La momentul redactarii articolului traficul in Bucuresti si in tara este unul care, conform declaratiilor oficialilor, se desfasoara in conditii de iarna. Bun. Adica nu e, dar, normal, iarna nu-i ca vara, dupa cum spunea „foarte inteleptul” nostru fost presedinte, tatucul sistemului, pe numele sau de piaza rea, Basescu.

Si totusi, unde dracu’ s-a gresit si se greseste de atata timp in momente de acest gen?

Iarna nu-i ca vara…nici macar in Bucuresti sau la periferii

Dupa cum se vede in fotografiile de mai jos, iarna nu-i ca vara nici pe ulitele Capitalei si ale localitatilor limitrofe:

Iarna nu-i ca vara Iarna pe ulita

Utilajele de deszapezire sunt ca si inexistente pe soselele patriei, masinile abia inainteaza pe drumurile (inca) neinchise circulatiei iar pietonii isi fac cu greu loc printre troienele de nameti de pe trotuare.

Unde s-a gresit si cine a gresit?

1. Autoritatile publice s-au culcat pe o ureche…sau pe doua…

De ce? Nu ne intrebati pe noi insa se pare ca hei-rupul din zilele precedente i-a ostenit foarte tare pe cei care erau responsabili de asigurarea circulatiei pe drumurile publice.

O singura persoana a luat o masura buna acum cateva zile – inchiderea scolilor si liceelor pana luni. Gabi Firea, primarul Capitalei, criticata la vremea respectiva pentru ca…nu mai aveau bucurestenii liberali destule bunici sau bone cu care sa isi lase odraslele. Iata ca, asa cum a precizat si ea in dimineata asta, a fost o masura corecta. La haosul care este acum in Bucuresti, asta mai lipsea, sa se mai fi deplasat si sute de mii de elevi, liceeni si studenti pe drumurile publice…imaginati-va!

2. Comunicarea a avut de suferit – Bucurestiul nu era inclus pe harta codului portocaliu de ninsori!

Pai, frate – nu poti sa nu comunici situatia de urgenta care va veni! Televiziunile se incurcau si se balbaiau ieri sa explice unde au disparut cele 10 miliarde de la bugetul tehnocrat sau sa il gaseasca pe Ghita (o chestiune de ore daca nu de ani, dupa cum s-a exprimat un oficial al Ministerului de Interne, mandru purtator de cascheta din aia care se hraneste cu neuronii din capul militienilor), in loc sa comunice ca va fi urgie in Bucuresti!

Daca tot stii ca vei avea aceasta situatie de maxima urgenta, comunici din timp ca tot poporul bucurestean sa lase dracului masinile acasa! Ce-i drept, a comunicat asta, prea tarziu, Gabi Firea, in dimineata aceasta. Tarziu, foarte tarziu… Aseara era momentul, la toate jurnalele de stiri – „Bucuresteni, maine va fi zapada de 50 de cm in Capitala, nu iesiti cu masinile pentru ca o faceti degeaba!”. Era asa greu?

ALERTA COD PORTOCALIU

Unde e codul portocaliu pentru Bucuresti, INMH??? Asta e cod galben, ce se intampla acum pe strazi???

Sincer, pe multi i-a luat prin surprindere – multi se asteptau sa se trezeasca si sa gaseasca soselele cam cum le-au gasit acum doua zile. Daca stiti ca nu sunteti in stare sa le curatati (din cauza viscolului, a zapezii, etc), spuneti fratilor, ca nu se supara nimeni! Dar, comunicati din timp, mama ei de comunicare!!!

Iar INMH cu tot cardul de meteorologi si toti acei nesimtiti care nu stiu cum s-o mai frece pe duda masurand centimetrii stratului de zapada din ora in ora, mai degraba ar pleca naibii acasa cu totii!

3. Bucuresteanul – un animal nesimtit si fudul de urechi

Asta e regula. Sunt si exceptii, dar regula e cea din titlul. Apelul lui Gabi Firea la bucuresteni pentru a-si lasa azi masinile acasa i-a lasat pe multi intr-o vesnica adormire – bucuresteanul este acel animal fudul de urechi si fudul de fel care s-ar urca in masina si daca ar fi zapada cat casa, doar sa nu se deplaseze el 50 m pana  in statia de tramvai. Pentru ca in Bucuresti, tramvaiele au circulat…

Totusi, apelul unui primar la populatia orasului respectiv, intr-o capitala oarecare din Europa, ar fi dus la respectarea acestuia de catre cea mai mare parte a populatiei. In Bucuresti, daca ii spui animalului nesimtit si fudul de urechi ca la Universitate sunt teroristi care impusca pe oricine trece pe acolo, fix pe acolo ar merge si animalul, cu masina, doar sa arate ca nu ii pasa de apelul autoritatilor.

Circulatia in Bucuresti iarna

De aceea, animalul bucurestean se aventureaza in nameti cu masinile lor cu tractiune doar pe puntea din fata sau spate (Doamne fereste!) si ramane inzapezit, apoi injura administratia locala ca nu i-a facut soseaua ca in palma! Nu includem aici pe cei care s-au urcat de dimineata in 4×4…(respect, oamenilor, da’ stim ca va merge, va merge!)…

Concluzie

N-o fi ea iarna ca vara, dar nici bucuresteanul nu s-ar da jos din masina neam! Iar comunicarea inca lasa de dorit… Daca stiau cei peste 1 milion de bucuresteni care sunt acum in drum spre birou ca zapada va fi de jumate de metru, nu s-ar mai fi urcat in masini si ar fi luat tramvaiele…

INMH ar trebui sa plece acasa, de bunavoie si nesiliti de nimeni, in timp ce ministresa de interne ar trebui sa ne explice cum a invatat-o pe ea dom’ profesor sa intervina in astfel de cazuri si unde nu i-a fost clar, pentru ca situatia e catastrofala…!!!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

six + 3 =