Recentele evenimente derulate pe scena politica si sociala a tarii au declansat atat emotii pe care nimeni nu banuia ca si le poate atinge (ura viscerala, furie, intentii criminale) cat si un val de nemultumire din partea majoritatii romanilor la adresa modului in care PSD a ales sa gestioneze criza protestelor din Piata Victoriei.

De ce ar trebui suspendat Johannis in actualul context si de ce nu o face PSD?

Cum poate fi suspendat presedintele in Romania?

Pentru ca sa nu intram in proceduri complicate, spunem doar ca, in conformitate cu articolul 95 din Constitutie, presedintele Romaniei poate fi suspendat atunci cand savarseste fapte grave prin care incalca prevederile legii fundamentale a tarii.

Initiativa trebuie sa apartina, ca propunere, unei treimi din numarul deputatilor si senatorilor, iar, dupa consultatea Curtii Constitutionale, presedintele este suspendat cu votul majoritatii parlamentarilor, senatori si deputati, reuniti in sedinta comuna.

Ulterior, poporul este cel care decide, prin vot la referendumul ce trebuie organizat in maxim 30 de zile, daca presedintele trebuie sa fie demis din functie sau nu. Pentru validarea referendumului trebuie ca prezenta la urne sa fie de cel putin 30%.

Simplu? Desigur. Dar pentru PSD este complicat…

Poate initia PSD suspendarea presedintelui?

Cum sa nu! Haideti sa luam atributiile fundamentale ale presedintelui, pentru a intelege cu totii daca si le-a incalcat sau nu:

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Vi s-a parut ca Johannis este garantul unitatii tarii? Noua ni se pare ca, dimpotriva, a luptat din rasputeri pentru a rupe tara in doua, asa cum demonstram in articolul dedicat acestui gest fara precedent al unui presedinte roman (fie el si minoritar ca etnie).

Vi s-a parut ca presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului sau intre stat si societate? In niciun caz – Johannis a facut totul sa invrajbeasca atat romanii intre ei cat si sa scoata pe romani din case impotriva institutiilor statului.

Apropos, nu i-am vazut acelasi entuziasm revolutionar la protestul pensionarilor care ii cer demisia in poarta la Cotroceni…

De ce nu initiaza PSD suspendarea presedintelui?

PSD este un partid fricos, caruia i s-a aratat de doua ori pisica (a se citi unde se poate ajunge cu manipularea multimilor atunci cand isi pun asta in cap reprezenantii fortelor de dreapta, sprijiniti de Occident). Asadar, atunci cand ai un premier indepartat din functie pe vremea protestelor de strada din 2015 si mai ai unul acum care se tine de un pai sa ajunga la mal, tot in urma unor proteste sociale, parca nu iti mai vine sa initiezi o suspendare care nu ar face nimic altceva decat sa inversuneze iar multimile pe care abia le-ai potolit satisfacandu-le o parte din revendicari.

Astazi, atat Dragnea cat si Tariceanu, dupa ce colegii lor din bancile Parlamentului au parasit sala de plen la auzul „disCURsului” presedintelui Romaniei, care tocmai „media” niste jigniri ardelenesti la adresa PSD, au stat precum mieluseii in banca, ascultandu-l pe neamt pana la capat. Probabil ca, daca i-ar fi vazut eroii nostri de la Oituz si Marasesti, s-ar fi rasucit in mormant de furie!

Lucruri pe dos in Romania lui 7 Februarie 2017

  • presedintele nu este suspendat, desi si-a incalcat grav atributiile constitutionale!
  • presedintii Camerelor sunt jalnici si demni de dispret – in timp ce, cu o suta de ani in urma, eroii nostri au tinut piept si au murit pentru patrie la Oituz, Marasti si Marasesti, luptand impotriva unei intregi armate germane, cei doi nu sunt in stare sa tina piept, institutional, nici macar unui singur neamt!
  • sute de mii de romani protesteaza neautorizat in intreaga tara, dar daca tu dai un pic mai tare muzica la radioul din masina, esti amendat pentru…tulburarea ordinii si linistii publice! Ia incearca sa te plimbi singur cu o pancarta in care ii dai m…e lui Johannis asa cum ii dadeau „tinerii frumosi si liberi” m…e lui Dragnea…poti?
  • presedintele statului nu numai ca nu mediaza intre institutii ci este cel care dezbina – astazi, la discursul lui din Parlament, nu a cauzat altceva decat dureri de cap si plecarea din sala a parlamentarilor puterii!

Concluzia?

Lozinca acestor zile este – „Vedeti, ba, prostilor, daca nu ati mers la vot?”. Pe toti acestia care intreaba aceasta golanie, ii intrebam la randul nostru – „Pai nu votati ca prostii de 27 de ani incoace? Unde ati ajuns? La ruperea tarii? La dezastru economic si social? La sustinerea Securitatii si a companiilor straine?”.

In Romania anului 2017, 39% din popor este inca in stare de profunda somnolenta – doarme pe el si merge, impiedicat la vot. Unii ca sa il voteze pe un exemplar de animal social precum Johannis, altii ca sa voteze in fruntea tarii pe unii care ne fac de ras neamul si tara.

Stati acasa. Pana acum suntem 61%. La viitoarele alegeri vom fi mai multi. Absenteismul de la urne este singura cale pentru resetul clasei politice.

Nota: fotografia articolului, mausoleul de la Marasesti, ridicat Intru Slava Eroilor Neamului, se doreste a aminti celor care nu mai prididesc acum sa se ascunda dupa fuste si dupa banci prin Parlament, atunci cand aterizeaza „neamtul” in sala, ca acum nu atat de multi ani, mii de eroi romani si-au dat viata pentru tara, aparand-o de…nemti.

Poate capata, cei care o privesc, mai mult curaj! Nu de alta, dar se intituleaza „liderii tarii”…

Share.

Despre Autor

9 comentarii

  1. ” […] atunci cand ai un premier indepartat din functie pe vremea protestelor de strada din 2015″

    O, NU, te rog, te implor, nu iar ideea asta care a fost demontata grav pe 5 februarie 2017 si mi-a reconfirmat teoria 🙂

    Politic Scam, mai tineti minte cand va spuneam ca Ponta abia astepta sa demisioneze si ca e IMPOSIBIL sa nu pici la 30.000 de oameni la Rosia Montana in septembrie 2013, dar sa faci pe tine de frica si sa fii alungat de 50.000 in noiembrie 2015? Era absolut evident ca Ponta doar astepta o mica manifestatie ca sa-si inainteze demisia deja scrisa de muuuult timp, doar ne-datată.

    5 februarie 2017 a fost o zi în care peste 500.000 de români au ieșit în stradă, din ca 250.000 doar în București. Două. Sute. Cinci. Zeci. De. Mii. De. Oameni. Iar Grindeanu se preface că nici n-au existat și, culmea, nici măcar un „cap al lui Moțoc” nu avem, devreme ce nici macar Florin Iordache „Alta intrebare” (a.k.a. Ciordache) nu a fost demis. Daca premiza dumneavoastra cu „alungarea lui Ponta dupa 50.000 de oameni” e adevarata, pai Grindeanu trebuia sa zboare acum pe Marte.

    Așa că vă implor, nu mai diseminați propaganda cu „Lovitura de stat de la Colectiv”. Pur si simplu a fost un accident infiorator de trist, dar exploatat grav de PSD sa se auto-arunce in opozitie si sa porcăie cu rahat tehnocrații ca să ajungă ca niște imaculați din nou la ciolan.

    • Ponta a fost manipulat de serviciile care i-au „soptit” ca daca nu pleaca multimea se pregateste sa asedieze institutiile fundamentale ale tarii si sa le ocupe.
      Acum PSD, pentru ca s-a fript odata si a renuntat prea usor la putere atunci, nu va mai renunta si acum. Simplu.

      • Nu-mi spuneti ca ati crezut schizofreniile debitate de Ninel Peia…PSDistul de Ilfov… 🙁

        Ce, din astia 500.000 nu se gaseau si printre ei „oameni care voiau sa dea foc Parlamentului”? Hai sa fim seriosi…

        • Nu. Nu are legatura. Presiunile asupra premierului au iesit la iveala mult dupa. O vreme nu a stiut nimeni de ce demisionase Ponta, pentru ca nimeni nu ii ceruse asta…

  2. Of of, mai mai.

    Intii. Sintem in mijlocul unui festival al manipularii si singurii manipulati sint cei din piata. PSD nu manipuleaza, ei sint mai curati ca ingerii. Hmmm.

    Apoi. Teza celor doua Romanii. Ceea ce scapa toti cei care au preluat-o si o folosesc constant este ca pedalind pe aceasta idee falia se adinceste. Si evident, preluata si prezentata ca pericol major, un Bau-Bau continuu, este o manipulare care sint surprins ca va scapa. Nu cred ca cele doua Romanii au idealuri diferite si dorinte diferite, problema sint portavocile teoriei, cei care o folosesc pentru a isi realiza propriile scopuri.

    Inca. La umbra textelor de genul ‘ma gindesc … la tarisoara mea … la Romania. La fericirea ei! La progresul ei! La viitorul ei!’ pot fi facute cele mai mari manipulari. Sintem in 2017 AD. Anii ’60 si ’70 au trecut de multa vreme si modul in care economia Romaniei este legata de cea globala s-a schimbat. Nu se poate face un buget pe baza fanteziilor, chiar daca inseamna inca 100 de lei la pensie, fara a avea o crestere economica reala. Ne ducem la vale, nu inchidem falia mentionata anterior.

    La subiect acum, parerea mea este ca primul pas ar fi ca guvernul sa pice la motiunea de astazi (nu puteti nega faptul ca au comis-o), al doilea pas este ca PSD sa puna alt guvern iar al treilea sa discute cu presedintele pentru a trage toti in aceeasi directie. Doar daca nu se inteleg ar trebui trecut la masuri care economic ne vor fi daunatoare pe termen lung.

    De asemenea, cared ca absenta de la vot nu este o solutie. O prezenta la vor de 3.3 milioane in 2020, cu 3 milioane de votanti PSD inseamna 90% din voturi. Mergind pe firul logicii de azi (manipularea lunii adica) ar insemna ca au legitimitate sa faca orice, doar au 90% din voturi. Solutia cred ca este sa mergem la vot si sa il anulam daca nu avem cu cine vota. 5 milioane de voturi valide si 10 milioane de voturi anulate transmit mult mai bine un mesaj, fara posibilitate de interpretare fata de absenteism. Mai cred si in a ii trage de mineca pe cei de la guvernare, in a face proiecte de legi sau de modificare a lor si propunerea lor Parlamentului. Se numeste implicare. Toti (ambele parti ale autobuzului) sintem pasageri in acelasi autobuz. Toti sintem afectati de orice accident al lui.

    Si, pe final, consider magistral modul de ascundere a manipularii si folosirea ei printr-un site dedicat demascarii manipularii. Chapeau bas. 🙂

    Din motive evidente, nu voi comenta la toate articolele din trecut. Poate la cele viitoare.

    • Le luam pe rand, ne-ai inundat de idei in comentariul tau:

      1. PSD manipuleaza fix ca orice alt partid. Gasesti articole despre manipularea pesedista pe site-ul nostru, de la Ponta, Dragnea, Firea, etc si pana la membri politici mai putin marcanti ai acestui „mare” partid. Totusi, in privinta scoaterii oamenilor in strada, PSD nu a manipulat, ci doar a infuriat multimea (e o diferenta!) 🙂
      2. Cele doua Romanii s-au conturat de mult. Cam de cand cei din Diaspora urlau la parinti si la bunici ceva de genul – „Daca nu votezi cu Johannis, nu-ti mai trimit bani de mancare, futu-ti Dumnezeii ma-tii sa-ti fut!” 🙂 Ei, incepand de atunci a inceput batalia celor doua Romanii – una care sustine romanismul si romanitatea (facem o aluzie la personajul interpretat excelent de Mihai Bendeac, ti-ai dat seama) iar alta care sustine asa numitele „valori occidentale”. Aceste „valori occidentale” merg de la „hai afara sa culegem capsuni si sa ne prostituam, ca boii astia din tara nu ne platesc serviciile astea cat trebuie” si pana la „libertate de exprimare pentru homosexuali!” sau, de ce nu, „Popor de idioti/Votezi doar mafioti!”. 🙂 Ai dreptate insa intr-o privinta – asa e, atunci cand repeti un anumit subiect de nenumarate ori si il rostogolesti in mass-media (in special tv) acesta se acutizeaza. Repetarea faptului ca Rusia vrea sa atace Romania a generat acceptarea, de catre anumiti lideri incompetenti si/sau vanduti strainatatii, a prezentei bocancilor militari straini in tara noastra. Metoda de manipulare – problema (rostogolita in mass-media) – acutizarea ei – instaurarea fricii colective – oferirea solutiei (prezenta trupelor straine in Romania). E drept, ca manipularea sa fie maxima, trupele straine au fost numite „trupe ale aliatilor”, pe considerentul ca turma oricum e proasta. Acum „aliatii” dicteaza orice in Romania. Aceasta este lupta si nu cea a romanului ajuns la varsta a treia si a „tanarului frumos si nebun” si, am spune noi, needucat.
      3. Asta cu globalizarea…e mai complex subiectul. Poti sa te „globalizezi” in mai multe directii. Unii au ales sa se globalizeze inspre vest, altii au propus si Estul, in special tarile asiatice. Daca ar fi propus Rusia, le sareau deontologii in cap.
      Apropos – chiar ne gandim la tara si chiar ne pasa, spre deosebire de (foarte) multi altii.
      4. Nu credem ca va pica PSD la vreo motiune (nu numai cea de azi). Detine o majoritate cate de cat solida, daca nu apare vreo problema intre PSD si ALDE. Presedintele nu este in stare sa isi care singur paltonul daramite sa care o tara pe umeri. La ce anume colaborare te refereai cu un asemenea personaj?
      5. Absenteism vs. Anularea votului – vrei tu sa gasesti singur articolul nostru? 🙂 Nu de alta dar acolo vei intelege de ce absenteismul este calea pentru a scapa de actuala clasa politica si nu anularea votului. Apropos – suntem deja 61%. Nu crezi ca e mai simplu sa alaturi acestui grup restul de romani care dorm pe ei (39%) sau viseaza cu ochii deschisi decat sa incepi sa ii convingi sa mearga sa isi anuleze votul? Citeste in articol…
      6. Pentru replica ta cu „manipulare prin intermediul unui site anti-manipulare” ai fi meritat replica noastra celebra. Inca nu ti-o dam pentru ca pari om de dialog si punem acuzatia ta pe seama faptului ca inca nu ne-ai citit.
      7. Cam atat. 🙂 ne-ai mancat ceva minute de viata scriind replica la acest comentariu. Respect!

  3. 1. PSD nu a manipulat, ci doar a infuriat multimea

    Depinde cind si unde. La Cotroceni i-a scos, pe toata durata isteriei curente a manipulat cit si cum a putut, dupa ce a infuriat.

    2. Conflictul extern-intern (si observ si o incercare de a afla pozitia mea 🙂 ) are mai multe etape:
    – plecarea, determinata de nevoia de a cistiga bani si a realiza mai mult in viata
    – contactul cu noua societate si cu valorile ei (nu puteti nega o atentie mai mare acordata cetatenilor de statele din vest si pozitionarea fata de anumite valori)
    – adoptarea valorilor, dupa o vreme (munca, programul, disciplina, o urma de respect) si in final o integrare normala

    Apoi oamenii plecati au incercat sa le spuna celor de acasa ca unele din lucrurile din Roamania nu sint normale, eventual convingindu-i (cum ati scris) prin metode specifice. Si gata-i ruptura.

    Observa ca in general cei plecati sint de dreapta pentru ca se bazeaza pe propriile puteri in a isi construi viata. Si mai observa ca o parte dintre cei ramasi sint cei asistati. Departe de mine gindul de a arunca cu pietre, am pensionari in familie. Insa ce te faci cu acei investitori romani care au mers intr-o comuna, au deschis o fabrica si nimeni nu vrea sa se angajeze pentru ca in loc de 1600 de lei prefera sa primeasca ajutor de somaj sau sa nu aiba nici un venit? Cum mergem inainte astfel? Eu nu am un raspuns la problema asta, pentru ca e o problema.

    Si mergind la aliati… Un parteneriat presupune drepturi si obligatii. Trupe de ocupatie e prea mult. Ca dicteaza orice in Romania, depinde despre ce discutam.

    3. Globalizare inseamna ca Romania sa exporte propriile servicii si produse catre orice tara si, automat, catre orice cetatean al planetei. In paralel, oricine poate face asta cu cetatenii Romaniei, ei putind utiliza servicii oferite de orice alt tara.
    Si nu ma pot abtine sa nu observ o mica nici nu stiu cum sa ii spun: toti sint de vina pentru ca economia merge greu, va ginditi la tara asta, dar site-ul politicscam.ro este servit de o companie americana. Cum sprijiniti practic industria IT&C a Romaniei? Sau macar a Europei? Doar observam. 🙂

    4. Nu pica PSD ci guvernul. Normal ca nu va pica; spun doar ca e normal ca cineva sa plateasca pentru uriasul scuipat in fata celor care sint cinstiti. Colaborare in sensul in care discuta, ajung la solutii, cauta solutii.

    PSD urla ca Iohannis ne strica tara si ca ei sint pentru dialog.
    Presedintele merge la Parlament, insa nici Dragnea si nici Tariceanu nu il intimpina (se vede disponibilitatea lor de a dialoga).
    Presedintele cere – normal – sa cada un cap.
    PSD si ALDE pleaca din sala, cu strigate, aratat deget mijlociu.

    Si unii si altii ar fi trebuit sa faca macar un pas. Sa negocieze la telefon macar, inainte. Si unii si altii au ratat ocazia de a fi inteligenti.

    5. Nu am gasit articolul; il caut, il citesc si revin.

    6. Sa ne cunoastem mai bine inainte de a ne arunca cuvinte grele si a pronunta ‘divort’. 🙂

    7. Faceti ceva cu sistemul de raspunsuri. Am pierdut astazi ceva timp scriind raspunsurile de mai multe ori din cauza expirarii captcha. 🙂

    • 7. Nostra culpa! Avem de cand am fost atacati de „meritocratii” lui Primo…poveste lunga si foarte lunga, dar astfel am ajuns la acel rating pe pagina de FB – un articol care dezvaluia modul in care Primo isi manipula proprii adepti si publicul larg si…asta a fost. Plus o incercare de a ne da jos site-ul. Esuata. 🙂
      6. De acord. 😉 poti sa ne injuri, toleram injuriile de la oameni de dialog, indiferent ca sunt sau nu de acord cu noi. Un pic mai multa atentie la acuzatiile pro-partide. Nu avem astfel de parti-pris-uri. 🙂
      5. http://politicscam.ro/absenteism-vs-anularea-votului/
      4. Johannis nu este un om de dialog. Vocabularul sau este prea limitat pentru a se putea purta cu el o conversatie decenta. In plus, ritmicitatea modului in care isi rostogoleste cuvintele nu se potriveste cu modalitatea in care s-ar purta negocierile politice. Omul este pur si simplu aterizat intr-o functie pe care nu suntem siguri ca si-o dorea, cu exceptia oportunitatii extraordinare de a-i arata neveste-sii lumea. Bine, acum i-o arata altul…alta discutie…
      3. Site-ul este hostat la un provider roman; solutia e Cloudflare (rezista mai bine la cele 3-4 atacuri DDOS de care am avut parte pana acum). 🙂 Sprijinim industria romaneasca de IT. Sustinem creativitatea romanilor si talentul lor in webdesign, online marketing, etc. 🙂
      2. …avem opinii diferite. Un gigant care isi plaseaza aici trupele si dicteaza SRI si DNA ce anume sa faca si ce nu, nu inseamna altceva decat ce am spus. Nu crezi? 🙂
      1. Cei 2-3 mii de pensionari nu inseamna „manipulare” ci „incercare esuata de manipulare”. PSD a vrut sa arate tarii, cum era si normal, ca tinerii din piata nu reprezinta vointa intregului popor. Au dreptate si sunt foarte multi care sunt impotriva celor din piata, din motive diverse, insa nu le-a iesit. Nu au reusit sa stranga decat o mana de pensionari (in comparatie cu puhoiul de tineri din piata) si tot ce au mai putut apoi face a fost sa se delimiteze de ei. Ar fi fost jenant sa fi spus Dragnea – desigur, noi i-am chemat! Pai, la naiba, doar atati? 🙂

  4. 7. Citisem articolul, nu erau toate consecintele acolo.
    5. Multumesc; il gasisem deja si l-am citit. Sigur, nu sint de acord cu unlele argumente, dar este un punct de vedere personal.
    4. Sau nu a invatat prima data romana. Nu imi este clar daca e o problema rezolvabila de un logoped, arata defixiente de intelect sau e deformare profesionala.
    2. Stiti si voi ca este o discutie care se poarta pe mai multe subiecte. Nu folosesti un singur argument, uitind de celelalte. Strict pe aceasta tema, daca ne-am dovedit incapabili in 15-20 de ani sa ne gestionam singuri sistemul de stat, curatindu-l si eficientizindu-l, brinca si biciul sint binevenite. Pentru mine personal, pe persoana fizica, nu este un lucru rau ca administratorii taxelor platite de mine sa se gindeasca de doua ori inainte de a baga mina pina la cot in conturile unde stau ele. Adica daca DNA si SRI au dat iama in abonatii la buget pentru a scoate la lumina fraudele impinse/fortate de straini este ok. Daca au abuzat de pozitie, angajatii care au facut asta ar trebui concediati, fara drept de pensie pentru perioada cit au activat acolo.
    1. Cumva dintre noi doar eu m-am uitat si la RTV si la A3, pe linga a vedea doar declaratiile publice ale marcantilor PSD si am inteles tot ce transmiteau?

Lasa un raspuns

one + eight =