In tot scandalul cu saracul ambasador al SUA la Bucuresti, cel care „inconstient” sau „din politete” s-a pozat cu asa zisul steag al asa zisului „tinut secuiesc”, uitam ca de fapt, o parte din vina pentru respectiva fotografie o au si ungurii si spunem asta pentru ca toate tunurile patriotilor romani sunt atintite acum impotriva Ambasadei SUA la Bucuresti si lui Hans Klemm. Ungurii stau pe margine si se bucura – ei si-au atins scopul: au trollat mediul online, au atras atentia asupra lor, au lasat, ca nebunii, o anumita impresie pe care acum se chinuie inteleptii sa o stearga.

Precedent – ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti s-a tras si el in poza cu „steagul”

Gestul a trecut neobservat, insa, in luna aprilie, Paul Brummel s-a tras si el in poza cu celebrul de acum steag:

Ambasadorul Marii Britanii - steagul Tinutului Secuiesc

Totusi, internatutimea romaneasca nu s-a inflamat la fel ca acum din doua motive simple:

  • Marea Britanie nu este SUA, iar mesajul la nivel international nu mai are o la fel de mare greutate cand vine vorba de britanici in comparatie cu americani; in plus, britanicii au ajuns, in propria tara, sa le ridice statui (la figurat) musulmanilor, deci la ce sa ne asteptam de la un popor care se lasa in continuare cotropit de straini?
  • Fotografia nu denota nicio intentie vadita a ambasadorului de a transmite ceva – Brummel, spre deosebire de Klemm, nu pozeaza, nu arata vreo intentie, ci pur si simplu primeste „cadoul” de la unguri iar la momentul inmanarii obiectului s-a efectuat fotografia – unele surse au relatat ca i s-ar fi spus ca e steagul judetului Covasna, dar nu-l banuim nici pe acest ambasador de prostie sau inconstienta.

Concluzie? Spre deosebire de Brummel, in fotografia lui Klemm se vede intentia ambasadorului SUA la Bucuresti de a se poza cu „steagul”:

ambasadorul sua steagul tinutului secuiesc

Perversitatea ungurilor in Romania

Ungurii au incercat prin toate metodele pe care le-au stiut sa obtina mult ravnita autonomie.

  • Prin incitare la ura si violenta: au inceput chiar in anii ’90 prin acea inscenare de la Targu Mures care a degenerat intr-un conflict inter-etnic menit, dupa unii autori, sa rupa tara pe modelul Kosovo. Nu au reusit, dar incitarea la ura si violenta continua si in prezent – permanent auzim de fel de fel de provocari – ba cate un dement il „spanzura” pe Avram Iancu, ba cate un alt dement planuieste sa puna explozibili pe traseul defilarii de 1 Decembrie si tot asa. Unugurii, ca natie, sunt un popor violent, dovada fiind inclusiv modul in care protesteaza la ei in tara unde incendierile si violentele sunt la ordinea zilei.
  • Prin santajarea politica: ungurii s-au bazat mereu pe un procent de 5-7% la alegeri si mereu si-au gasit  partide anti-romanesti care si-au dorit sa se afle la ciolanul guvernarii indiferent de costurile pentru tara – dupa ei potopul! Asa s-au acordat mereu concesii maghiarimii si li s-a permis din ce in ce mai mult pana au ajuns sa ceara cu totul o parte din tara. Sa ne reamintim cum unul dintre politicienii romani din categoria mentionata mai sus facea apel la unguri sa iasa la vot, la alegerile din decembrie 2012, pentru a se baza pe ei in continuare in Parlament?
  • Prin simbolistica – folosirea asa zisului „steag secuiesc”: obiectul a fost arborat pe institutiile publice din Harcov, pe locuintele particulare, la meciurile de hochei din Miercurea Ciuc si oriunde ar fi putut fi el arborat, cat mai la vedere, cat mai provocator. Recent insa ungurii s-au mai potolit cu arboratul, intrucat instantele romanesti au clarificat ca este ilegal un asemenea gest pe teritoriul Romaniei, deja politia si jandarmeria ocupandu-se de amendarea celor care nu respecta legea si deciziile instantelor care spun ca e interzisa arborarea altor steaguri decat cele oficiale inclusiv pe locuintele particulare. De aceea, tot ce le-a ramas ungurilor de facut cu steagul acela este sa il pozeze langa cat mai multe persoane cheie, asa cum i-au gasit pe ambasadorii SUA si Marii Britanii si posibil ca in viitorul apropiat maghiarimea sa o cheme si pe Lady Gaga sau Britney Spears pentru a se trage in poza in „secuime” cu acel obiect.
Manipularea prin simboluri si asocieri pozitive

Metoda asocierii pozitive de imagine, asa cum am mai aratat, presupune alaturarea, fizica sau simbolica, a unor vectori de imagine puternici, cu impact pozitiv, langa un „pretendent” la celebritate. Asa cum odata Vanghelie se poza alaturi de candidatii PSD si semna pe poza „garantat Vanghelie” pentru ca fotografia sa fie folosita in campania electorala, la fel si ungurii vor sa foloseasca vectori cat mai puternici de imagine pentru a ridica pe cat pot de mult notorietatea steagului secuiesc.

Ziele trecute si-au atins scopul. Daca mai era cineva in tara asta care nu stia despre „problema maghiarimii” cum o numesc ei, acum o stie. Daca mai era cineva prin ambasadele occidentale sau orientale care sa nu fi aflat inca de tinutul secuiesc sau de „ororile” la care este supusa maghiarimea in Romania, acum au aflat.

Noua ne-a placut in schimb o alta fotografie si ne facem datoria sa o publicam; multumim artistului anonim care a trudit la ea. Respect!

Klemm cu steagul romanesc trucaj

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

20 + 19 =