Ilie Nastase – simbol national. Nu o spunem noi, o spun strainii, cei care il admira si ii recunosc meritele inca din 1973, de cand exceptionalul nostru tenismen atingea prima pozitie a clasamentului mondial ATP. Ilie Nastase face parte, alaturi de Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi, din categoria sportivilor romani care au dus faima tarii in toata lumea si au fost recunoscuti de intreg mapamondul ca reprezentanti de top ai Romaniei mult timp dupa ce si-au incetat activitatea. La 70, 55 respectiv 52 de ani, cei trei sportivi continua sa faca cinste tarii noastre, indiferent unde s-ar afla.

In aceste situatii, de ce ar alege o parte a presei din Romania sa ii balacareasca si sa le terfeleasca imaginea?

Situatia care a declansat un scandal international

In meciul de baraj pentru ramanerea la Cupa Mondiala de Tenis, intre Romania si Marea Britanie, Federatia Internationala de Tenis, cu sediul in sud-vestul Londrei (!) a desemnat ca supervizor un englez (!).

Reformulam, pentru cei care cred ca nu au citit corect: Federatia Internationala, cu sediul in Marea Britanie, a desemnat supervizor la meciul Romania – Marea Britanie, un britanic! Acum intelegeti?

Ilie Nastase a semnalat problema Federatiei Internationale de Tenis, cu sediul in Marea Britanie, ca aceasta federatie a desemnat ca supervizor la meciul Romania-Marea Britanie un britanic. Bineinteles, pe Federatia Internationala de Tenis, cu sediul in Marea Britanie, a durut-o in cur ca la meciul de tenis Romania – Marea Britanie a desemnat ca supervizor un britanic. In acel moment, Ilie Nastase a simtit ca este nevoie sa isi apere echipa si reputatia tarii sale si a recurs la a protesta vehement impotriva deciziillor abuzive ale Federatiei Internationale de Tenis, federatia aceea cu durerea in cur…

In timpul meciului, britanicii au incercat sa provoace prin orice mijloace echipa Romaniei, inclusiv prin sicane de arbitraj (doar nu credeati ca Federatia Internationala de Tenis, cu sediul in Marea Britanie, desemnase degeaba la meciul de tenis Romania-Marea Britanie un supervizor britanic!). Ilie Nastase a ajuns, in urma protestelor impotriva arbitrilor si a supervizorilor trimisi de Federatia Internationala, sa fie trimis in tribuna, ulterior luandu-se decizia eliminarii lui din arena sportiva. In afara arenei, acesta i-a spus unei jurnaliste urate si proaste, care il filma tendentios, ca este…urata si proasta.

Acestea au fost faptele. Mai departe, reactia mass-media romanesti este de natura sa starneasca adevaratele controverse…

Mass-media romanesti si interesele diferite…

Mass-media romanesti s-au impartit in doua tabere – unele publicatii au ales sa ia apararea lui Ilie Nastase si sa promoveze interesul national, altele au ales sa il balacareasca si sa il transforme, mediatic, intr-un monstru pe Ilie Nastase.

De ce?

Primele au inteles ca simbolurile nationale trebuie aparate indiferent de circumstante. Ultimele au inteles ca atunci cand ti se solicita in redactie apararea intereselor strainilor iar tu, ca jurnalist, iti iei salariul de aici, alegi sa scrii impotriva intereselor romanesti. Simplu?

Va amintiti de celebra sudalma a „corporatistilor”? Va reamintim noi:

„Baaaaaaaa, futu-ti caciula ma-tii sa-ti fut! Ce-aveti cu strainii?”

Cam asa sta si treaba aici cu publicatiile care tin partea strainilor – daca strainii aleg sa ne balacareasca simbolurile nationale, ce-aveti voi cu ei? Lasati-i sa o faca, nu?

La drept vorbind, ce a facut Ilie Nastase?

A semnalat faptul ca Federatia Internationala de Tenis, cu sediul in Marea Britanie, a desemnat un supervizor britanic la meciul Romania-Marea Britanie. De aici a pornit scandalul…

Ulterior, a protestat vehement impotriva deciziilor vadite impotriva echipei tarii noastre. Mai mult, le-a luat apararea spectatorilor care incepusera sa protesteze impotriva acelorasi decizii.

In afara arenei sportive, a facut proasta si urata o jurnalista britanica…proasta si urata.

Deci, ce a facut Ilie Nastase? Va spunem noi – a facut tot ce ar fi facut orice roman adevarat in locul lui: a luat apararea echipei nationale a Romaniei!

Tradatorii de tara din presa romaneasca…

…vor tine mereu partea strainilor. Din interes, pentru banii lor. Alegeti sa discerneti adevarul si sa alegeti publicatiile romanesti. Suntem destul de cotropiti, economic, militar si politic, pentru ca sa mai citim si articolele scrise impotriva intereselor romanesti.

Respect maxim, Ilie Nastase!

Share.

Despre Autor

Un comentariu

  1. No shit, Sherlock! pe

    După cum spunea luceafărul „xenofob” al poeziei româneşti: „Cine-au îndrăgit străinii” … Desigur că în epoca lui nu apăruse nici globalismul, nici „corectitudinea politică”.

Lasa un raspuns

1 × three =