Si cui nu i-ar placea, mai ales unuia care s-a vazut, din postura de student sarac ajuns in Romania sa invete medicina, cocotat acum pe functia de secretar de stat la MAI. „Fondatorul” SMURD a intrat recent in colimatorul presei, care a realizat ca Raed Arafat este tinut artificial in functie, pe alte criterii decat competenta sa, intrucat conform tuturor evaluarilor modului in care structurile coordonate de el au intervenit la #Colectiv a gresit intr-un mod lamentabil. Raportul Corpului de Control al Premierului a aratat nu numai ca Raed Arafat si SMURD au intervenit tarziu, nelasand ambulantele private sa acorde ingrijirile medicale (langa clubul Colectiv fiind in asteptare mereu ambulantele BGS, carora li s-a transmis sa nu intervina, desi erau practic la 50 de m de locul tragediei) dar pe deasupra, interventia SMURD s-a facut fara respectarea unor reguli ce impuneau masuri urgente si concrete. Cu alte cuvinte, copiii aceia au murit cu zile. Punct.

Arafat refuza sa isi dea demisia, dar nu concepe nici macar ca a gresit

Tipic pentru el, intrucat a mai avut cateva episoade in care SMURD sau structurile de urgenta din coordonarea sa directa sau nemijlocita au gresit fara drept de apel – interventiile pentru cautarea supravietuitorilor accidentului aviatic din Muntii Apuseni, accidentul elicopterului SMURD care a cazut in lacul Siutghiol, iar acum #Colectiv. Ce ar mai astepta un premier cu scaun la cap pentru a-l demite pe acest impostor aflat de prea multa vreme in functii de coordonare a unor structuri cheie cu rol strategic – vreun cutremur de peste 7 pe Richter pentru a-si dovedi si cu prilejul interventiei post-eveniment incompetenta? Cine mai supravietuieste sa il analizeze atunci?

Tehnici de manipulare subtile – NLP prin folosirea negatiei concomitent cu insinuarea unor actiuni 

NLP (Neuro-Linguistic Programming) este un subiect depre care am scris mai multe articole pe Politic Scam. Daca aveti curiozitatea, recititi cateva dintre tehnicile folosite ba de cate un politician, ba de cate vreun ambasador al Inaltei Porti in Romania, ba de cate un jurnalist – este o tehnica folosita din ce in ce mai des. Astazi a venit si randul lui Raed Arafat sa o foloseasca.

Ce scrie „tehnocratul” pe facebookul lui?

Am vazut pe facebook si pe diferite pagini de internet indemnuri ca oamenii sa iasa in strada pentru a-si exprima sprijinul pentru sistemul de urgenta, si pentru mine, Sambata / Duminica. In primul rand pentru mine este o onoare sa vad ca multi cred in ce fac, impreuna cu colegii mei, si isi exprima sprijinul pentru activitatea serviciilor de urgenta.

Pe de alta parte, consider ca iesirea in strada nu este solutia avand in vedere ca exista la acest moment un dialog deschis pe tema raportului de control urmand ca saptamana viitoare sa ne intalnim si cu domnul Prim Ministrru pe aceasta tema. Totodata nu as dori ca cineva sa foloseasca aceasta situatie pentru a lansa insulte si injuraturi cu caracter politic si sa foloseasca in mod incorect, cu alte scopuri, un posibil eveniment la care sa participe oamenii care intradevar cred in sistemul de urgenta si in cei care lucram in acest sistem. Sper ca mesajul meu sa va ajunga si multumesc din nou pentru sustinerea exprimata. Sper ca saptamana viitoare sa aduca mai multe clarificari si o abordare inteleapta si pozitiva care sa duca la dezvoltarea in continuare a sistemului integrat de urgenta in serviciul populatiei!

Ce mesaj subtil transmite Raed Arafat in postarea sa?

Sunt multi oameni care nu auzisera ca s-ar organiza proteste pentru sustinerea lui Arafat (noi inca nu auziseram) dar acum postarea sa de pe Facebook a sters orice indoiala. Desi la prima vedere mesajul sau este de a calma spiritele, mesajul real este, pentru cei care inca nu s-au prins de strategie: „Iesiti in strada Sambata si Duminica pentru a protesta si a-mi intari pozitia in negocierile de saptamana viitoare cu Ciolos”. 

Este ca si cum seful Statului Islamic (fara nicio legatura cu nationalitatea lui Arafat) ar spune intr-un mesaj catre adeptii sai din Europa: „Am vazut ca vreti sa puneti bombe la Paris, Miercurea viitoare, langa Turnul Eiffel, la ora 15.00. Va rog sa nu o faceti! Saptamana cealalta am de negociat cu americanii si vreau sa abordam intelept si pozitiv de o maniera care sa duca la dezvoltarea…etc, etc”.

V-ati prins?

Arafat isi doreste iar multi oameni in strada, sa se simta adulat. Inca mai traieste momentele din 2012, cand populatia a iesit in frig nu ca sa il sustina pe el ci ca sa protesteze impotriva lui Basescu. Dar, asa cum nici Johannis nu a inteles ca votul masiv care l-a adus la putere era unul negativ, impotriva PSD, si nu unul pozitiv, bazat pe „marile” lui realizari dintr-un orasel de provincie, la fel nici Arafat nu intelege ca lumea nu a iesit in strada din prea multa dragoste pentru un arab ci pentru ca se saturasera de minciunile lui Basescu si de incompetenta lui in a conduce Romania.

In loc de concluzie

S-ar putea ca tehnica sa ii functioneze lui Arafat, iar oamenii sa perceapa mesajul exact cum a vrut Raed sa il transmita: „iesiti in strada ca am nevoie de voi!”. In plus, ar fi un bun prilej pentru PSD sa isi incalzeasca protestatarii pentru campania de alegeri, nu credeti?

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

one × 3 =