In tara asta totul apartine lui Johannis – guvernul, poporul si armata.

Guvernul lui Johannis – „guvernul meu”

Suparat, dupa ce a castigat alegerile prezidentiale, ca Ponta nu mai pleaca odata de la palatul Victoria, Johannis s-a exprimat in cateva randuri, in public si in privat, cu formula „vreau sa am si eu guvernul meu”. Dupa inscenarea si manipularea din #Colectiv, Johannis s-a vazut in sfarsit in postura de a numi un „guvern al lui”, avandu-l ca sef pe singurul premier de trista amintire al Romaniei – Dacian Ciolos.

„Guvernul lui” a facut rahatul praf si l-a presarat peste intreaga Romanie, dar cu siguranta ca nu asta il interesa pe Johannis ci pur si simplu oportunitatea de a rosti celebra expresie „guvernul meu”. Bine, acum, dupa ce la Palatul Victoria a fost inscaunat Sorin Grindeanu, Johannis nu mai poate sa spuna „guvernul meu” pentru ca…na, e guvernul lu’ Dragnea. Si, din cate se vede, nici macar al lui nu mai e…

Poporul lui Johannis – „poporul meu”

Aflat la Bruxelles intr-o perioada in care corporatistii iesisera in strada, manipulati sau trimisi pur si simplu de sefii lor, pentru a protesta „spontan” (cat de spontane or fi fost coregrafiile alea cu tricolorul sau pietrele si petardele aruncate catre jandarmi, doar ei stiu), Johannis se exprima din nou in legatura cu prostimea din Romania si o denumea „poporul meu”.

Johannis – nu e nici poporul tau, nici a lu’ ma-ta, nici a lu’ tac-tu! E pur si simplu poporul roman care nu apartine (inca) nimanui si care traieste (inca) liber.

Armata lui Johannis – „armata mea”

Zilele trecute, Johannis a comis-o din nou – aflat la o receptie pe care o oferea in cinstea sosirii in Romania a lui Jean-Claude Juncker, el s-a exprimat, prezentandu-l sefului Comisiei Europene pe seful Marelui Stat Major al Armatei Romane, generalul Nicolae Ciuca, ca fiind „seful armatei mele”.

Videoclipul respectiv il puteti admira in cele ce urmeaza:

Pana atunci, dupa cum observati, Johannis a mai prezentat sefi de institutii (seful BOR sau seful Bisericii Catolice) dar, nefiind nici crestin ortodox si nici catolic, Johannis nu s-a exprimat cu „seful bisericii mele”. Posibil ca, daca era prezent la ceremonii si „popa lui” care-i slujeste lui la „biserica lui” la „Sibiul lui” s-ar fi exprimat cu „popa meu de la biserica mea din Sibiul meu”.

Cu scarba pentru „presedintele” Johannis

Johannis – nu iti apartine nici guvernul, nici poporul si nici armata dupa cum, zic unii, nu ti-ar mai apartine nici nevasta. Apropos – te mai exprimi cu „nevasta mea” cand vorbesti de Carmen?

Acum, nu te supara, dar in opinia noastra ar trebui sa iti corectezi acest mic defect de exprimare si sa iti vezi matale de treaba la tine la Cotroceni! Apropos – nici asta nu e al tau, desi ai aterizat acolo, ca si chirias, si ai mutilat spatiile verzi pentru a-ti face tu teren de tenis si cine stie ce altceva…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

2 × 1 =