Mai sunt trei luni pana cand veti fi iar chemati sa puneti stampila pe buletinul de vot, de aceasta data pentru a vota pe cei care vor trandavi in Parlament in urmatorii patru ani. Politicienii si tehnocratii, deopotriva, se pregatesc intens pentru aceste alegeri dand startul pomenilor electorale – unii pe plan local, prin intermediul primarilor pe care tocmai i-ati votat in primavara si ceilalti prin intermediul premierului si ministrilor, dintre care unii deja se inghesuie pe listele de partid in vederea efectuarii masuratorilor sociologice privind intentia de vot.

Draga cititorule,

Ai stat si ai indurat patru ani trandavia celor din Parlament care nu au avut alta preocupare decat sa se atace unii pe altii, intr-un joc politic absurd si deloc folositor intereselor nationale, sau sa isi voteze salarii mai mari, diurne sporite sau pensii speciale. Ai sperat mereu ca lucrurile se vor indrepta si ca actuala clasa politica (pesedisti, penelisti si alti „partidisti” deopotriva) se va trezi intr-un final si isi va da seama ca poporul nu mai indura mult golania celor de la guvernare, indiferent ca acestia sunt politicieni sau ca isi spun „tehnocrati”. Ai gandit mereu ca aceasta bataie de joc nu poate dura la nesfarsit si ca in ceasul al doisprezecelea cineva (un cavaler in armura pe cal alb) va veni si va salva Romania.

Nu s-a intamplat nimic.

„A trebuit sa moara oameni ca sa am si eu guvernul meu”

Iti amintesti fraza? Johannis a avut si are in continuare guvernul lui – nu s-a intamplat nimic. A! Ba da, s-au intamplat niste remanieri. Recte, din 20 de ministri au plecat deja vreo 8 si vreo 2 sunt deja pe faras. Cam asta era guvernul la care se gandea Johannis, „salvatorul Romaniei”, presedintele lucrului niciodata facut, vesnicul turist de la Cotroceni – un guvern de incompetenti (pentru ca, daca erau competenti, nu ii schimba Ciolos pe jumatate dintre ei).

Cititorule, nu te mai lasa influentat de pomenile electorale!

Nu te mai lasa influentat de pomenile electorale pe care deja clasa politica si cu sleahta tehnocrata au inceput sa le ofere cu generozitate. E un mod prin care tu esti manipulat sa le acorzi votul unora sau altora dintre cei care se vor afla pe listele de partid si care, asa cum spuneam mai sus, vor trandavi in Parlament in urmatorii patru ani. E un mod prin care ti se da o „atentie” pentru ca tu sa uiti de incompetenta celor care se prefac ca guverneaza tara aceasta de vreo patru ani incoace. E un mod prin care ti se cumpara votul pentru o suma modica (cat poate sa coste o sticla de ulei si o punga de zahar) pentru ca anumiti politicieni sa isi asigure locul caldut de unde isi vor orchestra furaciunile de milioane in urmatorii ani.

Pomenile electorale

Nu vorbim aici numai de celebra punga cu ulei si zahar plus eventual o iconita „sfintita” cu stampila de partid. Vorbim aici de toate modalitatile prin care opinia publica este influentata acum, in prag de alegeri, astfel incat un anumit partid sa ia un avans in fata contracandidatilor. Astfel, pana acum avem:

  • gestul Primarului General, Gabi Firea, alaturi de cosilierii PSD si PMP de a aloca 15 milioane de lei (prea multe dupa unii) constructiei Catedralei Mantuirii Neamului. Intrebata fiind de ce a facut aceasta pomana religioasa, stiut fiind ca romanul, crestin din fire, apreciaza foarte aceste gesturi si e dispus sa treaca peste multe si sa iti puna stampila pe mutra la alegeri, Firea a argumentat laic – Catedrala va avea sali de lectura, concerte, etc. Motivul real e ca se apropie alegerile si daca tot a putut sa isi ajute astfel partidul prin primirea binecuvantarii patriarhului de ce sa nu o faca. Celor care mergeti la slujbe, sa nu va mire predicile pro-PSD pe care le veti auzi in urmatoarea perioada prin Bucuresti si nu numai…
  • gestul premierului „tehnocrat” Ciolos de a mari bugetul sanatatii si invatamantului. Mai are si nesimtirea si tupeul sa minta: Este pentru prima dată după mulți ani când se face în an electoral o rectificare fără amprentă politică. Pai nu numai ca e politica, e manipulator de politica. Ministrii din guvernul „tehnocrat” Ciolos se pregatesc sa candideze in toamna pe listele PNL si, nu-i asa, daca Firea, in calitate de Primar General trage pentru PSD, de ce nu ar face-o si Ciolos pentru PNL din calitatea lui de premier?
  • gestul Institutului National de Statistica de a anunta o crestere economica record pentru Romania – e drept, astia nu va baga in buzunar altceva decat manipulare; cresterea asta economica pe care o anunta ei (una record, cum se exprima) nu se simte deloc in buzunare. Tu simti ceva cititorule din cresterea asta? Atunci, daca tu nu simti pe pielea ta iseamna ca totul e doar statistica pentru a sti prostimea ca PNL isi face treaba si ca „tehnocratii” au reusit.

Au reusit pe dracu! Tot ce au reusit este sa divizeze tara, sa o saraceasca, sa esueze in atragerea fondurilor europene si sa stranga gunoaie de pe camp in cadrul unor campanii de imagine. In rest – sa fii tu sanatos, draga cititorule, ca ei sunt mult mai sanatosi, mai voiosi si mai prosperi ca tine.

Cuvant de incheiere

Am mai spus-o si o mai spunem – prezenta ta la vot legitimeaza actuala clasa politica. Indiferent cu cine ai vota, vei vota pe unii care, fara indoiala, vor dormi pana vor putrezi in Parlament in urmatorii patru ani, in timp ce tara va muri incet dar sigur. Apoi te vei intreba de ce esti tot sarac, tot asuprit in tara ta, tot bataia de joc a „elitelor”…

Share.

Despre Autor

2 comentarii

    • Politic Scam a indemnat mereu cititorii sa nu voteze cu nimeni. Sa nu mearga la vot. Este singura sansa prin care poporul mai poate da o palma actualei clase politice…

Lasa un raspuns

1 × 2 =