Politicienii unguri fac ce fac si lovesc exact prin instrumente de care politicienii romani habar nu au si nici nu vor sa le invete – prin PR si manipulare politica. Intonarea asa zisului „imn secuiesc” presedintelui Romaniei in cadrul vizitei pe care acesta a facut-o in Harghita, este bomboana de pe coliva statului roman si al natiunii romane – Romania incepe sa se duca dracului si se va duce daca nu o aparam…

Contextul vizitei lui Johannis in Harghita

Vizita lui Johannis in Harghita ar fi trebuit sa constituie un prilej pentru presedintele Romaniei de a arata ca isi merita respectul nationalistilor romani, respect pe care si-l castigase cu putin timp in urma, atunci cand, in pline negocieri PSD-UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva guvernului Grindeanu, Johannis a afirmat ca este inadmisibila in Romania o autonomie pe criterii etnice, indiferent de ce anume negociaza partidele. Aceea a fost o lovitura de imagine frumoasa pentru Johannis, in antiteza cu balbaiala modului in care tabara PSD+ALDE comunicau „pe surse” rezultatele sau limitele negocierii cu UDMR.

Astazi Johannis trebuia sa reafirme cele declarate atunci si sa puna piciorul in prag, lamurind o data pentru totdeauna chestiunea autonomiei asa numitului tinut secuiesc.

A facut-o?

A facut-o, numai ca…

…l-au luat ungurii pe nepregatite cu intonarea asa numitului imn secuiesc, imediat dupa intonarea imnului de stat al Romaniei, si nu a avut reactie. De altfel, a si declarat presei:

„Nu am știut, dar recunosc că am luat-o ca și un semn de respect. Dacă cei din sală care au cântat au dorit ca asta să-mi prezinte, eu am ascultat ce mi-au cântat și am trecut mai departe. Cred că este mai important să ascultăm și ce vine din sufletul oamenilor, nu numai ce vine din protocol.”

Ce-i drept, daca este sa ne intrebati, noi am fi iesit din sala la intonarea altui imn decat cel al Romaniei. Simplu. Doar ca, probabil, Johannis nu a vrut sa toarne gaz pe foc si sa declanseze o furtuna mediatica ce ar fi nascut pretext pentru ample discutii pe aceasta tema. Poate ca a facut bine, din aceasta perspectiva, mai ales ca a stiut ulterior sa replice organizatorilor…

Totusi, sa recunoastem ca Johannis a tinut sa ii traga pe maghiari de urechi

Johannis a reprosat organizatorilor faptul ca au arborat steaguri ale altor  natii, dupa ce a primit, la fel ca si ambasadorul SUA la Bucuresti, carpa secuimii:

„Daca este sa avem parteneriat strategic, eu va las cadou tricolorul nostru, al tuturor. Ati mentionat parteneriatul strategic dintre noi. Ca să nu greșim pe undeva cu steagurile. Dintr-o oarecare eroare, ati folosit steagul maghiar. Si cu Ungaria avem un parteneriat strategic, dar nu implica chestii etnice.”

A devenit Johannis principalul vector al luptei nationaliste impotriva maghiarimii din Romania?

Din pacate da. Probabil ca ii si face bine la rating si la procentele alea de incredere la populatie, dar da, Johannis este in acest moment, in urma declaratiilor din perioada negocierilor PSD-UDMR si urmare a declaratiilor de acum, principalul vector de imagine si principala voce a luptei politice impotriva maghiarimii iredentiste.

De ce spunem „din pacate”? Pentru ca este o tragedie ca nu s-a gasit un politician roman get-beget care sa lupte pentru aceasta tara. Politicienii nostri sunt ocupati probabil cu alte „nimicuri” precum sporirea averii personale sau concediile la munte si la mare (in alte tari) in aceasta perioada de vacante.

Felicitari lui Johannis pentru modul in care a aparat interesele nationale!

Rusine politicienilor romani care nu au reactie nici la aceasta ora impotriva a ceea ce s-a intamplat in Harghita!

Precizare – fotografia din imagine reprezinta instantaneu din momentul in care in sala se intona imnul Romaniei. Imediat dupa, cei din sala au inceput sa cante o lalaiala in ungureste, asa zisul imn al tinutului secuiesc, moment in care Johannis a lasat mana jos si a ascultat, asa cum se poate vedea pe imaginile de aici.

Share.

Despre Autor

2 comentarii

Lasa un raspuns

5 + 12 =