In acest moment este clar – la 27 de ani de la asa numita „revolutie”, democratia nu functioneaza in Romania. Am mai spus-o in nenumarate randuri – democratia este doar o metoda de manipulare a maselor, una perfida care da impresia poporului ca detine puterea cand de fapt puterea nu i-a apartinut niciodata si nu ii va apartine niciodata.

Acum insa, in urma a ceea ce se intampla in strada, apar cateva probleme, de principiu.

Tinerii frumosi si liberi – cea mai facila masa de manevra in Romania

E simplu, a fost simplu si va fi simplu intotdeauna – tinerii sunt cei mai manipulabili – e suficienta o scanteie si gata: „Hai in seara asta in Piata sa dam jos guvernul!”. Se aduna vreo cateva mii, care isi cheama inca alte cateva mii pe feisbuc sau pe uatap.

De regula tinerii se considera „de dreapta” desi asteapta masuri „de stanga” si nu zic nici „bogdaproste” atunci cand li se ofera gratuitati, de exemplu. Totusi, atunci cand se iau masuri „de dreapta”, tinerii le contesta, cerandu-si inapoi gratuitatile pe care le oferea „stanga”.

In orice caz, daca vorbim despre tineret, un manipulator foloseste foarte usor spiritul impulsiv, mintea necoapta si potentialul tinerilor de viralizare a oricarui eveniment cu participare masiva – unde e haos cu placere.

Doua intrebari retorice

1. Va doriti democratie in Romania?

Atunci, dragi tineri frumosi si liberi care va lasati manevrati atat de usor – democratia presupune o regula nescrisa: partidul care iese castigator la vot face ce doreste in aceasta tara, in limita puterilor care i se confera de catre Constitutie si legile organice. Daca doreste sa ii puna la zid, de exemplu, pe toti cei care au obtinut sase sau sapte case din meditatii, ii pune la zid. Acestea sunt regulile democratiei. Opozitia nu poate sa faca altceva decat sa dea din gura si sa ridice mana in Parlament. Atat.

Ce faceti voi acum pe strada se numeste „tulburarea ordinii si linistii publice”. Au mai iesit unii ca voi, prin ’89, la asa numita „revolutie”. Singura deosebire a fost aceea ca atunci tot poporul, mintit de perspectiva libertatii, isi dorea indepartarea lui Ceausescu. Aceasta presupunea ca acele mii de tineri care au luptat pe baricade la Inter reprezentau vointa intregului popor.

Dimpotriva, voi nu reprezentati nici macar vointa majoritatii…

2. Va doriti dictatura?

Atunci, puneti mana pe arme, luati-l ostatic pe Johannis si pe nevasta-sa (dar vedeti ca pe unul il gasiti la Cotroceni si pe celalalt pe undeva pe la Sibiu, prin una din cele sase sau sapte case), ii duceti cu tancul la Targoviste, le inscenati o mascarada de proces, asa cum a inscenat Iliescu si acolitii la „revolutie” cuplului prezidential, ii impuscati si inlocuiti oranduirea democratica din Romania cu dictatura, un sistem in care, pe buna dreptate, va veti auto-proclama lideri.

Capisci?

Pentru toti oamenii sistemului care ar putea interpreta tampit subpunctul 2 de mai sus

Da, idiotilor – bineinteles ca glumeam. Tampiti mai sunteti… Stati linistiti, nu vi-l omoara nimeni pe Johannis si nici pe nevasta-sa. Era doar un discurs in care demonstram „tinerilor frumosi si liberi” de ce aceste proteste ilegale nu duc la nimic bun. Iar democratia, aia prin care manipulati poporul (cu televizorul) nu va fi in veci schimbata – este o unealta de manipulare prea eficienta ca sa renuntati la ea, nu-i asa?

Hai, fir-ati ai dracului cu totii, ca incepeti sa ne deveniti simpatici la cat de „mult” va duce mintea!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

8 − five =