Werner Johannis si-a inceput ieri o vizita de lucru in Statele Unite. Suna prost pentru Johannis „vizita de lucru” din cel putin doua motive – in primul rand pentru ca expresia era folosita pe vremea „tovarasului”, care chiar muncea pentru tara si in al doilea rand pentru ca, pentru prima data dupa aproape trei ani, Johannis chiar trebuie sa lucreze. Nu de alta, dar se vede cu mai multi diplomati si lideri americani, intre care si cu Trump.

Ce nu au inteles cei care cauta simbolistica acestei vizite?

Asistam la un intreg panel de experti si „experti” care isi dau cu parerea asupra insemnatatii acestei vizite. Unii nu mai prididesc sa laude aparatul de partid si de stat, altii pe Werner Johannis, altii pe ambasadorul roman la Washington, altii pe Dragnea (care chipurile ar fi „nasit” vizita aceasta inca din noaptea dinaintea numirii lui Trump la Casa Alba), altii pe dracu’ si pe lacu’. Fiecare vrea sa aloce puncte de imagine catre o anumita tabara, in functie de ordinele primite, insa uita cu totii un singur lucru: Romania nu este Germania (pentru ca o vizita de asa nivel sa fie aranjata si programata pe canale oficiale) si nici macar Franta. Romania este Romania iar presedintele Romaniei, indiferent cum se va numi acesta, nu va avea oportunitatea pe care a avut-o Ceausescu in anii in care a fost conducator al destinelor Romaniei, adica aceea de a fi invitat pe banda rulanta de sefii americani in astfel de vizite in SUA.

Asa cum releva si maestrul Cristoiu in acest articol din Historia, Ceasusescu a fost invitat de nu mai putin de 4 ori in SUA, de catre Nixon, Ford si Carter, intre 1970 si 1979. In prezent, politicienii romani nu mai prididesc sa se laude cu vreo fotografie facuta la foc automat la Casa Alba sau cu cate o prezenta la vreun dineu platit de vreun consultant sau lobby-ist.

Azi Johannis e deja in SUA…

De ce este Johannis in SUA? Asta ar fi prima intrebare. 

Ce va face Johannis in SUA? Asta ar fi a doua intrebare.

La prima intrebare vom raspunde foarte transant – Werner Johannis se afla in SUA pentru ca a fost convocat la ordin. Terminati, deontologi de doi bani care va reproduceti la TV, cu parerile cretinoide cum ca nu stim ce merit ar fi avut Johannis sau ca i-ar fi placut lui Trump ca Romania aloca 2% pentru aparare. E o tampenie – SUA au un interes urgent in aceasta zona si pentru asta l-au convocat intempestiv pe Werner la Casa Alba. Un amanunt care scapa deontologilor si reproducatorilor de pe la tv – intr-una din zile Werner se intalneste cu seful CIA, ceea ce nu inseamna altceva decat ca treburile urmeaza sa ia o intorsatura foarte urata in aceasta zona si ca Romania este pregatita informational la cel mai inalt nivel pentru ce va urma.

La a doua intrebare vom raspunde si mai transant – NIMIC. Werner Johannis, aerianul presedinte al Romaniei, cel care nu a reusit sa obtina absolut NIMIC din vizitele sale in strainatate cu exceptia fotografiilor cu nevasta-sa (acu’ o s-o lase cu antrenorul de tenis acasa la Sibiu), nu va obtine nici din aceasta vizita nimic. Omul va executa ce i se va ordona si va transmite ordinele care nu il privesc catre ceilalti maimutoi aflati in functii de conducere din Romania pentru a le executa. Nu de alta, dar cand ordona Inalta Poarta, pasalacul Romania se face pres, asa cum a demonstrat ca stie sa faca de cand a obtinut „libertatea” acu’ 27 de ani in urma „revolutiei” (ati remarcat ghilimelele, da?).

Asadar, daca inca nu ati inteles care e faza…

Johannis e convocat la Casa Alba in calitate de sef al pasalacului Romania de catre seful Inaltei Porti Americane iar urmare a acestei vizite Romania va avea de executat sarcini geo-politice, economice si militare in beneficiul americanilor, stapanii de facto ai acestui petec de pamant din spatiul carpato-danubiano-pontic.

Atat.

Share.

Despre Autor

Un comentariu

Lasa un raspuns

17 + ten =