Citesc consternat aberatiile de pe site-ul Realitatea.net. Acum, nu ca Rares Bogdan ar emite aberatii, doar ca m-a pus pe ganduri tehnica folosita, care este una ce presupune manipularea politica prin dezinformarea opiniei publice:

„Documentul pe care d-nul Bogdan Teodorescu si echipa de retrezire a d-nului Ponta si de regrupare a penalilor din jurul Ponta-Basescu o pregatesc impotriva guvernului Ciolos si a ministrilor lui Dacian Ciolos si a d-nului Ciolos si a lui Klaus Iohannis, un document exclusiv.” Si urmeaza documentul „incendiar” (a se citi „aberant”) si prezentat in exclusivitate:

In cele ce urmeaza, Dacian Ciolos va fi numit ‘Jedi’. Numele de cod ales are utilitatea de a aminti utilizatorului schitei de fata ca imaginea pe care este construita si livrata personalitatea viitorului premier este cea de salvator. Asemanarea va duce la ridiculizarea viitorului premier care nu are nici fizionomia, nici vocea personajului. De insistat pe constitutia astenica si imaginea de Jedi.

Etapele demolarii:

  1. Manipularea opiniei publice pentru reducerea capitalului de imagine al celor asociati lui Jedi – Iohannis, Comisia Europena – care suțin guvernul, reaparitia ridiculizarii primei doamne, acest lucru il enerveaza enorm pe presedintele Iohannis si il face nesigur.
  2. Reducerea capitalului de imagine al lui Klaus Iohannis si un atac major, la doua sapatamani, unul minor pe saptamana”, a explicat Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Putere”.

Rareş Bogdan menţionează că în acest document apare şi implicarea societăţii civile.

”Utilizarea vocilor din societatea civilă, mass media partenere. Aceleași canale folosite în martie-noiembrie 2014. Jedi, sluga UE. Pichetări de ministere. Decredibilizarea masivă a vectorilor societatii civile, a strazii, dar și a presei. Scandaluri sexuale în care pot fi implicate persoane căsătorite din guvernul Jedi. Soția lui Jedi, frantuzoaică, fapt ce va fi prezentat infamant… deci vor fi complicate următoarele luni”, a adăugat Rareș Bogdan.

Rares Bogdan spune ca a pus mana pe un document secret al echipei de imagine al PSD, in frunte cu Bogdan Teodorescu. Il cred, intrucat prietenia sa cu seful SRI il poate aduce mai aproape decat alti jurnalisti in zona accesului la informatii nedestinate in intregime publicului larg. Si, dupa cum stim deja cu totii, SRI are infiltrati in redactiile publicatiilor online, a televiziunilor, numerosi agenti sau colaboratori. Cica e normal, in orice tara democratica…

Problema nu e documentul in sine ci modul in care este el folosit – arunci un document presupus confidential in presa si rationamentul celui care il aduce in spatiul public se bazeaza pe faptul ca adversarul politic nu ar incerca negarea lui, nu pentru ca nu ar fi adevarat ci pentru ca chiar daca nu ar fi adevarat, o incercare de negare nu ar face decat sa sporeasca atentia asupra documentului in sine si presupusilor lui autori. In orice caz, publicul larg ar ramane cu impresia ca PSD este autorul respectivului document, indiferent daca acesta este real sau nu. Din acest motiv PSD nici nu va replica in vreun fel.

Asadar, manipularea politica are un efect mai pronuntat atunci cand la „complot” participa mass-media, devenind astfel o manipulare mediatica. Iar Rares Bogdan o avea lipsuri, dar stim cu totii cat de bine se pricepe la influentarea opiniei publice.

Influentare, influentare, dar s-o stim si noi…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

two × 2 =