Vrei sa ajungi premier? Hai ca se poate! In Romania valorile au pierdut batalia cu incompententii iar ceea ce odata ni se parea ca era greu de facut, de ajuns sau de atins, astazi este posibil pentru oricine. Vrei sa ajungi premier al Romaniei? Nimic mai simplu – te inscrii azi in partid si in maxim 5-7 ani va veni si randul tau sa fii pus pe „lista scurta” – pai la ce premieri a inceput sa aiba Romania, e clar ca oricine are acces la functie, nu?

Cum s-au dus dracului valorile Romaniei

Inainte, daca vedeai un general pe strada, povesteai si nepotilor intamplarea. Astazi, la tot coltul de strada, generali pe banda, de la Tata Puiu (Iordanescu, bre!) pana la Anaconda (tipa aia de la SRI care conduce ditamai directia economica a Securitatii).

Inainte, daca ajungeai sa cunosti vreun  doctor in orice stiinta (drept, filosofie, arte) te laudai la tot cartierul – dracu’ mai era ca tine. Astazi, doctori pe banda cat vezi cu ochii, la fel de multi ca si plagiatori. Romania s-a umplut de doctorate plagiate si de doctori falsi – aia reali au plecat de mult in Occident.

Inainte, daca mergeai la preot mergeai ca la Dumnezeu insusi. Acum, daca mergi la preot, te gandesti mai intai daca nu iti propune sa ii arati „ciocanul” sau daca nu cumva iti pune direct mana pe el. Pentru ca, nu-i asa, are har!

Despre ce e vorba de fapt?

Armata, scoala si biserica – armata cu tot ce presupune ea (toate institutiile de forta), scoala cu tot ce presupune ea (de la scolile generale pana la scolile doctorale) si biserica cu tot ce presupune ea (de la preotii de la sate pana la prea-fericit si prea-implinit si prea-sfintit) – toate s-au devalorizat. Era de asteptat sa se devalorizeze si functiile supreme in stat, nu?

Evolutia Involutia premierilor Romaniei

Pentru cine este interesat de istorie, il invitam sa acceseze un link de pe Wikipedia, link care prezinta lista premierilor Romaniei de la inceputuri si pana in prezent.

Barbu Catargiu, Nicolae Kretzulescu, Mihail Kogalniceanu, Ion Ghica, Lascar Catargiu, Stefan Golescu – cam asa incepea lista pe la 1862. Poate unii ati auzit de ei, poate altii nu, dar cu siguranta sunt nume mari, personalitati de prim rang si oameni de stat in adevaratul inteles al cuvantului. Ulterior, pana spre venirea comunistilor, nume sonore au continuat sa conduca destinele Romaniei – Maniu, Iorga, Goga, Bratianu, Maiorescu, etc, etc, etc.

Cum dracu’ a involuat in halul asta poporul asta care pare blestemat de cursul istoriei astfel incat la 150 de ani de la acele vremuri premierii Romaniei sa se numeasca…Vacaroiu, Ciorbea, Dejeu, Boc sau…Ciolos? Iar astazi, copac (ca daca era colac era prea usor) peste pupaza, noul premier desemnat sa se numeasca…Mihai Tudose?

Ati realizat, nu e vorba de nume aici ci de personalitatea si capacitatea fiecaruia de a conduce destinele Romaniei pe un drum mai bun – ati auzit de vreo mare realizare a cabinetului Vacaroiu? Sau Ciorbea, cel cu luminita de la capatul tunelului? Sau Dejeu? Sau Boc? Sau Ciolos, premierul ZERO?

De unde a venit clica asta politica peste Romania? Cine dracu’ a adus-o? Cine dracu’ ne mai scapa de ea?

CUM SA PUI PREMIER PE TUDOSE?

Ce sa faca Tudose? Poate Tudose sa ne scape din rahatul in care este afundata tara? Sunt in stare ministrii lui Tudose (in mare parte aceiasi ca si ministrii lui Grindeanu) sa ne scape tara de la haosul economic si financiar care se prefigureaza?

Noi am facut mereu apel la absenteism ca fiind singura palma pe care acest popor o mai poate da clasei politice. 61% dintre noi au inteles asta. 39% au votat aceiasi clasa politica ce il da acum pe Tudose ca premier al Romaniei.

Judecati voi ce aveti de facut la urmatoarele alegeri…

Share.

Despre Autor

Un comentariu

  1. Dar despre actualul PM ce parere ai?
    Viorica Vasilica Dancila
    Un nume predestinat sa conduca Romania pe noi culmi…

Lasa un raspuns

six + 2 =