Sebastian Ghita scapa de arestul sarbesc si, pana la orice alt ordin, de beciul domnesc. Fain, nu?

Cum s-au impaunat serviciile romanesti cu capturarea lui Ghita…

Capturarea lui Ghita a generat un prilej mare de auto-lauda pentru toti instelatii din cadrul serviciilor romanesti – de la SRI, SIE, DGIPI si (mai era putin) DGIA, toti au dorit sa isi atribuie un plus imaginii institutionale atunci cand „fugarul” a fost capturat in Serbia. Mai mult, toti, de la DNA si DIGI 24 in jos, incercau sa faca pariuri pe durata in milisecunde care ii despartea de o extradare a lui Sebi Ghita in Romania.

Avertizam atunci ca aceasta extradare este greu de realizat si spuneam ca…

…”Serbia nu e Jugoslavia iar vecinii nostri nu sunt semnatari ai acordurilor de extradare. Minciuna conform careia Serbia a semnat prin anii ’50 nu stim ce acord de extradare nu tine – Serbia nu exista in anii ’50 ca tara, atunci era o republica intr-o federatie. Federatia a semnat acele acorduri, Serbia nu. In plus, Serbia nu este membra a UE si nici nu isi mai doreste (nu credem ca va fi vreodata).

Asa cum am aflat si noi, Bulgaria incearca de trei ani sa extradeze un bancher acuzat de frauda, bancher care sta bine-merci in Serbia. Nu au reusit si nici nu sunt date ca ar reusi acest lucru. De ce ar constitui Ghita o exceptie?”.

S-a intamplat fix cum v-am spus…

Eliberarea lui Sebastian Ghita – cu asta nu se mai impauneaza nimeni?

Azi, judecatorii sarbi l-au lasat pe Sebi Ghita in libertate, dupa ce acesta a platit o cautiune de vreo 200.000 E. Bine, mai tre’ sa faca si niscaiva vizite pe la sectia de politie, da’ aici n-ar fi o problema. In plus, Sebi Ghita nu are voie sa paraseasca teritoriul Serbiei, ceea ce inseamna ca nici sa vrea sa se predea la DNA nu ar putea face pentru ca ar incalca legea sarbeasca…si Sebi Ghita nu vrea sa incalce nicidecum legea sarbeasca, nu?

Observam insa ceva – nu mai apare la tv niciun politician, niciun ziarist pupincuristi al sistemului, niciun ofiter SRI, MAI etc, nici acoperit si nici descoperit. Nici macar ofiterul de serviciu de la poarta MAI nu mai apare la tv sa se impauneze cu eliberarea lui Sebi Ghita.

Pai bine, ma, acu’ nu va mai arde de impaunare? Nu va mai arde de manipulare? Nu va mai spargeti capetele sa apareti la tv si sa va arogati meritele pe eliberarea lui Sebi Ghita? Nu mai scoateti bancuri cu Luluta care il asteapta pe Ghita la portita?

Bai, serviciilor, nu va bucurati ca un cetatean roman a scapat de inchisorile strainilor?

Se pare ca nu…

Noapte buna! Las’ ca il mai „capturati” voi la Pastele Cailor…pastele ala de cade o data intr-o noapte cu luna albastra, pe 30 Februarie, cum ar veni, daca stiti la ce ne referim…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

sixteen + 11 =