Astazi s-au intamplat multe evenimente si au avut loc multe declaratii politice si publice care ar fi meritat atentia noastra, insa cea mai grava ni s-a parut a fi o situatie pe care o dezvaluie Liviu Dragnea referitoare la intentiile „presedintelui tuturor romanilor” – Klaus Johannis urmareste intrarea Romaniei in incapacitate de plata!

Adevar sau manipulare?

Dezvaluirea lui Liviu Dragnea – Johannis face jocurile impotriva Romaniei la Bruxelles pentru ca tara sa intre in incapacitate de plata!

„E un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru, pentru a genera, în Comisia Europeană, ceva nemaipomenit, nemaiauzit. Comisia să nu aștepte sfârșitul anului și să declanșeze procedura de deficit excesiv. Ăsta e planul, e un plan complex, cu care o să ne batem. Se poate ajunge la blocarea fondurilor europene. Dacă îl continuă, o să discutăm și mai deschis. Și mă refer la cel mai înalt nivel, nu la nivelul 2 sau 3.”

Cam acestea au fost spusele liderului PSD. Acum sa traducem…

Liviu Dragnea spune ca tovarasul Klaus (el este cel mai inalt nivel) ar face lobby la Bruxelles pentru ca Romaniei sa ii fie blocate fondurile europene din motiv de „deficit excesiv”; aceasta s-ar face cumva impotriva regulilor uzuale, intrucat in mod normal ar fi trebuit sa se astepte finalul acestui an pentru a se calcula deficitul. Deficitul excesiv ar proveni, bineinteles, din cresterea la fel de excesiva a pensiilor si salariilor pe care guvernul o are in plan, corelata cu relaxarea fiscala si cu eliminare unor taxe si impozite.

Blocarea fondurilor europene ar fi intr-adevar inceputul sfarsitului pentru PSD si guvernul Grindeanu; aceasta manevra de culise ar aduce Romania in imposibilitatea atragerii unor miliarde de Euro, care ar fi putut acoperi, conform unor analisti, o parte din deficit. Mai mult, alte opinii spun ca aceste fonduri europene ar fi, de fapt, sursa principala prin care guvernul o avea in vedere pentru maririle de salarii promise bugetarilor.

Blocarea fondurilor europene ar insemna de fapt imposibilitatea guvernului de a plati pensiile si salariile ceea ce ar echivala cu o…incapacitate de plata, in limbajul financiar. Daca nici incapacitatea guvernului de a plati salariile nu ar scoate lumea in strada si nu ar duce la caderea guvernului si caderea in increderea populatiei a tot ceea ce inseamna PSD, nu stim ce altceva ar face-o…poate doar vreo alta ordonanta la ceas de seara pe tipicul celei cu „alta intrebare”.

Este reala sau nu dezvaluirea lui Dragnea?

Asta doar Dragnea o stie si cei apropiati politic. Avem insa urmatoarele coordonate:

  • tindem sa credem ca este reala intrucat nu ar fi prima data cand dreapta politica romaneasca, inconstienta, trage sforile impotriva intereselor tarii noastre la Bruxelles (vezi in trecut cand europarlamentarii PDL faceau lobby impotriva nominalizarilor unor politicieni romani proveniti din esicherul stang la functiile de comisari europeni). Aceasta dezvaluire nu ar insemna nimic altceva decat ca dreapta politica romaneasca a ramas la fel de inconstienta in ceea ce priveste apararea in exterior a intereselor Romaniei.
  • in acelasi timp, nu putem sa nu ne gandim ca o astfel de dezvaluire (puneti voi ghilimelele daca veti considera) pare a pregati terenul pentru un scenariu real in care Romaniei i se va pune in vedere de la Bruxelles reducerea deficitului, fara vreo interventie din partea lui Johannis sau a europarlamentarilor romani de dreapta. In aceasta situatie, Liviu Dragnea ar putea folosi jocul politic al „dezvaluirilor” pentru a pregati din timp populatia in eventualitatea in care Romania chiar va fi blocata de la accesarea fondurilor europene, iar PSD se va dovedi in imposibilitatea de a mai plati pensiile si salariile promise.

In oricare din cele doua cazuri…

…situatia este la fel de grava – in primul caz intrucat un presedinte care se auto-intituleaza „presedinte al tuturor romanilor”, asa cum un concitadin de-al lui se autointitula „imparat al tuturor tiganilor”, comploteaza impreuna cu strainii impotriva Romaniei. In al doilea caz situatia este grava intrucat este posibil sa asistam la un joc politic, la o declaratie care sa manipuleze opinia publica, sa castige puncte de incredere in favoarea PSD si sa pregateasca populatia de ce e mai rau.

Vom reveni la momentul oportun…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 × four =