PSD s-a re-pozitionat bine in urma protestelor de la Piata Victoriei; desi unii spun ca ar fi pierdut doar 2 sau 3 procente, altii ca real a pierdut 5 sau chiar 7 procente din increderea populatiei, noi spunem ca au castigat. Si inca cum! Si pe spinarea cui!

Astazi, despre cum s-au incovoiat mai marii PSD in prezenta adevaratilor stapani ai Romaniei…asta daca mai aveati cumva impresia ca PSD + poporul roman = LOVE.

„PSD – ciuma rosie” vs. „Corporatistii din Piata Victoriei”

Acesta a fost meciul pe care au crezut romanii ca il vad atunci cand priveau la televizor cand urmareau coregrafiile „spontane” cu steagurile Romaniei sau ale UE. Faptul ca intr-un final corporatistii din Piata Victoriei au decis sa admita ca apara interesele strainilor in cadrul protestelor nu mai e un secret pentru nimeni – pur si simplu, atunci cand cativa protestatari au indraznit sa solicite egalitate de sanse intre firmele romanesti si cele straine, acestia erau cat pe-aci sa fie linsati de catre gloata de corporatisti decisi sa lupte impotriva romanilor, doar-doar sa nu isi piarda locurile de munca din corporatii!

Aceste dezvaluiri le-au dat pesedistilor o gura de oxigen – poporul vedea ca de fapt PSD lupta impotriva strainilor si apara interesele poporului roman. Acesta a fost motivul pentru care corporatistii (si dreapta politica romanesca) au decis sa faca acele coregrafii „spontane” cu steagul Romaniei – au dorit sa arate ca de fapt lupta pentru tara. Fals! Asa cum am vazut ulterior, celor din Piata Victoriei le pasau doar de locurile de munca din corporatii.

PSD, partidul care apara interesele romanilor in lupta cu corporatiile straine. 

Suna bine, nu? deja PSD isi facuse si fani pe marginea acestui slogan. Hai sa va aratam cata lupta depun pesedistii cu corporatiile astea straine…

PSD si „lupta” cu corporatiile

Ca sa scurtam, acum doua zile premierul Grindeanu s-a intalnit cu doua dintre cele mai mari corporatii straine de la noi – OMV-Petrom (da, stim, suna aiurea, dar Petrom nu mai apartine romanilor) si EXXON Mobil. Consortiul nu numai ca i-a facut prin delegatii sai o vizita lui Grindeanu ci au si obtinut promisiunea sprijinului guvernamental pentru niscaiva investitii din zona Marii Negre privind exploatarea gazelor naturale.

Cam asa lupta PSD cu corporatiile straine, ca sa fim bine intelesi…

Deci, ce a castigat PSD in urma protestelor?

Sondajele spun ca PSD a pierdut vreo 2-3 procente – de la peste 44% ar fi ajuns la 42% procent de incredere in randul populatiei cu drept de vot. Adica insignifiant. La aceste 2 procente, s-ar mai adauga, spun unii, cele 5 procente pe care PSD le-a pierdut prin neobtinerea lor (imediat dupa alegeri, partidul castigator acumuleaza inca vreo 5% de simpatie, automat, de la masa celor care au votat cu alte partide sau au fost nehotarati); cum ar veni, in loc ca PSD sa ajunga la 49%, a ajuns la 42%, ceea ce de fapt ar insemna o pierdere de 7%.

In orice caz, tot ce au reusit sa faca protestele impotriva PSD a fost sa smulga 2% din gradul de incredere al populatiei in PSD si, mare atentie, sa transforme Parlamentul Romaniei in cea mai importanta institutie in statul roman. Veti vedea in lunile urmatoare cum si de ce. Cert este ca tot PSD este tartor si in Parlament…

Mai mult, PSD a reusit sa se pozitioneze (fals) drept partidul care lupta pentru romani impotriva corporatiilor straine. Spunem ca e o impresie falsa pentru ca realitatea este alta – Dragnea alearga numaidecat in Statele Unite, la ordin (doar nu credeati ca fugise in Brazilia in timpul protestelor!) iar Grindeanu primeste corporatistii straini la guvern si se gandeste la ce alte facilitati, fiscale sau nu, sa le ofere.

Tuturor celor care credeati ca politicienii romani sunt in stare sa reprezinte interesele poporului roman

V-ati inselat, dragi cititori. Niciun partid nu e interesat de apararea intereselor romanilor. Nici macar „marele luptator anti-corporatist”, PSD.

Acum v-ati lamurit?

Un sfat – aparati-va singuri! Daca nu o faceti voi, nu o face nici dracul!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

2 × 4 =