Un cititor al Politic Scam ne-a atras atentia cu privire la o anumita stire, postata pe un site international de profil, AWD News. Se pare ca nimeni nu a auzit de acest site, singurele informatii gasite pe web fiind ca AWD vine de la Another Western Dawn, dar nici asta nu e sigur. Un fapt este insa sigur: stirile prezentate aici sunt atat de scandaloase incat pot face oricand subiectul unor site-uri de scandal, fie el international, politic sau militar. Iar din toata mass-media, cele mai citite stiri sunt cele de scandal: cu cat scandalul este mai mare, cu atat mai bine pentru audienta.

Stirea despre „violul urmat de crima comis de ambasadorul Arabiei Saudite in Romania”

O stire publicata pe AWD News luni, 18.04.2016, „informeaza” cititorii site-ului ca ministrul roman de externe, Lazar Comanescu, acuza pe ambasadorul Arabiei Saudite in Romania ca a violat si a ucis pe una dintre secretarele ambasadei, pe numele ei Ioana Veliscu, o studenta la medicina. Sunt date detalii despre crima dar si locul in care fata a fost gasita – intr-o balta langa centrala electrica Grozavesti, la 24 mile Sud de Bucuresti. (?!?)

Stirea mai spune si ca inainte de oribila crima ambasadorul mai molestase o alta romanca, menajera ambasadei, dar aceasta ar fi fost amenintata sa nu reclame fapta autoritatilor.

Stirea este cel mai probabil falsa (99,999%). O astfel de crima nu poate scapa atentiei mass-media autohtone, in special cand faptuitorul se afla la acest nivel. In plus, detaliile despre cum a dat interviuri ministrul roman de externe in legatura cu oribila crima (ministrul de externe nu ar da in niciun caz interviuri, ci maxim un comunicat scurt de presa), pozitionarea unei centrale electrice in Grozavesti, la 24 de mile de Bucuresti, faptul ca fotografia fetei nu este gasibila nicaieri altundeva pe net decat pe site-ul respectiv, faptul ca Johannis si Ciolos ar fi transmis condoleante familiei victimei si alte detalii de acest gen conduc la concluzia unei stiri fabricate cu un anumit scop. Care?

Contextul european

Europa s-a umplut de imigranti din tarile arabe. Refugiatii sunt atat de multi incat au inceput sa dea si pe dinafara. Rezultatul? Incidentele din Koln de Anul Nou, atacurile sinucigase din Paris sau Bruxelles au fost doar inceputul – valul de imigranti care a inundat Europa a adus cu el si o serie de indezirabili insa, asa cum am vazut recent, serviciile de securitate germane si-au cerut scuze pentru ca nu au verificat documentele celor care au intrat in tara si pentru ca nu au anticipat ca printre refugiati vor fi si teroristi sau luptatori ai ISIS. Stupizenie? Noi nu credem asta. Nu este posibil la acest nivel. Nu credem nici in prostia doamnei Merkel, cu al ei „lasati teroristii (islamistii) sa vina la mine”.

Contextul romanesc

Romania a fost scutita de atacuri insa provocarile se tin lant – cineva doreste sa inflameze spiritul nationalist si sa ne scoata din case impotriva musulmanilor. Dupa ce Ponta si cu Johannis, fostul premier respectiv actualul (cat o mai fi?) presedinte au lansat demersurile pentru construirea unei „Catedrale a mantuirii tuturor arabilor de pe planeta Pamant si a partii intunecate a Lunii” (se doreste a fi cea mai mare moschee de pe aceste doua corpuri ceresti, din cate am auzit), iata ca provocarile au inceput sa apara.

Mai intai incidentul cu romanii care ar fi fost fugariti pe strazile orasului Timisoara de catre cetele de imigranti furiosi, o stire care nu a fost confirmata. Mai apoi, incidentul cu acele doua fete de origine araba care ar fi fost acostate pe Calea Mosilor de un grup de tineri care le-ar fi smuls valul islamic de pe cap si le-ar fi bruscat – din nou, o stire neconfirmata. Acum vedem ca suntem provocati de pe site-uri externe, site-uri ce publica stiri tendentioase cum ca un inalt oficial arab ar fi violat si ucis o tanara de origine romana. Cum vi se pare?

Noua ni se pare ca cineva manipuleaza opinia publica prin intoxicarea mass-media cu stiri false despre cat de agresivi au devenit arabii in Romania, agresivitate care ar trebui sa genereze ca replica revolta romanilor si sa escaladeze conflictul interetnic.

Alo, SRI, la voi chiar toata lumea doarme?

Recent SRI ne-a demonstrat, in relatie cu autorii articolului, o incetineala nefireasca in a-si executa sarcinile de serviciu. Le adresam din nou o intrebare: SRI, la voi se mai lucreaza? Sau, de cand v-au degrevat CCR de interceptarea convorbirilor telefonice in cauzele penale, v-ati culcat pe-o ureche? Ori, dimpotriva, v-ati pus abia acum pe interceptari telefonice ilegale pentru ca, nu-i asa, tot v-au ramas kilometrii aia de „banda” neinregistrata…

Vom adresa o intrebare oficialilor din SRI pentru a lamuri aceasta situatie. Nu este posibil ca astfel de provocari sa ramana asa, undeva, agatate in mass-media, fara ca Serviciul Roman de Informatii sa reactioneze si sa sesizeze ca aceste manipulari mediatice nu fac bine relatiilor pe care le avem cu natiile conlocuitoare si nici societatii romanesti in ansamblul ei.

Tehnica de manipulare folosita in toate cele trei cazuri

Intoxicarea mass-media – cu cat mai mare minciuna si cu cat mai incredibila, cu atat mai repede va fi ea preluata de ziarele si site-urile de can-can. In rest, toate bune si frumoase iar la vara cald. In special in tarile arabe…

P.S. La ora la care publicam articolul, deja stirea despre violul urmat de crima a ajuns in social media. De aici mai e un pas pana ajunge in ziarele de can-can sau in mass-media alternative. Da, ne-am convins, SRI doarme. Linistita. Hellvig, Coldea, toti generalii. In rest, la bilanturi e totul frumos, SRI combate, SRI se lupta, SRI a expulzat, SRI a prevenit, SRI reuseste sa…, SRI face, SRI drege. Felicitarile, masa si dansul la popota ofiterilor cand va treziti.

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

20 − 1 =