La Revolutie, inainte de intrarea in emisie, Caramitru il sfatuia pe Dinescu sa arate poporului ca munceste la o proclamatie pentru tara; jurnalistii au rastalmacit vorbele actorului, acestea devenind „Mircea, fa-te ca lucrezi”, o adaptare gazetareasca a originalului „Mircea, arata ca lucrezi!”. Atat Caramitru cat si Dinescu stiau ca proclamatia fusese scrisa de vreo 6 luni (doar nu credeati ca simulacrul de revolutie a fost planificat intr-un timp mai scurt) dar voiau sa arate poporului ca ei lucreaza…

In timp, „Mircea, fa-te ca lucrezi” a devenit chiar o metoda de manipulare a opiniei publice, atat de draga tuturor politicienilor, si se transpune prin tot ceea ce se face de dragul imaginii, de dragul prezentei camerelor de luat vederi la o anumita activitate sau de dragul votului alegatorilor.

Firea, fa-te ca lucrezi!

Vechiul sediu al Primariei Generale se afla de 6 ani in reabilitare/consolidare. Cladirea este acum in stadiul de finalizare a lucrarilor si din august se vor muta aici toti functionarii publici pentru a-si desfasura activitatea. In acest moment sediul Primariei Capitalei se afla intr-un imobil modern, care este inchiriat pe o suma astronomica (280.000 E/lunar) de la un off-shore, banii intrand in contul cuiva (nu spui cine, persoana importanta). In luna august, odata cu mutarea tuturor functionarilor in sediul reabilitat, se va incheia si contractul de inchiriere care a umflat conturile persoanei importante.

Toate cele de sus sunt realitati. Ce a putut sa faca Firea recent reprezinta o irealitate…

Gabriela Firea, noul Primar General, a vrut sa arate ca ea e sefa acum si a vizitat sediul reabilitat, unde urmeaza sa se mute toti functionarii Primariei Generale din luna august, anuntand ca…ea nu este de acord sa prelungeasca contractul de inchiriere din actualul sediu, care umple conturile persoanei sus puse, si ca va cere mutarea in sediul consolidat incepand cu luna august! Aplauze furtunoase…

Pai, Gabriela, e ca si cum ai porunci soarelui sa rasara dimineata sau pamantului sa se invarta in jurul axei sale… Ia vezi, daca iesi pe bulevard si poruncesti masinilor sa mearga, o fac? O fac, nu? Dar daca ii spui avionului aluia de pe cer sa zboare, o face? Si inca cum! Asa e, Gabriela, cand esti sefa te asculta si pasarile vazduhului!

Impresia generala

Gabriela Firea isi asuma un lucru deja decis si care avea sa se intample oricum, fie ca vizita ea santierul ala, fie ca statea acasa sa impleteasca mileuri pentru a pune pe televizor. Alegatorii insa sunt manipulati foarte eficient prin astfel de tehnici – ei nu stiu cand urma sa se mute Primaria in sediul reabilitat si raman cu impresia ca, uite, cum a venit Firea, a si pus ordine – muncitorii au terminat reabilitarea si consolidarea, se termina si povestea cu inchiriatul, se muta si functionarii in sediul respectiv. Bravo, Firea!

Acum cativa ani Oprescu facea acelasi lucru cu Pasajul Basarab – dupa ce muncisera constructorii aia de le iesisera ochii din cap sa termine lucrarea in timp rezonabil, a facut Oprescu o vizita pe santier si a ordonat sa se finalizeze lucrarile in cel mai scurt timp! Alegatorii au ramas cu impresia ca Oprescu e cel caruia i se datoreaza constructia pasajului si au si botezat lucrarea ca atare – „Podul lui Oprescu”.

Ce zici, Firea, ti-ar placea sa iti boteze alegatorii cladirea „Primaria lu’ Firea”, ai?

Explicatie foto

In fotografia care ilustreaza prezentul articol putem admira o Gabriela Firea care indica unor ingineri de la RADET cum sa rezolve problema cu o avarie aparuta la reteaua de alimentare cu apa calda. De notat cat de cuminti se uita cei doi muncitori, de la nivelul varstei si experientei lor, ambii cu parul alb, la indicatiile „tovarasei”. Acu’, de ce sa nu recunoastem, bine ca a ajuns Gabi Firea pe santier ca ramaneau dracului bucurestenii fara apa calda si atunci degeaba mai facea ea transportul pe RATB gratuit ca nu mai calatorea nimeni cu tramvaiul la ce calduri au venit peste Capitala…

P.S. Noi v-am spus sa stati acasa, sa nu mergeti la vot, sa protestam prin absenteism, dar voi, nu! Firea! Firea!

Sursa foto: Profit.ro

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 × 4 =