Acum ceva timp Gabi Firea, proaspatul primar al Capitalei (cine l-o fi ales, noi v-am indemnat mereu sa protestati impotriva clasei politice prin absenteism la urne) comitea o greseala colosala pentru un oras precum Bucurestiul – a interzis activitatile in aer liber, in principal cele ce se desfasurau week-end de week-end pe Bulevardul Kiseleff ce face legatura intre Piata Presei si Piata Victoriei. Primarita a motivat interzicerea activitatilor in aer liber in Capitala prin aceea ca bucurestenii erau nemultumiti in zilele de week-end ca trebuie sa ocoleasca pe nu stiu unde cu autoturismele, insa stim cu totii ca adevaratul motiv al intreruperii acelor activitati era ca ele se desfasurau pe Bd. Kiseleff, acolo unde are sediul principal cel mai iubit partid al tarii (dupa numar de membri), recte, PSD, partidul care a si promovat-o pe bacauanca in functia de Primar General. Si, cum altfel aveau sa ajunga la sediu, la vreo sedinta sau sindrofie de week-end, d-alde Dragnea, Ponta sau Firea…? Pentru ca doar nu credeati ca toti acesti monstri sacri ai politicii mioritice isi vor fi tocit pingelele la pantofii de zeci de milioane batand bulevardul la pas printre toti neavenitii aia care indrazneau sa faca sport sau miscare in aer liber, nu?

Ei, daca activitatile s-ar fi desfasurat pe Aleea Modrogan (unde isi are sediul PNL), alta vorba, alta discutie, parca mai veneai de acasa. Dar pe Kiseleff…uite ca nu se poate, dupa cum a decretat Firea…

Cum incearca acum Firea sa manipuleze opinia publica in favoarea sa

Dupa ce presa i-a sarit in cap, alaturi de mai multe organizatii si activisti din partea societatii civile, Gabi Firea s-a decis sa dreaga prostia facuta si sa repare ca imagine ceea ce isi sifonase singura. Apeland la ajutorul consilierilor de imagine, mai intai s-a prezentat ca fiind mare iubitoare de sport, pe motiv ca raposatul ei sot (dupa care a tinut „doliu” nici cateva luni pana a sarit in alta…barca, sa-i spunem asa) iubea mult sportul, el practicand atletismul si fiind antrenor; vazand ca vrajeala de bacauanca ieftina nu tine cu bucurestenii, s-a decis sa vina cu o solutie a-la-Voluntari: incearca sa promoveze miscarea in aer liber in curtea scolii!

Acum, ca se mai joaca miute prin curtea scolilor o stim – se practica si in Bacau „sportul” asta, si in Voluntari si chiar si in Bucuresti. Dar, sa faci din asta o „miscare” sau o „activitate sportiva” care sa inlocuiasca manifestarile organizate, e un pic cam mult. E ca si cum, stimata doamna Firea, ati incerca sa rezolvati problema cainilor fara stapan din Bucuresti decretand faptul ca acestia au voie sa se plimbe pe marile bulevarde liberi, nestingheriti – pentru ca ei deja fac asta si fara sa legiferati dvs acest aspect! Sau, ca si cum ati incerca sa rezolvati problema gropilor din carosabil prin decretarea permisivitatii unui anumit numar de gropi in carosabil – ele deja exista, nu mai trebuie sa le decretati dumneavoastra ca legale, intelegeti?

Consecintele goanei primarului Capitalei dupa imagine – miscare in curtea scolii

Gabi Firea incearca acum din rasputeri sa isi repare imaginea – in aceasta goana ea uita ca de fapt problema stringenta a Bucurestiului nu o constituie activitatile in aer liber. Acestea au devenit o problema dupa ce chiar ea, Firea, le-a interzis. Problemele Capitalei sunt cu totul altele – traficul (care, stupoare, a ramas si va ramane congestionat si dupa ce a interzis madam activitatile sportive in aer liber!), gropile din carosabil (nici acestea nu s-au reparat dupa ce a interzis madam…), cainii fara stapan (nici acestia nu…intelegeti ca ne repetam de prea multe ori), aerul irespirabil (aici madam a taiat niste copaci, sa mai vina ceva aer in Bucuresti, ca si cum ar fi deschis usa la sufragerie sa se faca ceva curent in garsoniera din Voluntari, dar fara efect) si lipsa unei unitati de imagine a arhitecturii – se construieste haotic si se va construi si mai haotic, firmele de casa din constructii facand deja coada in audienta pe holurile primariei… Daca mai adaugam si transportul public (unde Firea a incercat sa rezolve aglomeratia din tramvaiele cu miros de transpiratie prin…promisiunea gratuitatii pe RATB!!!) ne dam seama nu numai ca aceasta fata habar nu are pe ce lume se afla, dar nici bucurestenii care au mers la vot (indiferent pe cine ar fi votat) nu au toata tigla pe casa!

Metoda de manipulare folosita (despre care prezicem ca va da gres)

Asadar, metoda folosita de Firea in acest caz – creeaza o problema artificiala pentru ca sa vii apoi cu solutii, metoda a doua descrisa de Chomsky in celbrul „decalog al manipularii„, se pare ca nu va functiona… Bucurestenii o percep in continuare ca pe un adversar declarat al sportului iar „miscarea in curtea scolii” nu va face decat sa ingrijoreze parintii, care se vor vedea nevoiti sa vina la terminarea orelor de program de la scoala generala sau liceu ca sa isi scoata fetele din ghearele golanilor veniti „sa faca sport” in curtea scolii dupa orele de program.

Auzi, Gabito? Tu crezi ca golanii de Bucuresti sunt ca aia de te fluierau admirativ pe tine prin Bacau cand inca erai fata mare? Sau ca sunt precum Tudy sa se autosatisfaca in oglinda dupa ce le vad pe „alea mici” de clasa a opta iesind cu fusta pana la fund de la ora de religie? Nu, Gabito, golanii de Bucuresti isi vor face de cap pretextand ca au venit sa faca miscare in curtea scolii iar paznicii trecuti de varsta senilitatii care „pazesc” in slapi scolile Capitalei nu vor reusi sa faca mare lucru.

Concluzie

Atunci cand Politic Scam va indemna sa nu mai incurajati dementa actualei clasei politice si sa nu mai mergeti la vot, ne-ati sarit in cap ca suntem „comunisti”, „basisti”, „rusofili” sau alte „epitete”. Ei, acu’ mergeti voi frumos si aparati-va odraslele prin curtea scolii pentru ca un politician, primar al Capitalei, a decis ca golanii de cartier vor avea acces liber sa le pipaie pe fund pe domnisoare pretextand ca fac „miscare in aer liber” a-la-Voluntari…

Halal natiune bucuresteana, cum ti-e mintea ti-e si soarta!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

nineteen + 1 =