Am tot respectul pentru uniforma de politie si pentru cei care o poarta. A fi politist este o munca ce nu de putine ori cere sacrificii pe care oricare dintre noi nu si le-ar asuma. Nu pentru ca nu am putea duce fizic la capat o misiune ci pentru ca nu am fost facuti sa ne asumam riscuri de acest fel.

Unui motociclist de la Politia Rutiera i se ordona executarea unei misiuni de insotire pentru un ministru; nu conteaza ca afara ploua, e noapte iar temperaturile incep sa semene a decembrie in plin octombrie. Politistul executa misiunea si moare la datorie. Nu mai conteaza nimic pentru colegii si familia indurerata, nici prezenta la ceremonii a mai marilor IGPR nici onorurile militare. Nimic nu il poate aduce inapoi iar tacerea timp de o saptamana a ministrului de interne, cel care beneficia de insotire, a reusit sa puna paie pe focul protestelor in strada sau in presa a celor care ii cer demisia.

In tot acest timp insa, insesizabil, se intampla ceva: atentia publicului este deturnata de catre politicienii din opozitie de la conditiile in care isi desfasoara politistii activitatea la omul politic Gabriel Oprea. Tinta politicienilor care se folosesc in aceste zile cu nerusinare de tragicul accident nu sunt adevaratii vinovati, adica cei care au dat ordin ca in coloana oficiala sa fie folosit un motociclist, ci ministrul de interne, din cauza statutului sau politic.

Crede cineva ca ministrul a precizat cumva ca doreste sa fie insotit de motocicleta? Poate doar scolarii de gimnaziu ar putea crede ca un ministru ordona cuiva sa se urce pe motocicleta, trotineta sau bicicleta din dotare. Decizia a fost luata de sefii directi si nemijlociti ai politistului cazut la datorie, insa acest lucru este trecut cu vederea in scandalul mediatic care s-a declansat. Atentia este focusata pe ministrul de interne.

Rezultatul? Un eveniment tragic care, in loc sa constituie un moment decisiv pentru politisti in sensul imbunatatirii conditiilor de munca, schimbarii substantiale a statutului politistilor sau chiar demiterea celor care au ordonat misiunea, s-a transformat intr-un prilej mediatic pentru politicienii din opozitie pentru a-şi exprima frustrarile la adresa guvernului si ministrilor acestuia. O manipulare a atentiei publice executata ca la carte.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

5 × 2 =