Sebastian Ghita. Un apropiat al fostului premier, un om de afaceri care si-a construit un imperiu in IT prin firma sa Asesoft dar si prin Team Net sau alte societati care aveau tehnologia informatiei ca si activitate principala, paralel cu obtinerea mai multor (foarte multor) contracte din bani publici. Un personaj controversat, ca sa ne rezumam. E prima data pe Politic Scam si cu un motiv bine intemeiat: prezenta sa in fata comisiei juridice din Camera Deputatilor a facut toti banii in materie de manipulare mediatica. Invatam de la Sebi Ghita nu numai cum sa ne imbogatim din afaceri cu statul, dar si cum sa scapam basma curata atunci cand suntem anchetati. Sa vedem cum…

Procedura in cazul cererilor de retinere/arestare pentru parlamentari spune ca mai intai respectivul este audiat in Comisia Juridica a Camerei din care face parte, comisie care va evalua probele pe care le prezinta procurorii, probe care ar trebui sa justifice cererea in cauza, il audiaza pe senator sau pe deputat, dupa caz, apoi emit o decizie consultativa pentru colegii lor din Parlament care urmeaza sa voteze in chestiunea respectiva, admitand sau respingand cererea procurorilor in plen.

Sebi Ghita a scapat. Cum?

Simplu – in loc sa mearga la audierile Comisiei asa cum fac toti parlamentarii, cu vreun discurs emotionant in care sa le vorbeasca despre cum respecta ei legea si cum li s-a inscenat totul, Ghita a generat o premiera: a mers la audieri cu un filmulet! Daca toti se asteptau sa le puna vreun film cu niste dovezi, cu vreo inregistrare facuta cu camera ascunsa, ei bine, Sebi Ghita le-a furnizat o imensa manipulare media pe tava. De fapt nu pe tava, ci la videoproiector, pentru ca deputatul a intrat in comisie cu doua dosare de „probe” sub brat si cu un videoproiector la care a rulat un film de 6 minute si 18 secunde realizat de profesionisti. Un film la care s-a lucrat montaj si editare video, imagine, sunet, tot tacamul. Un film care contine atatea elemente de manipulare incat la finalul lui nu numai ca deputatii nu au votat pentru arestarea „producatorului” Sebi Ghita, dar mai-mai sa ii acorde si un vot pentru Oscar.

Analiza pe film

Capodopera o puteti vedea postata in exclusivitate de stiripesurse.ro. Filmul se doreste a fi o punere intr-o lumina negativa a unuia dintre denuntatorii deputatului, pe numele sau Razvan Alexe. Cum ar veni, daca denuntatorul este personaj negativ, atunci denuntul sau nu subzista – ar fi ca si cum mama vitrega ar fi facut un denunt impotriva Cenusaresei. Sa o luam cu inceputul:

  • filmuletul incepe cu un trailer menit a te introduce in atomosfera tipica „dezvaluirilor” – acel gen de montaj care se practica inaintea emisiunilor tv de acest gen; deja deputatii din comisie intrau in sala cu punga de floricele in mana si se asezau in fotolii..
  • incep din start insinuarile la adresa lui Razvan Alexe: aflam ca acesta se recomanda drept „om de afaceri” dar chipurile toata lumea din Prahova il cunoaste drept „capul lumii interlope”; de curiozitate am intrebat si noi niste ploiesteni din lista de prieteni, dar nimeni nu auzise de „celebrul” cap al lumii interlope…dar poate nu avem noi prietenii care trebuie…
  • apoi ni se prezinta cum Razvan Alexe a fost impuscat intr-un cazinou de Sandu Geamanu, celebrul interlop: un glont trece prin cadru pe la secunda 00.35, apoi la 0:38 apare din nou figura denuntatorului in cauza, in sunet de trompete sparte; secventa continua, iar la secunda 0:50 apar in cadru doi mafioti care trag cu automatele spre camera, probabil vreo secventa pentru care Sergiu Nicolaescu nu mai are cum sa-i ceara drepturi de autor…
  • incep acuzatiile grave; pentru asta, Sebi Ghita citeaza doua site-uri, riseproject.ro si romaniacurata.ro. Nu conteaza ca deputatii nu au auzit in viata lor de ele, aud acum. De pe primul site ne este prezentat un articol in care se scria ca „Razvan Alexe, zis Okiosu’, a facut istorie printre smecherii locali” (WTF???) iar de pe ultimul ni se citeaza un material in care jurnalistii de aici spun ca „Razvan Alexe ar avea si cetatenie mozambicana” (Ahaaaaaa, acum e totul clar!!!!). N-are nicio treaba sula cu prefectura, dar montajul e fain. Deja deputatilor li s-au terminat floricelele, au iesit din sala sa-si cumpere si cate o Cola mica.
  • vine si randul site-ului cancan.ro sa fie citat: cica, potrivit acestuia, in timp ce procurorii il citau pe „Okios” la audieri, acesta petrecea prin America, impreuna cu prietena lui de la acea vreme; dubios, nuuu?
  • dezvaluirile ating cumva punctul culminant cand se spune despre Razvan Alexe ca „se lauda pe Facebook prietenilor virtuali cu fotografii de la evenimente mondene, acolo unde tinerele roiesc in jurul lui„. Deputatii s-au intors intre timp in sala de proiectie si isi savureaza bautura carbogazoasa cu ochii la tinerele care roiesc in fotografiile respective in jurul lui Razvan asta. Mare crai tre’ sa fi fost…acum se leaga cu Mozambicul…sau cu nea Nicu’? Care-arbitru?
  • La minutul 3:00 incepe soundtrack-ul din celebrul La Piovra (Caracatita) iar deputatii deja incepeau sa il vada pe Ghita un fel de Catanni care se lupta cu mafiotii. Denuntatorul era un nemernic ce era ba impuscat, ba petrecea prin America, ba roiau tinerele in jurul lui, ba statea la coada la Ambasada Mozambicului sa isi ia cetatenie – un mafiot, ce mai!

Noi ne-am oprit aici. Nu am mai rezistat sa vizionam. Mai ramasesera vreo 3 minute bune de vazut, jumate de film. Ne spuneti voi daca s-a mai intamplat ceva pana la sfarsit.

In orice caz, e bine sa ai o televiziune. Mai ales atunci cand ai nevoie repede de un filmulet in care sa torni insinuari si manipulari de-a valma si sa formezi o opinie, una care sa te avantajeze, colegilor din Comisia Juridica. Nu mai conteaza probele, nu-i asa, Sebi Ghita?

Rezultatul

Sebi Ghita a ramas cu imunitatea intacta. Restul nici nu mai conteaza.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

15 − 14 =