Am gasit un articol extrem de interesant pe Realitatea.net despre opinia lui Cozmin Gusa in legatura cu ceea ce el numeste „dictatura minoritatilor” in Romania.

Ce este „dictatura minoritatilor” si de ce tindem sa ii dam dreptate analistului politic?

Dictatura minoritatilor in opinia lui Gusa

In opinia lui Cozmin Gusa, dictatura minoritatilor se observa extrem de usor atunci cand asisti la dezbaterile din societate in legatura cu definitia familiei, de exemplu.

Analistul politic spune:

„Această decizie a Bisericii Catolice poate să fie analizată din multe unghiuri, dar în orice caz este una de maximă importanţă. Nu pentru că ar fi atât de numeroşi catolicii în România, dar să ştiţi că sunt destul de mulţi. Simbolistica faptului că cealaltă Biserică creştină din România, respectiv Biserica Catolică achesează la un demers iniţiat de către Biserica Ortodoxă, prin Înalt Preasfinţitul Ioan al Banatului, asta deja naşte o cu totul altă perspectivă despre cum se vor aşeza treburile în România. Nu e vreun demers împotriva homosexualilor, nu e vreun demers de intoleranţă, ci un demers puternic de normalizare a percepţiei despre relaţiile interumane. Normalitate înseamnă şi ceea ce este în Biblie, dar şi ceea ce trebuie statuat în Constituţie şi ceea ce întâlnim în viaţa de toate zilele. Ceea ce considerăm marea masă a oamenilor că trebuie să facă parte, fără să-i deranjeze nici pe unii, nici pe alţii, din viaţa noastră cotidiană. Noi traversăm o perioadă lungă de dictatură a minorităţilor, care într-un fel sau altul a marcat construcţia şi evoluţia Statelor Unite ale Americii până la acest statut, pe care cred că tocmai l-a pierdut, de lider mondial fără concurent. Pe baza acestei dictaturi a minorităţilor, fie că erau religioase, sexuale sau de altă natură, America s-a construit şi a ajuns acolo unde a ajuns.”

Are perfecta dreptate – toleranta nu inseamna prostie iar faptul ca Romania a inceput sa o ia pe calea americana in ceea ce priveste incalecarea majoritatii de catre minoritati este o prostie din partea celor care se prefac ca traseaza viitorul acestei tari.

Dictatura minoritatilor – ce este, de ce s-a ajuns aici si cum putem repara greselile trecutului?

Romania a ajuns sa fie data exemplu pentru modul in care minoritatile au incalecat psihologic si institutional majoritatea, iar clasa noastra politica ia asta ca pe o mare performanta.

Romania este data exemplu in toata Europa pentru „modul de asimilare a minoritatilor etnice”, cu referire la modul in care ungurii din Ardeal, dupa ce au obtinut administratie in limba materna a mamelor lor, invatamant in limba mamelor lor si chiar placute indicatoare in limba mamelor lor, acum doresc si autonomia pe care o doreau mortii mamelor lor. Iar a noastra clasa politica e atat de tembela incat se multumeste cu bataia pe umar a politrucilor de la Bruxelles, interesati in a avea o tara tampa care sa constituie exemplu pentru restul turmei tarilor din UE. Nu de alta, dar trebuie integrati si teror…aaa…astia, imigrantii care au inceput de mult sa soseasca cu sutele de mii in Europa, unii culegand rosii si castraveti de prin gradinile europenilor, altii, dimpotriva, plantand bombe la metrourile europenilor.

Romania este dominata de minoritatile etnice si religioase. Romania mai este dominata si de minoritatea celor care sunt certati cu bunul simt si cu reperele morale. Mai e vreun semn de intrebare pentru careva dintre cititori?

De ce s-a ajuns aici? Simplu – din dorinta politicienilor nostri de a fi batuti pe umar de oficialii de la Bruxelles sau de catre homosexualii de la Washington (sa nu uitam ca la un moment dat SUA isi trimisesera un ambasador in tara noastra care venise cu iubitul sau, care avea calitate oficiala de „consort” sau „partener”; va mai mira ceva?).

Cum putem sa ne debarasam de astfel de greseli? La fel de simplu – intelegand ca „valorile europene” nu presupun doar adoptarea unor adevarate valori si ca ceea ce noi intelegem prin „normalitate”, europeanului i se pare discriminare.

Celor care iau astfel de articole drept extremiste, rasiste sau intolerante…

…le spunem doar ca Romania, inainte de a se afla in Europa, se afla in „spatiul carpato-danubiano-pontic” iar aici poporul a crescut cu anumite valori pe care niciun oficial de la Bruxelles sau de la Washington nu i le va putea lua vreodata.

Bun, ni se poate spune sa incercam sa ne placa sa vedem doi homosexuali tinandu-se de mana pe strada, dar asta nu inseamna ca ne va si placea vreodata.

Bun, ni se poate spune sa incercam sa lasam minoritatile etnice sa se adreseze in limba mamelor lor in raport cu autoritatile statului, dar asta nu inseamna sa le inghitim si pretentiile teritoriale si nici sa toleram atitudinea lor impotriva etnicilor romani, majoritari.

Concluzia?

Maine e ziua Uniunii Europene. Institutia aia care v-a bagat pe gat dictatura minoritatilor. Sa nu uitati asta cand vi se va canta la ureche asa numitul Imn al Europei, in fapt o parte din Simfonia a 9-a de Ludvig van Beethoven care, daca ar sti ce a ajuns sa simbolizeze opera sa, s-ar scula din mormant si le-ar da in cap cu partiturile lui Merkel si oficialilor de la Bruxelles.

Respect tuturor!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

sixteen − 13 =