Pe data de 22 Februarie avertizam, inaintea „deontologilor” si „politologilor”, ca PSD se va rupe in bucati; totul in articolul intitulat „Se rupe PSD. De la cap. Acum depinde cat de jos merge ruptura…”.

Multi din tabara PSD ne-au criticat si ne-au injurat (ca de obicei) insa ne-am vazut de treaba in continuare. E randul nostru sa ii luam acum la rost: ia ziceti acum, desteptilor – aveam dreptate in Februarie?

Luati de aici cu copy-paste, asa cum le place unora dintre liderii vostri sa isi redacteze lucrarile de doctorat, ce spuneam in acel articol:

 

Acest articol este scris in special pentru cei care au votat cu PSD. Acestia sunt primii care trebuie lamuriti ca in politica nu exista politicieni buni si politicieni rai, ci doar politicieni. Si, asa cum am spus-o de fiecare data, singura palma care mai poate fi data politicienilor este ABSENTEISMUL de la urne. Atat.

Lui Dragnea i-a sunat ceasul. Nu, nu ala de la Jilava…

Din cate vedem, sunt cateva episoade si intamplari recente in care lui Dragnea i-a fost contestata autoritatea de catre membrii partidului. Le luam intr-o oarecare ordine:

  • Mihai Chirica l-a criticat dur pe Dragnea pentru modalitatea in care guvernul a fost pus sa adopte OUG 13. Astazi se va decide, probabil, excluderea lui din partid. Ultimele declaratii ale foarte probabilului ex-pesedist? „Nu poti pedepsi un om pentru ca spune adevarul!”. Pariem ca la PSD se poate?
  • Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei de Control Parlamentar a SRI i-a aruncat lui Dragnea o contra; intrebat fiind de catre reporteri daca ii va transmite lui Dragnea (seful Camerei Deputatilor) informatii privind implicarea multinationalelor in proteste, Tutuianu a declarat franc: „Mai repet o dată poate ne înțelegem foarte bine. Îmi conduc activitatea la comisie după reguli, nu trebuie să-mi spună nimeni ce am de făcut. Procedural, dacă cineva vrea să ne ceară să verificăm ceva, ne adresează o solicitare”.
  • Victor Ponta il ia la misto pe Dragnea de cate ori are ocazia; ultima „isprava” – intr-un interviu pentru RTV, Ponta a declarat ca „scenariul cu OUG arata de parca l-ar fi scris ailalti” si ca el nu a mers in SUA pentru poze, ci in vizita oficiala.
  • Premierul Grindeanu ii administreaza si el lovituri lui Dragnea; dupa ce a vorbit de „coabitarea cu Dragnea„, acum Grindeanu se pare ca face jocurile lui Ponta si ale celorlalti „dizidenti” din partid si o impune in guvern pe Rovana Plumb, o apropiata de fostul presedinte al partidului.

Acestea sunt semnale ca in PSD exista o tabara destul de consistenta care nu este multumita de actualul ei presedinte si de modul in care acesta administreaza problemele in partid si la Guvern (doar nu credeati ca decide Grindeanu ceva, nu?). Problema nu este insa a alegatorilor – acestia au votat un anumit partid, crezand ca e cea mai buna solutie pentru tara. Ce faci insa cand partidul este mai preocupat de mistouri, lovituri sub centura si rafuieli politice interne decat de guvernat tara?

Se rupe PSD?

Din partea noastra, sa se rupa in bucati. Mai important ar fi ca toti cei care au votat cu acest partid, dar si cei care au votat cu oricare alt partid (iar aici ne adresam de fapt celor 39% dintre romanii cu drept de vot) sa inteleaga ca tot ceea ce se intampla in politica nu este pentru popor, ci pentru binele personal al unora. Spunea la un moment dat Cozmin Gusa: „Noi, după ’89, nu am mai avut intelectuali utili, ci intelectuali inutili – intelectuali care au preferat, atunci când au ajuns la putere sau în anumite funcții, să devină sinecuriști, să nu mai aibă conștiință, să nu mai aibă rigoare sau intelectuali care, atunci când nu au mai fost la putere, au preferat mereu să critice fără să prezinte proiecte noi”. 

Nici noi nu o puteam spune mai bine… Respect!

Concluzie – scrisa azi, 15.06.2017

Uneori e bine sa citesti articole in Februarie care te anunta ce se va intampla in Iunie…asa e, Liviule? Pacat ca nu ai crezut la acel moment semnalul pe care ti l-am transmis.

Stii, Liviule, titlul cartii aleia, „Suge-o, Ramona”? Da’ p-al aleilalte, „Suge-o, Andrei”? Par mai actuale ca oricand, nu-i asa…?

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

five × four =