S-au trezit la realitate si romanii din Diaspora. Dupa ani de zile in care ne-am obisnuit ca Diaspora sa voteze si sa incline balanta voturilor (vezi alegerile prezidentiale din 2009 sau cele din 2014) dupa care poporul roman aflat  (inca) in tara ramanea sa traga ponoasele pe urmatorii patru ani cu un presedinte pe care nu si-l dorea, avem semnale ca cei plecati sa lucreze sau sa traiasca departe de casa au inceput sa fie un pic mai atenti la ceea ce se intampla in viata politica romaneasca, sa inteleaga faptul ca politicienii nu stiu altceva decat sa ne minta din patru in patru ani, sa ne vanda cate un elefant roz noua, eschimosilor, dupa care sa huzureasca la putere. Faptul ca Diaspora a ajuns sa inteleaga aceste lucruri si citind Politic Scam, un site care dezvaluie zilnic manipularea politica, sociala si mediatica, nu face decat sa ne multumeasca si sa ne dea o speranta pentru schimbarea lucrurilor in mai bine pentru Romania.

Ieri am primit o solicitare pe adresa redactiei noastre:

Draga redactie Politic Scam,
Va salut si am rugamintea de a publica o scrisoare deschisa pe care o trimit partidelor politice din Romania, implicit parlamentarilor alesi direct de romanii din diaspora. Nu sunt politician, ci un simplu roman care crede ca Romania merita mai mult.
Cu multumiri,
Daniel Popescu
Ne-am interesat in legatura cu expeditorul mailului si am realizat ca este un roman care se află printre managerii NARIC UK, agenția națională guvernamentală britanică pentru recunoașterea și echivalarea diplomelor de studii și a certificatelor de calificare profesională.
Ne facem datoria si fata de semnatarul scrisorii alaturi de cititorii nostri din Diaspora si publicam integral textul scrisorii deschise:

Scrisoare deschisă către partidele politice cărora li s-a făcut dor de românii din Diaspora

Au trecut 4 ani de la ultimele alegeri parlamentare și locale, și 2 ani de la cele prezidențiale. Aflându-ne în plin an electoral, “partidelor istorice” din România li s-a făcut iar dor de noi, românii din străinătate. Și de această dată, voi vreți să ne atrageți pe cât mai mulți în capcana bătăliilor murdare pentru alegerile locale și parlamentare din 2016.

În lumina acțiunilor de propagandă politică pe care le derulați peste hotare încă de anul trecut prin intermediul “parlamentarilor de diaspora”, vă transmit următoarele:

1. Nu ne mai spuneți că suntem considerați cetățeni de rangul II în străinatate. Știm deja și chiar v-am rugat să faceți ceva în această privință încă dinainte de 2007. Voi, cei din clasa politică actuală, inclusiv parlamentarii aleși de diaspora, vă faceți vinovați pentru felul în care suntem percepuți cei aproximativ 4 milioane de români din diaspora.

2. Nu mai cheltuiți zeci și sute de mii de Euro, bani publici, pentru campaniile și vizitele grețoase de propagandă politică în Italia, Spania, Germania, Austria, SUA sau Marea Britanie. Cei dispuși să umble după voi cu oala de noapte sunt în scădere pe zi ce trece, iar oamenii cu demnitate, inclusiv cei din partidele voastre, au început să vadă adevărata față.

3. Nu mai pretindeți că vă pasă. Noi știm cât de mult ne disprețuiți, chiar dacă, din 2000 și până în 2014, noi  am trimis în țară peste 61 miliarde de euro. Dimpotrivă, ați fost complici la împovărarea noastră cu taxe consulare, birocrație excesivă, perpetuarea unei atitudini disprețuitoare față de românii care apelează, contra-cost, la serviciile instituțiilor românești din străinătate.

 4. Nu suntem proști și nu avem memoria colectivă atât de scurtă pe cât credeți. Nu vă mai votăm. Nici pe voi, nici pe progeniturile mai tinere care v-au purtat olița în toți acești ani. Reprezentați același rău absolut, indiferent că veniți de la PNL (PDL + PNL), PSD, ALDE, PMP, UNPR, PNTCD sau UDMR. Din vina voastră am plecat din România, cât mai departe de voi, tocmai pentru a ne putea ajuta cele câteva milioane de familii rămase în țară.

 5. Nu v-ați înțeles roul istoric și faptul că v-am trimis acolo pentru a lupta pentru drepturile noastre. Pentru demnitate, pentru un tratament nediscirminatoriu și ridicarea restricțiilor pe piața muncii în familia europeană. Pentru ridicarea vizelor în SUA. Voi, cei 6 parlamentari ai diasporei românești, nu ați mișcat un deget în această privință, ci ați ales să ne plictisiți cu declarații și discursuri sterile și aroganța specifică unor parveniți.

6. Nu avem nevoie de voi. Ne-ați lăsat la greu, însă noi ne-am descurcat așa cum am putut în toți acești ani. Cetățeni de rangul 2 sunteți voi, cei care v-ați îmbuibat din sărăcia noastră, care ne-ați hrănit cu iluzii, ne-ați tratat cu dispreț și ați continuat să vă bateți joc de munca și sacrificiile noastre, a părinților și bunicilor noștri. V-ați folosit de dorul și slăbiciunea noastră pentru România și ne-ați manipulat în scop electoral pentru a perpetua domnia sărăciei, mafiotismului și nelegii în țară.

7. Nu ați benevoit a valorifica potențialul imens al românilor de peste hotare. Ne-ați respins pe toți cei care am voit a investi în țara mamă. Generații întregi de români au fost îndepărtate de țară, începând cu cea a lui Ion Rațiu și, mai curând, ale celor alungați la începutul anilor 2000.

Românii din diaspora încep să se trezească, inclusiv colegii voștri din partidele în care v-ați oploșit. Nu mai putem fi asmuțiți unii împotriva altora, nu mai suntem sclavii voștri. Începem să credem în noi, în puterea noastră de a ne asocia unii cu alții, de a ne schimba în bine și de a ne crea un viitor mai bun în ciuda opoziției voastre. 

Voi, fantome ale comunismului, dinozauri ai grotescului politic, reprezentanți ai parvenismului și traseismului politic, ajunși în pozițiile actuale printr-un accident al istoriei, un lucru să vă fie clar: nu vă mai vrem! Asta pentru că Dorim și Putem crea premizele unei renașteri și relansări a adevăratelor valori românești, nu din dorința de a ne clădi un început pe eșecul vostru și dezastrul pe care l-ați lăsat în urma.”

Un simplu cetățean din diaspora,

Nicolae-Daniel Popescu

Nota redactiei: Felicitari Daniel, este un mesaj care ne da sperante si noua, celor din tara, ca lucrurile incep sa fie vizibile pentru romanii de pretutindeni si ca, prin astfel de semnale de alarma, putem face ceva pentru Romania, indiferent unde ne-am afla raspanditi pe acest glob pamantesc… Multumim Diasporei pentru ca citesc articolele Politic Scam si ii indemnam sa se intoarca zilnic pe site-ul nostru, un site care prezinta in exclusivitate metodele prin care romanii sunt manipulati politic, social si mediatic.

Share.

Despre Autor

2 comentarii

  1. Staicu Floriana pe

    Pentru Klaus Iohanis : Acest om nu cere opinia POPORUL ROMAN in legatura cu nimic.Nu-l ia in considerare.Se comporta cu aroganta fata de popor dar ii pupa mainile lui Merkel ,adica bilderbergilor. Nu a propus Parlamentului o lege care sa stopeze taierile abuzive de paduri si furtul padurilor de catre imperialistii austrieci.Nu a propus o lege care sa stopeze vanzarile de pamant romanesc. Ce presedinte este asta? Al cui presedinte este? Nu ne reprezinta,nu vrem sa-l recunoastem ca presedinte al romanilor. Noi romanii ne CAUTAM PRESEDINTE . Cautam presedintele capabil ca alaturi de popor sa puna stavila bilderbergilor , parlamentarilor corupti si penali si sa tina cont de opiniile poporului si de bunastarea lui !!! Un presedinte credincios ,ortodox ,care sa faca din POPORUL ROMAN o putere a statului roman. EXista?

Lasa un raspuns

five × two =