libertate idiotilor care inca mai cred in democratie de pe tot cuprinsul Americii. In rest, totul e manipulare politica iar vointa poporului american si vointa popoarelor ocupate de americani nu mai conteaza de foarte multa vreme.

P.S. Apropos – noi cand incepem sa ii dam pe americani afara din tara? Asteptam mai intai sa rugineasca celebrul „scut anti-racheta”?

Sursa foto: caribflame.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

4 × 1 =