Si nu orice fel de politician… Doctorul Leon Danaila, un excelent neurochirurg care lucreaza in prezent la Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare Bucuresti, a acceptat invitatia PNL Bucuresti de a candida pe listele lor la Senat. Astfel, profesorul universitar Leon Danaila, cel care facea senzatie si „viralitate” pe internet in urma postarii de catre internauti a unei fotografii in care circula cu metroul, a ales sa se lepede de juramantul lui Hypocrat si sa paseasca pe urmele lui Bratianu…si pe cele mai recente ale Alinei Gorghiu, Vasile Blaga si compania „galbena”.

E bine sau e rau?

Cine este doctorul Leon Danaila?

Medicul neurochirurg Leon Danaila s-a facut remarcat in mediul online odata cu postarea pe retelele de socializare a unei fotografii in care acesta mergea la o ora tarzie spre casa, folosind metroul, un fapt neobisnuit pentru o somitate de nivel european si mondial.

Doctorul Leon Danaila in Metrou

Viralitatea fotografiei i-a adus celebritate doctorului Leon Danaila. Nu ca acesta nu ar fi fost cunoscut in mediul academic sau medical datorita excelentei sale daruiri in salvarea vietilor celor care si-au pus sperantele in mainile lui de profesionist desavarsit in neurochirurgie, dar peste noapte toata Romania aflase de faptul ca un neurochirurg renumit in mediul academic si medical merge cu metroul si nici nu are autoturism, in timp ce tara este plina de fel de fel de imbogatiti peste noapte care nu se mai dau jos din 4×4 nici macar cand merg la colt sa ia o paine. Si, vorbind despre contrastele din societatea romaneasca, plasa din mainile sale, o plasa simpla, „de un leu” cum i se spunea inainte, face in ochii poporului mai mult decat orice geanta Gucci sau Hermes cu care se fandosea Elena Udrea, cocotata pe tocuri de 20 cm la inundatiile din tara (va amintiti?).

Stati asa – am spus „in ochii poporului”? Ei bine, asta a aprins un beculet perfid in mintea celor de la PNL…

Scurtul drum de la doctor la senator al medicului Leon Danaila

Priza la public pe care am observat-o cu totii in urma viralizarii fotografiei cu doctorul Leon Danaila motaind in metrou la acea ora tarzie le-a aprins beculetele celor de la PNL, fara indoiala. E clar ca in lipsa „viralului” nu mai exista nici initiativa peneleilor de a-l pune pe Leon Danaila pe primul loc pe listele de la Senat si nici macar Alinuta Gorghiu nu poate contrazice teoria aceasta – la ce le-ar fi folosit politicienilor un profesionist desavarsit pe care insa nu il cunostea nimeni?

Partidele sunt in cautare de oameni cu notorietate, iar notorietatea a orbit intotdeauna si a manipulat electoratul. Astfel, prin Parlamentul Romaniei s-au perindat pe rand de la cantareti celebri de muzica populara (Irina Loghin – PRM), de muzica usoara (Mihai Sturzu – PSD), de muzica folk (Victor Socaciu – PSD) si pana la persoane care au atins acele 15 minute de faima in mass-media urmare a unor „virale” sau a unor reportaje, cum ar fi Cristiana Anghel (invatatoarea ajunsa senator PC in urma „spectacolului” oferit telespectatorilor in urma initierii grevei foamei). Mai ramane acum ca partidele, in goana lor dupa „viralisti”, sa puna pe liste pe celebrul „Cristiiiiiiii!” din viralul cu acelasi nume sau pe nu mai putin celebrul magician care s-a facut remarcat in viralul „Call Baby!’.

Ce spuneti?

De ce aleg partidele oameni „celebri” pe internet?

Pentru ca sa va manipuleze! E simplu – in lipsa oricarei oferte electorale consistente, in lipsa unor nume „sonore” sau oameni competenti, partidele, asa cum am vazut acum cu doctorul Leon Danaila, desi PNL nu este singurul partid care apeleaza la astfel de tactici, se folosesc de celebritatea unor oameni care nu au nici in clin nici in maneca cu manevrele politice pentru a obtine cat mai multe voturi de la electorat, adica de la voi, cei care cititi articolul acesta, si de la altii care vor vota lista PNL de la Bucuresti doar pentru ca este Leon Danaila in fruntea ei!

Pai cu ce sa va fi „cucerit” PNL sau orice alt partid care foloseste astfel de tactici? Cu „salba” de parlamentari penali? Cu multimea de incompetenti care au adus aceasta tara pe marginea prapastiei economice? Cu promisiunile care ii pacalesc pe prosti la fiecare patru ani? Cu punga de un leu plina cu ulei si zahar pe care o arunca peste poarta curtilor din satele si comunele patriei? Cu programele pe care niciodata nu si indeplinesc dar cu ajutorul carora prostesc milioane de prosti la fiecare alegeri?

NU!

Partidele s-au desteptat si aplica tehnici manipulative mai subtile, cum ar fi prezenta unui Leon Danaila pe listele PNL Bucuresti. Asa e ca or sa dea o multime de prosti buluc sa voteze cu „galbenii” la Bucuresti dar si in tara?

„Decat sa votam toti hotii pentru Parlament…mai bine unul ca Leon Danaila!”

 De cate ori ati auzit placa asta de la prieteni pana acum?

Haideti sa va spunem noi – prietenii astia care va spun o asemenea tampenie sunt ori prosti ori extrem de usor manipulabili. Un Leon Danaila in Senatul Romaniei, din partea PNL sau a oricarui alt partid politic, nu va putea face mai mult decat o Irina Loghin, cea care cerea pe cand era parlamentar arestarea „numitului Rasdaq” pentru nu stim ce vina avea bursa electronica de valori mobiliare Bucuresti!

Leon Danaila, un excelent neurochirurg, nu trebuia rapit Romaniei si pus in bancile Parlamentului, indiferent ce motiv s-ar invoca! Un Leon Danaila trebuia lasat sa salveze vieti in continuare! Un Leon Danaila trebuia sa fie sprijinit pentru a crea un centru de excelenta in domeniul neurochirugiei si nu lasat sa se scalde in aceeasi troaca plina cu laturi in care se scalda toti politicienii!!!

Concluzie – gestul PNL de a-l face senator pe Leon Danaila denota atat rea intentie cat si preacurvie politica

Da, Leon Danaila ar fi meritat un autoturism „la scara” pentru a nu pierde timpul prin metrou. Da, Leon Danaila trebuia sprijinit sa isi cumpere o biblioteca intreaga de carti de specialitate, medicul declarand intr-un interviu ca si-a vandut autoturismul pentru ca sa isi cumpere carti si pentru a putea sa publice anumite studii pe care le scrisese. Da, unui Leon Danaila trebuiau sa i se ofere toate conditiile pentru a salva cat mai multe vieti. Da, un Leon Danaila trebuia sa lase in urma o generatie intreaga de medici neurochirurgi care sa stie sa profeseze cel putin la valoarea maestrului lor!

Dar, NU! PNL a ales sa rapeasca Romaniei un excelent doctor precum Leon Danaila si sa il scoata din sala de operatii doar pentru ca sa aiba ei o mie sau doua de voturi in plus pentru Senat la Bucuresti.

Cat de perfida e politica si cat de nenorociti sunt politicienii?

Raspundeti voi la intrebarea asta…si apoi sa va raspundeti si de ce mergeti ca turma la fiecare patru ani sa legitimati in functii o clasa politica ce va manipuleaza mereu pentru a obtine voturile voastre!

Respect, Leon Danaila, dar alegerea pe care ai facut-o de a te inregimenta politic este in detrimentul a sute de romani pe care poate i-ai mai fi putut salva cu mainile tale si a zeci de mii de alti romani care ar fi devenit pacientii celor pe care i-ai fi crescut alaturi de tine pentru a profesa in domeniul neurochirurgiei. Acum, daca tot ai ales sa te scalzi in aceeasi troaca de laturi cu restul politicienilor, macar pastreaza-te mai curat decat ei si incearca sa faci tot ce poti pentru promovarea unor legi in folosul romanilor.

Mesaj de final pentru Leon Danaila, politicianul

Cu parere de rau, incepand de azi, pentru noi si pentru foarte multi romani, nu mai esti „renumitul neurochirurg Leon Danaila” ci te-ai transformat in „politicianul Leon Danaila”, indiferent pe listele carui partid ai ales sa candidezi. Iar noi nu avem respect pentru politicieni, sa ne intelegi…

Respect tuturor medicilor care au ales sa ramana…medici! 

Sursa foto: setthings.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

three × five =