Acest articol este scris in special pentru cei care au votat cu PSD. Acestia sunt primii care trebuie lamuriti ca in politica nu exista politicieni buni si politicieni rai, ci doar politicieni. Si, asa cum am spus-o de fiecare data, singura palma care mai poate fi data politicienilor este ABSENTEISMUL de la urne. Atat.

O sa ne spuneti – decat un neamt, ar fi fost mai bine un roman sau decat multinationalele care ar fi condus tara prin intermediul formatiunilor politice care s-au aliat cu protestatarii din Piata Victoriei, mai degraba PSD. Foarte posibil sa aveti dreptate!

Totusi, ceea ce se intampla in aceste zile in cadrul partidului depaseste orice scenariu pe care l-ar fi avut si cel mai aprig pesedist in minte. Aceasta este o dovada in plus ca cel mai bun vot pe care il poti da in ziua alegerilor este acela pe care il dai in gand, uitandu-te la televizor o zi intreaga si neiesind deloc din casa.

Lui Dragnea i-a sunat ceasul. Nu, nu ala de la Jilava…

Din cate vedem, sunt cateva episoade si intamplari recente in care lui Dragnea i-a fost contestata autoritatea de catre membrii partidului. Le luam intr-o oarecare ordine:

 • Mihai Chirica l-a criticat dur pe Dragnea pentru modalitatea in care guvernul a fost pus sa adopte OUG 13. Astazi se va decide, probabil, excluderea lui din partid. Ultimele declaratii ale foarte probabilului ex-pesedist? „Nu poti pedepsi un om pentru ca spune adevarul!”. Pariem ca la PSD se poate?
 • Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei de Control Parlamentar a SRI i-a aruncat lui Dragnea o contra; intrebat fiind de catre reporteri daca ii va transmite lui Dragnea (seful Camerei Deputatilor) informatii privind implicarea multinationalelor in proteste, Tutuianu a declarat franc: „Mai repet o dată poate ne înțelegem foarte bine. Îmi conduc activitatea la comisie după reguli, nu trebuie să-mi spună nimeni ce am de făcut. Procedural, dacă cineva vrea să ne ceară să verificăm ceva, ne adresează o solicitare”.
 • Victor Ponta il ia la misto pe Dragnea de cate ori are ocazia; ultima „isprava” – intr-un interviu pentru RTV, Ponta a declarat ca „scenariul cu OUG arata de parca l-ar fi scris ailalti” si ca el nu a mers in SUA pentru poze, ci in vizita oficiala.
 • Premierul Grindeanu ii administreaza si el lovituri lui Dragnea; dupa ce a vorbit de „coabitarea cu Dragnea„, acum Grindeanu se pare ca face jocurile lui Ponta si ale celorlalti „dizidenti” din partid si o impune in guvern pe Rovana Plumb, o apropiata de fostul presedinte al partidului.

Acestea sunt semnale ca in PSD exista o tabara destul de consistenta care nu este multumita de actualul ei presedinte si de modul in care acesta administreaza problemele in partid si la Guvern (doar nu credeati ca decide Grindeanu ceva, nu?). Problema nu este insa a alegatorilor – acestia au votat un anumit partid, crezand ca e cea mai buna solutie pentru tara. Ce faci insa cand partidul este mai preocupat de mistouri, lovituri sub centura si rafuieli politice interne decat de guvernat tara?

Se rupe PSD?

Din partea noastra, sa se rupa in bucati. Mai important ar fi ca toti cei care au votat cu acest partid, dar si cei care au votat cu oricare alt partid (iar aici ne adresam de fapt celor 39% dintre romanii cu drept de vot) sa inteleaga ca tot ceea ce se intampla in politica nu este pentru popor, ci pentru binele personal al unora. Spunea la un moment dat Cozmin Gusa: „Noi, după ’89, nu am mai avut intelectuali utili, ci intelectuali inutili – intelectuali care au preferat, atunci când au ajuns la putere sau în anumite funcții, să devină sinecuriști, să nu mai aibă conștiință, să nu mai aibă rigoare sau intelectuali care, atunci când nu au mai fost la putere, au preferat mereu să critice fără să prezinte proiecte noi”. 

Nici noi nu o puteam spune mai bine… Respect!

Concluzie

Indiferent cu cine ati votat sau nu ati votat, concluzia este una singura – indiferent cine s-ar afla in fruntea acestei tari, lucrurile nu se vor schimba. Niciun politician nu este mai breaz ca altul si pana nu se va reseta din temelii aceasta clasa politica, nu se va intampla nimic bun pentru Romania.

Noi am spus-o mereu si vom continua sa o spunem pana cand procentul celor care absenteaza la vot va provoca resetul clasei politice – tara asta nu se mai face bine cu stampila de vot in mana…

Pana acum suntem 61% care am ales sa protestam prin cel mai eficient mod impotriva politicienilor – absenteismul. Tu, cel care faci parte din cei 39%, cand te vei trezi?

Share.

Despre Autor

Un comentariu

 1. Ali Ibraim pe

  E greu să tragi concluzii privitoare la obțiunile elictoratului mioritic…
  Câtă vreme nu va surveni transferul firesc de generații.., an de ani nostagicii, pensionarii și paraziții care trăiesc din ajutorul social, vor rămâne masă de manevră pentru politruci.
  Pe ăștia n-ai cum să-i responsabilizei cu mesaje de absenteism total.., eu cred că, ar fii trebuit ca media românească să îndemne electoratul la vot și NU LA ABSENTEISM…
  Drept dovadă, PSD a câștigat „înroșind harta” și asta doar cu nostalgicii, pensionarii și paraziții… Acum (cred) că au realizat și „comozii” care n-au mers la vot.., dar e cam târziu (zic eu…).

Lasa un raspuns

ten + 3 =