„Demos-kratos”, adica puterea poporului, este pusa in pericol in Romania. Si nu, nu de catre „nesimtitii” care au bagat OUG pe sestache, „ca hotii, noaptea”, cum spun cei care contesta guvernul Grindeanu, ci chiar de realitatea in sine.

Haideti sa vedem de ce democratia nu mai este viabila in Romania si spre ce se tinde de fapt in societatea romaneasca.

Democratia – o simpla metoda de manipulare a maselor

Am mai scris pe acest subiect – democratia este doar o metoda de manipulare a maselor.

In ’89 poporul si-a dorit democratie. I se parea ca, daca nu mai dicteaza Ceausescu si daca nu mai exista comunismul, acum va avea puterea sa isi puna cei mai de seama reprezentanti in fruntea tarii. Rezultatele?

Ei bine, in ’90 poporul l-a ales pe…Iliescu. Normal. Zambea mult si dadea din mana si mai mult. Doar nu aveau sa il aleaga pe Ratiu, un „traficant de copii” si un „traficant de droguri” care le spunea romanilor tampenii precum:

„Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange pentru ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!”

Bai, chiar asa, ce erau tampeniile astea…mai ales ca acest Ratiu nici nu statuse cu ei la coada sa manance salam cu soia – va dati seama??? Asa ca poporul a dat buzna la urne si l-a votat in proportie de peste 80% pe tovarasul Iliescu. Democratia functiona „perfect”.

In ’96 poporul se cam saturase de tovaras si a decis sa acorde voturile lui Emil Constantinescu si partidului raposatului Ion Diaconescu, PNTCD. Aveau ei pregatiti in culise „vreo 15.000 de specialisti”, cum se lauda liderul partidului, care abia asteptau sa se apuce de treaba. Si…s-au apucat. Au sters tot ce se putea sterge ca locuri de munca, au privatizat ce mai era de privatizat, au taiat tot ce se putea taia si au vandut tot ce se putea vinde…chiar daca multe le-au vandut la pret de fier vechi. Democratia functiona „perfect”. Poporul avea „putere”.

In 2000, poporul, care stransese cureaua pana atunci de il luase dracul, in asteptarea celebrei „luminite de la capatul tunelului”, asa cum le spunea Victor Ciorbea, premierul tarii intr-o anumita perioada, s-a decis sa acorde voturile la alegeri lui Iliescu. Din nou. Doar nu era sa le acorde „nebunului” de Vadim. „Nebunul” voia sa ii execute cu mitraliera pe stadioane pe inamicii din interior ai tarii, pe corupti, pe tradatorii de tara si altii ca ei. Asa ca, prostimea s-a aruncat sa il sarute pe gura pe tovarasul Iliescu. Democratia functiona „perfect”. Din nou…poporul detinea „puterea”.

Intre 2004 si 2014 poporul l-a ales, pentru doua mandate pe Traian Basescu. Omul care a nasit un intreg sistem care inca supravietuieste. „Binomul” este creatia lui Basescu. Coruptia din PDL a fost tolerata de Basescu. Tara a fost cotropita militar si economic din cauza lui Basescu. Democratia a functionat „perfect” si in acest caz. Poporul isi exprima „puterea”.

In 2014 poporul a ales un etnic minoritar. Doar nu era sa il aleaga pe „arogantul ala de Ponta”. Diaspora a pus umarul din plin si astfel poporul a acordat prima pozitie in stat lui Johannis, „presedintele ghinion” al romanilor. Doi ani de zile Johannis a lancezit. Nu la Cotroceni ci la Sibiu, acolo unde mergea de joi pana marti. Sau prin strainataturi, prin Miami sau alte destinatii calde. Uneori mai mergea si pe la Bruxelles, dar doar ca sa ne arate cum se poate face de ras un presedinte de tara pe care nu il baga nimeni in seama, nici macar la pozele de grup. Alteori doar pentru a ne arata cum se manifesta un presedinte de tara care nu este in stare sa isi care singur nici macar paltonul, daramite sa tina o tara intreaga pe umerii sai… Dar, asa cum ne dam seama, democratia functiona „perfect”. Poporul isi exprimase puterea.

Toate bune si frumoase cu democratia pana cand…

…poporul a indraznit sa isi manifeste indignarea pentru modul in care cuplul Johannis – Ciolos conducea tara. Primul, un presedinte care nu era prezent nici macar atunci cand tara ardea (la propriu), celalalt un premier care a ramas in istorie drept „premierul ZERO”. Votul de la alegerile parlamentare a fost unul acordat PSD, un partid care a format impreuna cu ALDE coalitia de guvernare. De aceasta data insa, sistemul s-a opus categoric si a spus – Stop! Democratia nu mai functioneaza in Romania!

Dupa 27 de ani, sistemul a realizat ca democratia nu mai functioneaza in Romania si atunci s-a decis sa se opuna rezultatului votului popular si sa scoata oamenii in strada. De ce ACUM? De ce nu s-a opus in ’96? In 2000? In 2004? In 2009? In 2014?

Democratia nu functioneaza, intr-adevar. E o minciuna. Poporul este manipulat pentru a fi linistit ca, indiferent ce se intampla, detine puterea de a schimba liderii tarii. Fals! Poporul este mintit ca are puterea de a-i schimba, in realitate acesta voteaza tot membri ai clasei politice. Uneori ii voteaza pe unii, alteori pe ceilalti. Dar intotdeauna va vota membri ai aceleasi clase politice!

Spre ce ne indreptam?

Spre o moarte abrupta a sistemului democratic ca si solutie pentru guvernarea Romaniei. Ne indreptam spre autocratie, una imbracata in haine democratice, precum un lup in blana de oaie.

Autocratia va presupune luarea deciziilor in Romania de la un singur nivel, peste capul institutiilor statului – atunci cand rezultatul votului va conveni sistemului, atunci acest sistem va parea tuturor ca respecta principiile democratiei si ca deciziile se iau de catre cei care au castigat alegerile; atunci cand rezultatul votului nu va conveni sistemului (asa cum se intampla si acum), multimile partizane vor fi scoase in strada iar cei care au castigat rezultatul alegerilor vor fi inlocuiti cu oameni fideli sistemului, in urma unor lovituri de stat. Dar, si aceasta miscare va avea o aparenta de legalitate si de „democratie” intrucat sistemul se va stradui din rasputeri sa faca totul sa para ca s-a facut la „dorinta poporului”.

Concluzia

Democratia a murit de mult in Romania. Ati votat degeaba, indiferent cu cine ati votat. Mergeti degeaba la vot. Oricum sistemul isi pune in functii oamenii care ii convin.

Singura cale de protest? Absenteismul total de la urne. Doar asa actuala clasa politica va putea fi resetata, in integralitatea ei.

 

Share.

Despre Autor

3 comentarii

 1. Ali Ibraim pe

  Nu sunt analist politic și nici sociolog, dar viața de zi cu zi, mai precis de la alegeri la alegeri ne-a dovedit „spiritil de turmă” a românilor !…
  Acitit cu multă atenție articolul care în opinia mea scoate la rampă efectele și nici de cum cauzele… Pentru o normalitate firească e nevoie de modificarea Constituției și în regim de urgență, abrogarea a tot ce presupune legi de asistență socială.
  La să se înțeleagă că „sistemul” la care vace referire articolul, controlează masele prin aceste „pârghii” financiare, adică electorii „imbecilizați” care tăiesc din mila și pe cârca contribuabilului, ce de-a lungul timpului au fost iresponsabilizați de cei se s-au perindat prin Parlament, transformându-l în „cel mai luxos penitenciar populat cu cei mai bogați deținuți liberi”…
  Soluția cu „absenteismul total” nu va ține câtă vreme politrucii națiunii au la îndemână „momeala financiară” cu care perpetuează și amplifică „imbecilizarea” maselor.
  In opininia mea singura soluție va trebui să vină din partea negustorimii autohtone.., aceștia trebuie să se revolte prin NEPLATA TRIBUTULUI IMPUS DE STAT, astfel ca politrucii să conștientizeze că ei (politrucii), doar îmart truda contribuabilului, fără ca ei să producă fie și 5 bani.
  Pe scurt.., dacă puterea înseamnă BANI, atunci se impune să-i lăsăm fără bani, astfel ca „impostorii” ce trăiesc pe spinarea contribuabilului să VOTEZE CU OCHII MINȚII și nu ca și până acum.

 2. Nu cred ca asta e solutia.
  Mesajul TREBUIE sa ajunga la fiecare ochi sau ureche de roman. Asta nu se face pe site, ci direct: pe sub usa fiecarui apartament, pe fiecare stalp, in orice statie de tramvai, metrou sau autobuz. Ca sa nu ne irosime vietile DEGEABA !
  Toti care nu citesc aici, au primit deja un mare „cadou” ochelarii de cal de la facebook sau de la TV, care nu-i mai lasa sa vada ce se intampla in jurul lor, cu viata lor.
  Tu / voi- care -scrii / scrieti- aici despre manipulare, de ce nu aplicati metodele astea in favoarea Tarii ?
  Sunt posibilitati infinite de lupta – natura stie cel mai bine – CLAR ?
  —-
  (PS. mail real)

Lasa un raspuns

eleven + 12 =