Masoneria si politica se impletesc la un anumit nivel. E si normal. Dar nu pentru ca politicienii si-ar dori sa se ilumineze filosofic si spiritual. Nu de asta. De altceva…

Masoneria romana

Copie palida a puternicilor organizatii internationale, Masoneria romaneasca, ale carei prime loje au fost infiintate in 1848, a reinviat dupa ’89 si s-a inmultit in loji precum padurea de ciuperci dupa ploaie; in Romania exista in acest moment sute de loje masonice cu nume care mai de care mai pompoase sau cu numele unor personalitati din istoria Romaniei. Celebra lista a lui Roncea cu cei 330 de venerabili din Romania a facut furori la un moment dat in mass-media romanesti si a provocat un mic cutremur la nivelul MLNR, Marea Loja Nationala din Romania. Acolo apar, pe judete, cu nume, prenume, telefoane si e-mailuri, toti venerabilii de la momentul publicarii listei. Nu s-au schimbat multe din acest punct de vedere, de regula venerabilii pastrandu-si functiile in loji, alegerile care schimba ceva fiind cele pentru sefia MLNR.

Dintre personalitatile care au facut parte din masoneria romana s-au remarcat, prin activitatea publica, unele nume precum Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, Mihail Sadoveanu, Titu Maiorescu, Nicolae Balcescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, etc. Apartenenta marilor oameni politici ai momentului la masonerie poate fi rareori probata, intrucat, de exemplu, un Adrian Nastase nu apare pe nicio lista a MLNR, dar s-a speculat ca ar fi fost initiat in exteriorul granitelor tarii; idem, despre Petre Roman sau Gelu Voican Voiculescu, desi nu apar in listele obtinute de catre jurnalisti de la securisti sau „pe surse”, se spune ca a fost initiat in afara tarii si apartine de marile loje din exteriorul Romaniei (loja franceza), iar exemplele pot continua.

Despre Mugur Isarescu, ofiterul acoperit al DIE (actuala SIE), asa cum s-a dovedit, s-a spus ca este mason; apartenenta sa la Clubul de la Roma si mai apoi la Trilaterala, sens in care a tinut sa organizeze la Bucuresti si o mare intalnire a acestei organizatii, par sa duca la aceasta concluzie.

Bun, la ce e buna si la ce e rea Masoneria?

Masoneria este o organizatie care si-a diluat in timp o parte din sensul initial, acela initiatic, de iluminare a membrilor sai. Modalitatea in care in Romania oricine avea o trecere, o influenta sau ceva bani pentru sediu si pentru a coopta membri isi putea intemeia o loja noua dar si modalitatea in care au ajuns sa fie cumparate gradele masonice a facut ca masoneria in Romania sa aiba loji masonice precum cea infiintata de celebrul Gheorghe Florea, venerabilul patron de fabrica de alcool (cea de la Bragadiru), care cooptase tot ce se putea coopta din randul Politiei Romane si a altor servicii (SPP, de pilda). Titulatura completa a venerabilului Florea? Luati de-aici – Ilustrul Frate Gheorghe Florea, Mare Delegat Magistral, Mare Maestru al Marii Delegaţii Naţio­nale a Anticului şi Primi­tivului Rit de Memphis şi Misraim pentru România. Despre ce vorbim…?

In plus, de regula, cei mai multi dintre membri adera la aceasta organizatie din dorinta de a fi importanti, de a vedea ce se intampla in spatele usilor inchise si, de ce nu, de a adera la o retea de potentiali parteneri de afaceri sau de influenta. Pentru ca, nu-i asa, totul se reduce la influenta si bani.

De ce e rea Masoneria?

O intrebare cu raspuns indus – cati credeti ca ar mai intra in masonerie daca ar sti ca aceasta organizatie nu ii poate ajuta in afaceri sau in ascensiunea lor in viata politica sau in accederea in anumite functii? Credeti ca la fel ar mai bate „fratii” la portile Marelui Orient sau ale Marelui Rit Scotian daca ar sti ca tot ce ii asteapta dincolo de acestea ar fi…niste carti? Hai sa fim seriosi…

Este Masoneria o societate in afara societatii?

Desigur. La fel ca si MISA, de pilda. In orice organizatie secreta de acest tip, odata intrat aici, te lepezi la intrare de functia sau pozitia in societate si primesti rangul conform ierarhiei masonice. In atare conditii, un membru, sa spunem un oarecare ministru, poate primi ordine de la seful lojii masonice la care a aderat, fara sa poata sa combata ordinul respectiv. In armata si in masonerie ordinele se executa, nu se discuta…

Juramantul masonilor care adera la organizatie:

Jur, in numele Arhitectului Suprem al tuturor lumilor, sa nu divulg niciodata secretele, semnele, cuvintele, invataturile sau practicile francmasoneriei si sa pastrez tacere vesnica asupra lor.
Fagaduiesc si jur sa nu tradez niciodata nimic din acestea, nici prin scris, nici prin grai, nici prin gesturi, nici sa pun pe altcineva sa scrie, sa litografieze, sa graveze, sa tipareasca ceva, sa nu dau in vileag in vre-un fel ceea ce mi s-a descoperit pana in aceasta clipa sau ce mi se va descoperi in viitor. Daca nu ma voi tine de cuvant, ma oblig sa ma supun la urmatoarea pedeapsa:
– sa mi se arda buzele cu fier inrosit;
– sa mi se taie o mana;
– sa mi se smulga limba din gura;
– sa mi se reteze gatul;
– cadavrul meu sa fie spanzurat in loja in timpul primirii unui nou frate, iar dupa aceea sa fie ars iar cenusa aruncata in vant.

Bineinteles, e doar un juramant. Juramintele, ca si legile, sunt facute pentru a fi incalcate. Nu te spanzura nimeni si nu iti smulge nimeni limba, ca doar nu intri in Mafie, ci intri in Masonerie…

De ce ne-au atras atentia acum masoneria si practicile masonice?

O publicatie din Campia Turzii a publicat imagini din timpul unor ceremonii de initiere a noilor membri care erau primiti in loja infiintata de un politician membru PSD in urbea lui. Pana aici nimic nou sau grav, nu sunt primele imagini din timpul ritualurilor masonice (sa nu uitam imaginile cu fratele lui Traian Basescu ce era primit in loja si ii era conferit gradul 33).

Totusi, ne-a atras atentia manipularea mediatica pusa la cale de cei de la Stiripesurse.ro (pentru a cata oara?), care prezinta stirea celor de la Campia-Express.ro prin titlul: Imagini ŞOCANTE cu un PSD-ist: Ritualuri masonice halucinante.

Nu e nicio imagine socanta si niciun ritual masonic halucinant aici. Totul este de fapt un click-bait al celor de la Stiripesurse, in mare pierdere de teren in luna martie comparativ cu luna februarie, conform statisticilor accesarilor lunare oferite de trafic.ro:

Credeti ca cei peste 700.000 de cititori pierduti de la o luna la alta se recupereaza prin titluri de genul „Imagini de la ritualuri masonice”? Nu! Imaginile trebuie sa fie socante iar ritualurile halucinante – altfel nu da „fraierul” click pe stire si publicatia nu isi incaseaza banii de la cei care platesc publicitate aici.

Capisci?

P.S. Scuzati introducerea pe larg despre masonerie; articolul nostru se refera strict la publicatia stiripesurse.ro care, pentru nu stim a cata oara, practica tehnici de tip click-bait pentru a atrage cititori/accesari. Nu sustinem (asa cum se poate vedea in paginile publicatiei noastre) si nu vom sustine masoneria si nicio alta organizatie care constituie paralele la sistemul normal de ierarhie sociala.

Respect tuturor!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × one =