Dragos Patraru, autorul „Starii Natiei” de pe Digi 24, a ales in emisiunea de ieri si in plin scandal al ofiterilor acoperiti din presa sa loveasca in propriul post de televiziune si sa faca o aluzie vizibila la conducerea DIGI – aceea ca ar asculta de ordine venite din sfera serviciilor.

Dragos Patraru la Starea Natiei de ieri…

…a facut ce trebuia postul de televiziune la care activeaza sa faca de o saptamana incoace – sa iasa cu o reactie la cazul Bendei – DNA. O reactie mai mult decat necesara atunci cand toate televiziunile il dezbat de dimineata pana seara iar DIGI 24 alege sa bage capul ca strutul in pamant si sa stea cu fundul in sus, la vedere, gata sa fie penetrat (mediatic, deh!) de televiziunile rivale si de opinia publica.

Pe buna dreptate, Patraru s-a revoltat impotriva deciziei lui Prelipceanu de a baga gunoiul sub pres si de a tace malc si a comentat:

„Apar unii cu niște acuzații grave și tu te faci că plouă, deși între minciunile și manipulările pe care le lansează acei oameni – oho, sunt destule – se află și chestiuni grave, de interes public, care trebuie dezbătute serios în societate. Dar, nu, tu te uiți în altă parte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Urât e să fii slugă, mă!”

In plus, la final de emisiune, Patraru a facut si aluzii la gradele despre care se vorbeste ca le-ar avea anumiti reporteri de la DIGI 24:

„Nu fugi, mă, de subiect, ci îl ataci, îl pui pe masă, îl întorci pe toate părțile, cu specialiști, cu jurnaliști, cu toată lumea. Pentru că asta ar trebui să faci tu, ca instituție de presă, că nu ești în slujba lui Bendei sau a RCS&RDS. Și nu primești salariu ca să taci, primești un salariu pentru că muncești. Ești în slujba publicului, pentru el cauți adevărul, nu pentru o corporație, nu pentru instituții de presă, doar pentru public. 

Mă rog, mai e și varianta în care legitimația de presă este o acoperire și atunci, da, nu răspunzi în fața publicului ci în fața…” (N.R. Aici jurnalistul a facut un semn catre umar cu intelesul de „gradati/servicii”).

Il va deconspira diseara Patraru pe Prelipceanu?

Va avea curaj jurnalistul sa il deconspire ca fiind securist tocmai pe seful DIGI 24? Trebuie mentionat aici ca Prelipceanu l-a amenintat pe Patraru, dupa emisiune, ca daca nu prezinta lista cu acoperitii de la Digi, va fi actionat in judecata de postul pe care il conduce.

Asadar, in opinia noastra exista trei variante, pe care le prezentam in ordinea probabilitatii de a se intampla:

  1. Dragos Patraru dezvaluie lista acoperitilor din cadrul redactiei Digi. E cel mai probabil ca jurnalistul sa isi urmeze impulsul de ieri si sa continuie sa fie corect. In cazul acesta se mai pune intrebarea „de unde are jurnalistul lista?” si daca aceasta va putea fi verificata vreodata, stiut fiind ca serviciile nu pot sa isi deconspire sursele sau ofiterii activi. Din acest punct de vedere, putin probabil ca Dragos Patraru sa poata sa prezinte si dovezile aferente acestei liste, dar vom vedea…
  2. Dragos Patraru este scos din grila de program. Este foarte posibil, mai putin probabil insa decat prima varianta. Scoaterea „Starii Natiunii” din grila poate fi o reactie de inteles a conducerii postului, dar in acest caz Patraru ar putea fi invitat la orice alta televiziune pentru a prezenta faimoasa lista cu acoperitii postului Digi. Asta ar presupune ca oricum ar fi, ofiterii de la Digi TV nu scapa de a fi deconspirati, daca jurnalistul intr-adevar se afla in posesia unei astfel de liste.
  3. Totul e un joc de imagine pentru a creste ratingul postului. Invatati cu manipularile de tot felul si vazand cum a crescut notorietatea „Starii Natiei” in ultimele 24 de ore plus stiind cine se afla in spatele RCS-RDS si ce metode folosesc pentru a-si pune in scena manipularile mediatice, nu putem sa nu ne gandim si la aceasta varianta.

In orice caz, vom vedea in seara asta. Nu ratati „Starea Natiei” cu Dragos Patraru de la ora 22.30… Na, ca am ajuns sa facem reclama si la emisiuni tv…gratis!

Sursa foto: IQ Ads

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

eight + seven =