Unii spun ca ar fi si vorbit si ca dovada ne-au trimis o poza de la Summit…bine, la cum silabiseste Johannis, suntem convinsi ca nu a reusit sa ingaime decat un „Guten Abend, Herr Prasident…” dupa care Obama si-a vazut de treaba ca se tinea de vreo doua ore si era in drum spre toaleta… In orice caz, fotografii Cotroceniului, pe faza, l-au pozat pe ficus langa presedintele american si gata stirea – ficusul de la Cotroceni a avut o conversatie cu presedintele american! Dupa care, vazand ca incepe bascalia pe online, stirea s-a schimbat in „ficusul de la Cotroceni a avut o scurta conversatie cu presedintele american”.

Bun. De fapt nu e bun. Dar e bun pentru ca intelegem resorturile manipularii mediatice a fotografiilor furnizate de propaganda Johannnista pe net si pe televiziuni.

Johannis – ficusul de la Cotroceni

„Neamtul” si-a capatat aceasta porecla dupa ce nu a reusit absolut nimic in peste un an de zile, cu exceptia excursiilor pe banii statului plus renovarea gradinii din interiorul palatului de la Cotroceni. Atat. In rest, vorbitorul limbii lui Hitler, nu a reusit nici sa se prefaca macar ca se afla cu treaba prin Bucuresti, mai ales ca de joi pana marti protestantul luteran merge la Sibiu unde participa regulat la slujbele Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana (WTF???).

Neamtul a ratat absolut tot in materie politica:

  • numirea unui premier care sa puna tara pe roate – tehnocratul care ii conduce „guvernul sau” nu a reusit la randul lui mare lucru, cu exceptia stransului gunoaielor prin Delta Vacaresti si a remanierilor pe banda; sa nu uitam ca din echipa initiala de 21, gandita de el pe genunchi, Ciolos a inlocuit 10 ministri (!) in numai 8 luni de zile, alti 3 aflandu-se deja pe faras.
  • concretizarea unor pasi importanti si necesari pentru realizarea dezideratului cu care ne-a pacalit in campania electorala – unirea cu Republica Moldova; in ritmul in care se misca Johannis, nu vom realiza unirea nici macar atunci cand Parlamentul va avea 300 de membri, adica niciodata…
  • urcarea pe cai mari a partidului sau de suflet – ficusul nu numai ca nu a reusit sa ii aduca la putere pe liberali, care au cazut in cap in sondaje si nu au apucat nici macar sa miroase ciolanul banului public, daramite sa il guste un pic, dar mai mult a cazut chiar el in sondajele de opinie; stilul sau de a nu face nimic, excursiile dese pe bani publici, taraganarea discursului, absenta din spatiul public, coloanele oficiale tot mai lungi care paralizeaza Bucurestiul si iesirile din Capitala la ore de varf, dupa cum si unde are chef ficusul sa mearga in excursie cu toapa republicii, au facut ca popularitatea „neamtului” sa scada pana spre 30% in numai cateva luni de la preluarea mandatului, cu tendinte grave de a merge chiar sub acest prag.

Toate aceste „insuccesuri” cum ar fi spus odata fata primului marinar al tarii, i-au adus ficusului de la Cotroceni porecla de…ficus.

Johannis a vorbit cu Obama – ba, esti nebun???

In conditiile expuse mai sus, e limpede pentru toata lumea ca locatarul de la Cotroceni a trebuit sa profite de un moment in care, intr-o pauza a lucrarilor summitului, liderul de la Casa Alba a catadicsit sa se opreasca din drumul spre toaleta si sa mai bage in seama pe ceilalti muritori de rand… Suntem convinsi ca nu a apucat sa vorbeasca mare lucru, in primul rand pentru ca modul in care „neamtul” lungeste cuvintele si le taraganeaza nu i-ar fi permis nici macar sa spuna „Guten abend” daramite sa continue si cu „herr prasident”. Totusi, sa ii dam crezare si sa consemnam si noi ca ficusul l-a salutat pe primul lider al lumii – o mare onoare pentru o planta de apartament, fie ea si ornamentala…

Logica manipularii consta in tehnica asocierii pozitive de imagine – se cunoaste in lumea intreaga ca presedintii statelor mai putin dezvoltate si importante pe harta lumii se inghesuie sa faca poze cu Obama, la fel cum faceam noi odata poze cu maimuta pe litoral (fara nicio aluzie la culoarea presedintelui american!). Se realizeaza astfel un transfer pozitiv de imagine – Obama imprumuta din notorietatea lui si muritorului cu care da mana sau celor cu care se pozeaza. E un fel de…garantat Vanghelie, daca ne este permis sa evocam in acest context pe fostul lider din Ferentari. Chiar daca in poza care face ravagii pe site-urile de stiri Johannis se vede ca da din gura, incercand sa ingaime ceva, nu exista inca nicio dovada ca americanul i-ar fi raspuns. Aproape aceeasi situatie ca la ultimul summit al liderilor UE, atunci cand Johannis nu a fost bagat in seama de nimeni.

Trist, foarte trist

Avem un ficus la Cotroceni. Ficusul incearca sa ne arate ca vorbeste si ca se pozeaza cu maimuta. Ficusul nu e prost – stie ca doar prin astfel de actiuni de PR mai poate repara din imaginea proasta pe care a ajuns sa o aiba in urma incompetentei sale.

In tot acest timp insa, chiar daca la summitul NATO nu a facut absolut nimic, Johannis se impauneaza pe Facebook cu realizarile altora – ne anunta ca SUA vor trimite niscaiva trupe la noi in tara, chipurile sa ne apere, si ca asta dovedeste ca „initiativele si obiectivele propuse de Romania la acest Summit prind contur si se vor regasi in documentele finale ale reuniunii”:

Ficus pe facebook

Pai, bai, ficusule ce esti tu ficus…nu le-ai propus tu, incompetentule, le-au propus polonezii, alaturi de alti lideri din Uniunea Europeana si le-au acceptat americanii. Nu ai tu relatia cu americanii care sa iti permita sa le ceri ceva si ei sa execute…ficus imbatranit si udat prea mult la radacina ce esti!

Nu putem sa nu ne intrebam – oare cat se vor mai lasa manipulati romanii de astfel de actiuni de imagine?

Share.

Despre Autor

2 comentarii

  1. Gigi Marcu pe

    Felicitari autorului! In cuvinte simple, la limita sarcasticului, a facut prezentarea corecta a celui care ocupa (dupa parerea mea, nemeritat!) scaunul de la Cotroceni!

Lasa un raspuns

thirteen − five =