Ambasadorul Romaniei la Londra, caci despre el este vorba, recte „Mister” Dan Mihalache, omul lui Johannis, comite gafa dupa gafa, una mai nesimtita ca alta. Pentru ca, nu-i asa, in cazul lui doar despre nesimtire poate fi vorba…

Luam pe rand cele mai nesimtite momente cu Dan Mihalache…

Episodul 1 – Mihalache, in calitate de sef al Administratiei Prezidentiale, s-a intins pe spate si doarme tolanit la ditamai vizita oficiala in Serbia (20 Octombrie 2015)

Omul s-a intins pur si simplu si a tras la aghioase cat l-a tinut spatarul scaunului, in prezenta inaltilor oficiali. Imaginea cu Mihalache tolanit cat ii era burdihanul de mare in timpul vizitei oficiale a facut deliciul internautilor si inconjurul mapamondului. Ei, mare scofala – i s-a facut omului somn, ce importanta avea unde era si de ce era acolo!

Episodul 2 – Mihalache ranjeste satisfacut in curtea imobilului unde s-a intamplat tragedia cu tinerii din #Colectiv (30 Octombrie 2015)

Ranjetul lui Mihalache, cel care la vremea respectiva era sef al Administratiei prezidentiale, putea ascunde multe, in special in contextul in care au fost multi cei care au acuzat o mana criminala si premeditata care ar fi pus focul in #Colectiv. Mihalache, aflat in „vizita de lucru”, fara indoiala trimis de seful sau care era mai mult ca sigur printr-o vacanta binemeritata sau pe la Sibiu, de joi pana marti, a fost surprins de camerele televiziunilor aflate la locul tragediei in timp ce ranjea satisfacut – stia el ce stia sau pur si simplu asa intelegea Mihalache sa se reculeaga dupa tragedie.

Episodul 3 – Mihalache umileste o studenta care ii ceruse un interviu pentru a definitiva o lucrare de licenta (martie 2017)

Studenta la jurnalism in Londra a povestit pe Facebook cum a fost umilita de catre Mihalache, cel care in loc sa isi ajute compatrioata si sa ii dea tot concursul in realizarea interviului, a umilit-o in ultimul hal; dupa aparitia reactiei studentei in public, Mihalache a facut-o aroganta si indolenta si chiar a amenintat-o pe aceasta cu represalii.

Episodul 4 – Nas la o nunta, Mihalache s-a aratat deranjat de faptul ca atentatul din Londra ii stricase un pic seara si il pusese sa munceasca pentru tara intr-o zi nelucratoare (iunie 2017)

Mihalache, la ora producerii atentatului, era in tara si nicidecum la post in strainatate; ei, nu-i problema, venise omul sa naseasca pentru ca, vorba lui, nu poate sa isi programeze sindrofiile dupa cum au teroristii de gand sa omoare prin Londra sau sa se arunce in aer.

Si totusi, sa spui ca „atentatul mi-a stricat un pic seara” e un pic cam de porc (fara nicio aluzie la infatisarea personajului!), nu crezi, domnu’ Mihalache?

Bineinteles…

…lui Mihalache nu o sa i se intample nimic, nu il va rechema nimeni de la post, nu va fi demis, nu va fi mutat prin Myanmar, nu va fi sanctionat in niciun fel, pentru ca…Johannis!

Oare cand vor intelege ambasadorii astia ca atunci cand ajungi intr-o astfel de functie nu iti mai permiti sa faci de ras tara care te-a trimis acolo? Ca nu iti mai permiti sa vii la chiolhane in tara atunci cand situatia arde in strainatate? Ca nu iti mai permiti sa batjocoresti cetatenii romani aflati in tara respectiva sau orice cetatean roman pe care il intalnesti?

Foto cu ambasadorul tolanit la vizita oficiala din Serbia: comisarul.ro

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

seventeen − 7 =