Ce date certe avem pana acum?

Niciuna! Scandalul copiilor infectati cu bacteria E-coli ne-a demonstrat inca o data cat de neputinciosi suntem atunci cand se intampla orice care iese din tiparul rutinei zilnice. Atunci cand functionarii publici, si vorbim aici de marea masa a functionarilor publici, au de-a face cu o criza sau cu o provocare de orice fel, isi dovedesc stangaciile in abordarea corecta a situatiei in acelasi timp cu o dorinta de nestavilit de a face jocuri de imagine din care populatia sa ramana cu convingerea ca autoritatile lucreaza.

Stim insa un singur lucru: copiii mor infectati cu bacteria E-coli, dar sursa acestei infectii nu o cunoaste nimeni. Probabil ca sunt si alte date care ni se ascund sau care inca nu sunt  cunoscute de catre autoritatile medicale, dar poate in final adevarul va iesi la suprafata.

In timp ce copiii mor, institutiile tehnocrate ale statului roman fac jocuri de imagine

Neputinta si stangaciile pot fi inlocuite, in acceptiunea guvernului tehnocrat si a institutiilor din subordine, asa cum ne-au obisnuit si asa cum dezvaluim zilnic pe Politic Scam, cu strategii de manipulare a opiniei publice, astfel incat populatia sa creada ca Guvernul Ciolos lucreaza. Nu a fost insa suficienta manipularea opiniei publice – institutiile statului au inceput sa se manipuleze si intre ele!

DSV isi face jocul de imagine manipuland opinia publica prin tehnica specularii ignorantei

Prima manipulare – profitand de iesirea cel putin neinspirata a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care a spus ca fructele care intra in Romania sunt otravite (ne-a amintit de stiristii TVR care ne manipulau la Revolutie spunandu-ne ca teroristii au otravit apa in marile orase) si dorind sa ii dea o lectie, inspectorii DSV Arges au decis sa manipuleze opinia publica si sa-i dea o replica tehnocratului, fara insa ca sa rezolve misterul infectarii bebelusilor.

Manipularea s-a petrecut in doua acte diferite: momentul pregatirii manipularii a fost acela in care DSV Arges a anuntat ca s-a autosesizat din oficiu in legatura cu scandalul bebelusilor si, pentru ca din presa a rezultat ca acestia ar fi baut suc proaspat de portocale de la acelasi lant de supermarketuri (!!!), vineri seara la Realitatea TV, prin vocea directorului Daniel Lupu, DSV Arges anunta ca sambata (!!!) vor fi recoltate probe din supermarketurile aflate pe raza Pitestiului. Prin aceasta strategie cei de la DSV Arges nu numai ca anuntau ciobanii ca a doua zi vine lupul si ca ar fi bine sa isi ascunda oile dar atrageau si atentia opiniei publice asupra demersului institutiei pentru a i se da o greutate mediatica mai mare. Anuntul ne-a determinat sa ne punem doua semne de intrebare: primul, cum naiba sa dai suc proaspat de portocale unor bebelusi de cateva luni al caror stomac se obisnuieste in timp cu aciditatea citricelor si al doilea, ce fel de probe urmau cei de la DSV Arges sa recolteze – toti au fost indusi in eroare si au crezut ca e vorba despre probe care sa certifice existenta sau inexistenta bacteriei E-coli pe coaja fructelor sau in locurile de depozitare.

Momentul manipularii in sine: dupa doua zile vine comunicatul DSV care suna cam asa – NU! Portocalele nu sunt contaminate cu pesticide! Nu aceasta este cauza mortii bebelusilor!

Desi orice om cu mintea la el ar fi ramas consternat, manipularea a functionat! Asadar, portocalele lui Irimescu nu contineau pesticide, scandalul bebelusilor dandu-le celor de la DSV posibilitatea sa ii traga o palma institutionala celui care declarase ca in Romania intra cantitati mari de fructe cu un nivel de pesticide peste limitele normale. Nu a mai dat nimeni atentie la faptul ca bacteria care omoara bebelusii nu fusese intrebata de sanatate (scuzati jocul de cuvinte) si nici ca DSV raspunsese la o intrebare pe care nu i-o pusese nimeni, dar al carei raspuns manipula opinia publica si rezolva si meciul cu ministrul Agriculturii.

Intrebarea  „sunt contaminate portocalele cu bacteria E-coli” nu are raspuns, pentru ca, cica, pana acum nu a fost descoperita la nivel mondial vreo posibilitate ca aceasta bacterie sa infesteze citricele. Pai si atunci ce naiba au verificat inspectorii DSV?

Dacian Ciolos isi face jocul de imagine folosind aceeasi tehnica a specularii ignorantei

A doua manipulare – pentru ca inca de la Revolutie Caramitru si Dinescu ne-au invatat ca nu este suficient sa te prefaci ca faci ceva ci trebuie sa si dai impresia tarii intregi ca faci ceva (Mircea, arata ca lucrezi!), premierul tehnocrat al Romaniei, domnul Dacian Ciolos, profitand de ignoranta populatiei in ceea ce priveste posibilitatile Corpului de Control al Primului Ministru, a anuntat ca ii va trimite pe acestia sa verifice modul in care autoritatile actioneaza in criza bebelusilor. Pai ce sa faca Corpul de Control, domnule premier tehnocrat al Romaniei? Sa verifice si ei sucul de portocale si sa ne spuna de data aceasta daca are gust bun, ca altceva nu pot sa spuna niste birocrati care merg in control cu mapa sub brat si cu un pix de doi lei in buzunarul de la camasa? Sa verifice daca medicii au administrat doza corecta din fiecare medicament uitandu-se pe prescriptii si citind manualele de anul II de la Facultatea de Medicina? Sa verifice daca tratamentul acordat a corespuns standardelor medicale pe care le aplica Dr House in serialul cu acelasi nume? Ce sa verifice Corpul de Control???

Intrebat fiind daca il va demite pe ministrul Sanatatii in urma scandalului, Ciolos a declarat un adevar care in ecuatia #Colectiv dovedeste ca toate miscarile de strada ce au urmat acelui eveniment au fost manipulari ordinare destinate demiterii Guvernului Ponta: „Sigur, pot să cadă capete, dar tot nu se rezolvă problema. Pentru că sunt lucruri în domeniul ştiinţelor medicale pe care oricât ai vrea, nu le poţi controla. Poţi să schimbi zece miniştri că tot nu o să faci să progreseze ştiinţa mai repede, să identifici lucrurile.” Domnule Ciolos, adevar grait-ati, insa cum se face ca dvs ati ajuns artificial la putere in Romania in urma unui eveniment in care au murit zeci de tineri si care a determinat, tocmai in urma proastei gestionari a situatiei, caderea Guvernului Ponta? Demiterea ministrilor si a premierului a facut atunci stiinta stingerii incendiilor sa progreseze mai repede?

Concluzia zilei: tara arde, copiii mor pe capete in timp ce guvernului Ciolos si institutiilor din subordine le arde de manipulari institutionale si jocuri de imagine. 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

twenty − 19 =