Recentele atacuri iredentist-extremiste ale guvernului de la budapesta la adresa Romaniei nu sunt deloc intamplatoare – maghiarii din tara noastra pregatesc momentul 11 decembrie cu ajutorul conationalilor din ungaria si nu numai. Va mira?

Atacurile iredentiste la adresa Romaniei

Iredentismul maghiar se parea ca intrase intr-o stare de latenta, intr-o adormire extrem de ciudata in comparatie cu virulenta jignirilor la adresa Romaniei cu care ne obisnuiseram in trecut. Totusi, de ochii lumii sau nu, Basescu a stiut sa mearga pe la scolile de vara ale UDMR impreuna cu Viktor Orban, acolo unde s-au bucurat de chiolhane si baute departe de ochii lumii; de folcoriste n-am auzit nimic, dar cert este ca acele intalniri, informale dar care se bucurau de o mediatizare extrem de buna, aveau darul de a oferi o tenta de normalitate relatiilor dintre Romania si ungaria. Aici, sincer, Basescu a avut meritul sau, dar nu o facea pentru o normalizare a relatiilor cu tara vecina si „pretina” ci pentru a-si asigura procentele necesare „guvernarii” (cititi voi cum vreti) tarii.

Recent insa atacurile iredentiste si extremiste au re-inceput.

Mesajul ministrului de externe maghiar catre diplomatii unguri pentru 1 Decembrie

Primul moment a fost acea depesa care a dezgropat securea razboiului diplomatic intre ungaria si Romania  – ministrul maghiar de externe a trimis un ordin diplomatilor unguri sa nu participe la ceremoniile de 1 Decembrie organizate de omologii romani, politicieni sau diplomati, in Romania sau la ambasadele romane din intreaga lume.

Motivul era unul care ar fi fost hilar daca nu ar fi fost idiot – cica maghiarii nu sarbatoresc nimic la 1 Decembrie si prin urmare nu au niciun motiv sa participe. Despre acest gest sovinist maghiar am scris, la fel cum am scris si despre perversitatea ungurilor din Romania – nu este niciun dubiu in legatura cu caracterul josnic al politicienilor care gandesc in limba lui Attila…

Atacul extremist al maghiarilor la nivel diplomatic

Zilele trecute, vicepremierul maghiar a atacat virulent Romania si a spus ca relatiile cu tara noastra trebuiau mai de multa vreme puse la punct si ca ungaria ar fi trebuit sa bata mai de mult cu pumnul in masa, cam de prin 2012 asa…. Nu e posibil, spunea el intr-o limba pe care nu vom reusi sa o invatam nici daca o studiem 20 de ani, ca Romania sa atace liderii locali maghiari si sa ia masuri in justitie impotriva lor.

Hai, nu zau!

De ce ACUM aceste atacuri?

Simplu – ungurii pregatesc momentul 11 Decembrie. Disperarea maghiarimii, atat de la noi din tara cat si de la budapesta a fost generata de faptul ca, pentru a doua oara in istorie, UDMR se afla in situatia de a nu prinde locuri in Parlament! Primul moment a fost „rezolvat” de acelasi Basescu, presedintele „roman” care facea un apel disperat catre maghiarime sa iasa la vot in decembrie 2012. De ce? Simplu – UDMR asigura PDL procentele necesare guvernarii in continuare a tarii. Acum, Basescu nu mai e in functie iar maghiarii nu se pot baza pe „ficusul de la Cotroceni”…

Ati inteles?

Pentru prima data in istorie, romanii din HARCOV (Harghita, Covasna, Mures) pot sa ii lase pe maghiari in afara Parlamentului, iar acest lucru este vazut ca un pericol de moarte de catre budapesta si liderii UDMR din Romania.

Concluzia?

Romanii din Harghita, Covasna si Mures au o sansa reala de a lasa UDMR in afara Parlamentului desi nu stim cat vor reusi avand in vedere ca maghiarii si-au pregatit deja hoardele de votanti pentru 11 decembrie.

Ramane de vazut…

Share.

Despre Autor

4 comentarii

  1. Phoai, am niste date foarte interesante. La parlamentarele din 2012, la o prezenta de doar 41.76% (!!!), necesarul de 5% a fost de 384.709 voturi. Atunci UDMR a scos 380.656 de voturi, 5.15%, deci doar 4.053 voturi îi despărțeau de pragul electoral! La prezidențialele din 2014, candidații unguri s-au canibalizat. Atat Kelemen Hunor (UDMR), cat si Zsolt Szilágyi (PPMT – Partidul Popular al Maghiarulor din Transilvania) s-au certat pe voturi. Primul a obtinut 329.727, iar celalalt 53.146. Suma lor a fost 382.873, cu doar puțin mai mică decât votul scos de UDMR in 2012! Si ganditi-va ca la prezidențiale mobilizarea mereu a fost mai mare față de alte alegeri…Eh, la ultimele alegeri locale, atat UDMR-ul, cat si PPMT, dar si un al treilea partid – PCM – Partidul Civic Maghiar au luat 315.236, 21.171, respectiv 19.355 voturi. Asadar, un total de 355.762 voturi. Și mai puțin! Se observa un trend descendent in rândul populatiei de etnie maghiara din Romania, iar asta evident pune in pericol Existenta UDMR in Parlament depinde vital de mobilizarea electoratului maghiar, care, din fericire, este din ce in ce mai dezamagit de UDMR si degeaba se chinuie ei sa fabrice clone precum PPMT si PCM, ungurii ies din ce in ce mai putin la vot. Recent, un amendament la Legea elecotrala a fost depus de UDMR care precizeaza ca daca un partid nu obtine 5% din totalul voturilor, poate accede in Parlament daca va castiga minim 20% in cel putin 4 judete ale Romaniei. Hehe, s-au gandit bine baietii. In Harghita evident ca vor scoate 70%. In Covasna chiar 80%. In Mureș scot peste 40%. Dar este nevoie de un al 4-lea județ in care maghiarii trebuie sa scoata peste 20%! Evident, va fi Bihor, Sălaj, dar mai cu seamă cele mai mari șanse sunt in judetul Satu Mare. Eh, ghiciți unde se va afla Viktor Orban mâine? Exact. La Satu Mare. Pentru a mobiliza populația maghiară la vot. Haideți să micșorăm procentele UDMR-ului ieșind la vot pe 11 decembrie!

Lasa un raspuns

3 × 4 =